• Krokante kip wrap

    Geinspireerd geraakt op mijn eigen recept van de Chrispy Chicken, heb ik nu de wrap variant ervan gemaakt. Dit omdat ik wraps zo lekker vind, alleen hou ik wel van gevarieerd eten en zo ook mijn wraps. Het is een simpel gerecht, lekker en staat binnen 45 minuten op tafel.

    Krokante kip wrap

    Het recept van de chrispy chicken kan je via deze link vinden, maar zal het hieronder ook neerzetten. De benodigheden is natuurlijk iets meer en je maak het iets anders klaar.

    Wat heb je nodig

    • 2 kipfilet
    • 3 eieren
    • cornflakes
    • Bloem
    • Bakpapier
    • Kruiden: kip kruiden en Knoflookpoeder
    • Ijsbergsla en/of rucala
    • Cherrytomaatjes
    • Mais
    • Paprika
    • Wraps

    Bereidingswijze 

    Zet de oven op 200 graden, zodat deze kan voorverwarmen en leg het bakpapier op de bakplaat.

    snij de kipfilet in reepjes en kruid de kip met kip kruiden en knoflookpoeder naar eigen smaak en pak 3 schaaltjes

    één schaaltje is voor de bloem, de ander voor de 3 geklopte eieren wat meestal iets te veel is en het laatste voor de cornflakes.

    De cornflakes een beetje in kleine stukjes en dat kan je op 2 manieren doen. De eerste manier is de cornflakes in een diepvries zakje te doen en hierop een paar keer op slaan met bijvoorbeeld een deegroller. Maar je kan het ook net als mij met de hand een beetje fijnknijpen zodat het kleine stukjes wordt. Zorg ervoor dat het niet te fijn is, want dat is dan ook weer niet de bedoeling.

    Leg alles een beetje bij elkaar, zo bespaar je een hoop schoonmaakwerk en daar zit je ook niet op te wachten. (denk ik)

    Als je alles bij elkaar heb gelegd, pak je een kipfilet die je eerst door de bloem haal, dan door het ei en als laatste door de cornflakes. Bij de cornflakes kan je het beste de kipfilet erop leggen en dan aan iedere zijde goed aandrukken. Zodat aan iedere zijde de kipfilet met cornflakes bedekt is en leg het dan op de bakplaat.

    Wanneer je de de kipfilets op het bakplaat ligt, zet dit ongeveer 25 minuten in de oven en dan zijn ze in principe klaar. Alleen check wel voor de zekerheid of de kipfilets echt gaar is en mocht dit niet het geval zijn dan kun je ze verlengen met 5 minuutjes.

    Het kan zijn dat de kip niet in één keer in de oven kan zetten. (tenminste dat was mijn ervaring) Dus het kan zijn, dat je dit in 2 keer moet maken.

    Snij ondertussen de cherrytomaatjes in 4 stukjes, de paprika’s in fijne reepjes en maak de sla in kleine stukjes. Deze serveer je in apparte schalen, wat ik persoonlijk ook leuker op een gedekte tafel vind staan.

    Maak 5 minuten van te voren, de wraps in een koekenpan warm. Dit vind ik bij dit gerecht persoonlijk het handigst. Alleen kan je dit natuurlijk ook in de oven doen.

    Dit gerecht kan je heel goed combineren met mijn knoflooksaus, maar met chillysaus of een honing-mosterd saus is dit ook erg lekker!!

    Liefs,

    Quirina

    Volg:
    Share:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Miljoenen artikelen