• Kipshaslick

    Shaslick kan je op diverse manieren klaar maken en als je een grillpan heb, het hele jaar door eten. Het is een simpel recept, die ook geschrikt voor de barbecue is en ook erg lekker is!

    Wat heb je nodig

    • 600 gram kipfilet
    • 2 paprika’s naar gewenste kleur
    • 2 uien
    • Bieslook
    • Knoflookpoeder
    • Paprikapoeder
    • Kipkruiden
    • Olijfolie
    • Sateprikkers

    Bereidingswijze 

    Snij de kipfilet in kleine stukjes en stop die vervolgens in een kom. Voeg hier een scheutje olijfolie toe en de kruiden naar gewenste hoeveelheid. Mix de kruiden goed door de kipfilet en stop deze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de kruiden goed kan intrekken.

    Wanneer je de shaslick wil gaan bakken, snij je de paprika en de uien in kleine stukjes.

    Pak vervolgens de satéprikkers en de kip uit de koelkast. Nu heb je lange en korte satéprikkers, maar zelf gebruik ik altijd de lange satéprikkers.

    Begin met de een stukje kipfilet aan de satéprikker en dan de ui en paprika. Herhaal dit tot je de shaslick lang genoeg vind en eindig ook met een stukje kip.

    Voor de grillpan

    Smeer de grillpan met olijfolie in en bak de shaslick om en om tot het gaar is.

    Voor de barbecue

    Smeer met een aardappel het rooster in, bak dit om en om en laat het zachtjes gaar worden op een aluminium bakje.

    Wanneer de shaslick klaar zijn, zeg ik eetsmakelijk en dit is ook goed te combineren met mijn knoflooksaus.

    Liefs,

    Quirina

    Volg:
    Share:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Miljoenen artikelen