• Kipfilet met cheddar kaas op een bedje van spinazie

    Geen idee of cheddar kaas gezond is, maar weet wel dat dit recept erg lekker is. Daarom deel ik in deze blogpost, dit recept die ik onlangs gemaakt heb en bij mijn man goed in de smaak gevallen is.

    Kipfilet met cheddar kaas

    Wat heb je nodig

    • 1 kipfilet per persoon
    • Gehakte knoflook of verse knoflookteentjes
    • Verse Spinazie
    • Olijfolie
    • 2 plakjes cheddar kaas per kipfilet
    • Kruiden: kip kruiden, paprikapoeder en Knoflookpoeder

    Bereidingswijze 

    Was de verse spinazie uit en laat deze uitlekken in een vergiet.

    Kruid de kip met knoflookpoeder, kip kruiden en paprikapoeder

    Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en laat deze warm worden. Wanneer de olie warm is kan je de kipfilet in de pan aan beide kanten bruin bakken.

    Vervolgens doe je de olie met de knoflookteentjes of de gehakte knoflook in de wok en laat je deze olie warm worden.

    Wanneer de kipfilet bijna gaar is, doe je een klein beetje water bij. Dan kan je 2 plakjes cheddar kaas naast elkaar op de kipfilet leggen. Zo is de kipfilet mooi bedekt en doe je een deksel op de pan. Zo smelt de kaas het snelst en is het lekkerst.

    Als de olie warm in de wok warm is, dan doe je hier de spinazie in. Roer regelmatig de spinazie en wanneer de spinazie geslonken is, roerbak nog 5 minuten.

    Wanneer alles klaar is, dan leg je de spinazie in de lengte op het bord en dan leg je de kipfilet op de spinazie.

    Liefs,

    Quirina

    Volg:
    Share:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *