• Kehlsteinhaus in Berchtesgaden

  Soms kom je op plekken waar je helemaal stil van word en echt ongelooflijk veel indruk op je maakt. Dat had ik ook tijdens mijn bezoek Kehlsteinhaus in Berchtesgaden, waar ik in 2004 geweest ben. Wat inmiddels toch al meer dan 1o jaar geleden is en neem ik je in deze blogpost eventjes terug in die tijd.

  Kehlsteinhaus in Berchtesgaden

  Kehlsteinhaus wat ook wel Adelaarsnest genoemd wordt, is gebouwd op de top van de Kehlstein en in Berchtesgaden is gevestigd. Berchtesgaden is een oud stadje dat in Beieren ligt, wat een deelstaat van Duitsland is.

  Dit is de plek die ook bekend staat als The Eagle Nest, waar Adolf Hitler zijn plannen voor oorlog en massamoorden uitgewerkt werden. Wanneer je de geschiedenis van de tweede wereld oorlog kent of de verhalen van je familieleden die deze oorlog hebben meegemaakt gehoord heb. Dan ben je echt wel eventjes stil als je daadwerkelijk op deze plek staat.

  Dit heb je al als je door de enorme lange tunnel loopt, die 124 lang is en staat te wachten op de wel bekenden lift. Die je 124 meter omhoog brengt, die zelf is gespiegeld en bedekt met koper is. Die je misschien wel uit de films of documentaires gezien hebt, die over de tweede wereld oorlog gaan. Dan wordt je al stil van als je letterlijk op deze plek staat en een foto maakt van deze tunnel.

  Zelf heb ik echt heel veel films en documentaires die over de tweede wereldoorlog gaan gezien. Dus toen ik in 2oo4 hier in de buurt op vakantie was, wilde ik deze plek echt zien. Waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt heb, omdat het uitzicht vanaf de top van de Kehlstein echt schitterend is.

  Kehlsteinhaus in Berchtesgaden

  Zelf wil ik hier ook echt nog één keer deze bezienswaardigheid bezoeken, om mooiere foto’s te maken en deze plek aan mijn man te laten zien. Dit is iets wat ik niet snel heb, maar wel bij deze plek heb en hoop ik zeker dat ik Kehlsteinhaus nog één keer bezoeken.

  Kehlsteinhaus in Berchtesgaden

  De bommen van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog troffen het Kehlsteinhaus niet en zelfs na de oorlog werd de sloop van het huis achterwege gelaten. Het Adelaarsnest is daarom nog grotendeels in zijn oorspronkelijke vorm bewaard, maar er zijn wel enkele aanpassingen gedaan om de toeristen deze plek te kunnen bezoeken.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Miljoenen artikelen