Terugblik naar het seizoen

De lente van 2020

Ondanks dat we met het coronavirus veel dingen niet konden doen, mochten we echt van geluk spreken dat Nederland niet op slot was en niet in een hele strenge lockdown zaten. Want ook al konden we niet veel, we mochten nog wel naar buiten om een frisse neus op te halen. Dat heb ik natuurlijk ook gedaan, maar dan in combinatie met onze hond Matsi en ging de camera vaak mee met de wandelingen die wij hebben gemaakt.

De eerste tekenen van de lente

Wanneer je de bloesem aan de bomen ziet uitkomen, de bloembollen uit de grond ziet komen en het zonnetje schijnt. Dan heb ik het gevoel van de lente te pakken en mag ik dit graag vastleggen met mijn camera.

De nijlganzen bij de vijver

Bijna iedere ochtend liep ik met Matsi langs de vijver, maar om met hem deze nijlganzen te fotograferen. Dat is bijna niet te doen, want de meeste foto’s waren niet echt scherp. Daarom ben ik een avond teruggegaan, om deze ganzen te fotograferen toen ze een paar weken oud waren.

Een bloemetje van Marcel in April

Geheel onverwachts stond de bezorger van de lokale bloemenwinkel voor onze deur. Ik dacht eerst dat ze aan de verkeerde deur stonden, maar ze bleken van Marcel te zijn. Die mij wilde verrassen met een bloementje, wat hem duidelijk gelukt is. Nu mag ik ook graag bloemen fotograferen en hiermee beleefde ik dubbel plezier van deze bos bloemen, die ik van mijn lieverd heb gekregen.

De tulpen van een ochtendwandeling

Dit jaar had ik de Keukenhof op de planning staan, maar door het coronavirus ging dit natuurlijk niet door. Dus toen ik tijdens een ochtendwandeling met Matsi een paar tulpen zag staan, heb ik deze met mijn camera gefotografeerd. Het is geen tulpenveld of de bloemen van de Keukenhof, maar ik vind het net zo leuk om deze tulpen te fotografen.

Groetjes,

Quirina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *