• Leiden en Valkenburgse meer

  Afgelopen zondag was ik samen met mijn nicht en haar hond bij het Valkenburgse Meer geweest, wat een recreatieplas is in Valkenburg Zuid-Holland. Dit ligt eigenlijk op de grens van Leiden, waar ik maandag samen met haar en mijn oom ben geweest om te fotograferen. In deze blogpost kan je een paar foto’s zien, die ik deze 2 dagen gemaakt heb en vertel ik je hoe ik deze dagen beleefd heb.

  Bij deze serie begin ik eerst met de foto’s die ik bij het Valkenburgse Meer heb gemaakt, omdat ik deze afgelopen zondag gemaakt heb. Het is een recreatieplas dat vlakbij mijn nichtje haar huis ligt.  Zelf was ik er nog nooit geweest, dus ik was wel erg benieuwd hoe deze plek eruit zag.

  Valkenburgse Meer

  Halverwege de middag was ik bij mijn nichtje aangekomen, er was dus niet zoveel tijd meer om echt ergens heen te gaan. Dus daarom zijn we naar het Valkenburgse Meer geweest, samen met haar hondje Mylo die met ons mee is gegaan. Hij heeft echt genoten van zijn wandeling, wat ik als hondenbezitter ook erg belangrijk vind.

  Langs het Valkenburgse Meer rijd ook het stoomtreintje dat bij het museum hoort, die hier ook gevestigd is. Zelf zijn we er niet geweest, maar natuurlijk heb ik wel een foto van deze stoomtreintje gemaakt. Die ik 2 keer voorbij heb zien rijden, tijdens het maken van deze wandeling. Deze foto heb ik dan weer bewerkt naar een oude foto, wat ik bij deze foto er goed bij vind passen.

  Tijdens deze wandeling het ik nog aan het einde van deze dag, nog deze foto van de ondergaande zon gemaakt. Alleen vind ik deze plek niet zo heel erg bijzonder, wel zal ik vast en zeker nog een keertje terug komen. Dit omdat mijn nichtje hier vlakbij woon, anders zou ik niet meer terug keren om deze plek te fotograferen.

  De volgende dag ben ik samen met mijn nichtje naar Leiden gegaan, waar we ook met mijn oom hebben afgesproken. Zelf ben ik wel een paar keer in Leiden geweest, alleen heb ik het centrum nog nooit bezocht. Tot afgelopen maandag dan waar ik absoluut geen spijt van heb.

  Leiden

  Wij zijn begonnen met een ritje in een rondvaartboot, waar gelukkig aan de achterkant van de boot een open dek was. Hier wilde ik natuurlijk ook gaan zitten, ondanks het toch erg koud was.

  Leiden

  Gelukkig voelde wij wel een beetje de warmte van de kachel die binnen gewoon branden, anders was het echt erg koud geweest om een paar van deze foto’s te maken. Zeker als je een uurtje op deze boot zit, alleen zat ik deze route meer omgedraaid en staand om een paar van deze foto’s te maken.

  Leiden

  Een rit maken met een rondvaartboot is zeker de moeite waard, zo kan je ook een beetje de plekjes zien die buiten de stand bevind. Waar je ook na deze rit naar toe kan gaan, om daar ook een paar mooie plaatjes te schieten. Dit hebben wij niet gedaan, alleen kan ik dat zeker aanraden om dat te gaan doen. Zeker als je een paar dagen een stad bezoekt, zo krijg je dan ook foto’s die je anders niet zou hebben.

  Leiden

  Toevallig had de stuurman van de rondvaartboot ook over deze oude politiebureau gehad, waar we later ook voorbij zijn gekomen. Inmiddels is het geen politiebureau meer, maar ik vind het wel mooi dat ze dit soort gebouwen wel in stand houden. Het verteld iets over de geschiedenis van deze stad, dus van deze oude politiebureau moest ik natuurlijk ook een foto hebben.

  Leiden

  Aan het einde van deze middag heb ik ook nog deze foto in de avond gemaakt. Dit vind ik ook mooi van de wintertijd, waar je dan ook nog eventjes snel een paar foto’s kan schieten die in de avond gemaakt zijn.

  Dit waren de foto’s die ik afgelopen zondag en maandag gemaakt heb, waar ik weer heel blij mee ben. Ik hoop dat je genoten heb van deze serie en kan ik je zeker aanbevelen om in Leiden te gaan fotograferen.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *