• Recepten
  • My days 5 | Juni 2018

    Vrijdag 1 juni 2018

    De wekker liep vroeg af, alleen was ik al om 06:00 uur wakker en omdat de wekker toch een half uurtje later afging ben ik er maar uit gegaan. Na de koffie, met Matsi gewandeld te hebben, de laatste dingen hebben ingepakt en in de auto hadden geladen. Hebben wij eerst Matsi weggebracht naar het hondenpension, om zo gelijk door te gaan naar het station. Daar hebben wij de auto geparkeerd en zijn we met de trein verder gegaan naar Den Bosch. Vanaf hier moesten wij de bus pakken, alleen zijn wij eerst eventjes lekker gaan eten bij Mell’s Place.

    Nadat wij heerlijk op ons gemak gegeten en gedronken hebben, zijn we met de bus naar Waalwijk gegaan. De bus ging rechtstreeks er heen, dus we zagen niet zoveel van de omgeving, wat ik wel erg jammer vond. Vanaf het busstation was het ongeveer 10 minuten lopen, naar het hotel waar wij het weekend verbleven. Hier hebben wij onze spullen heen gebracht, heb ik mij eventjes omgekleed en zijn wij naar het centrum van Waalwijk heengegaan.

    Het centrum van Waalwijk vonden we een beetje tegenvallen, wel zijn de mensen hier erg vriendelijk. Zoals ik dat eigenlijk wel gewend ben, toen ik in het begin van mijn tienerjaren in Tilburg gewoond heb. De Brabantse vriendelijkheid is in loop de jaren niet veranderd en mis ik de omgeving nog steeds. Door de temperatuursverschillen begon ik het toch een beetje koud te vinden, geen jas of vestje meegenomen, dus hebben we ook eventjes gekeken bij de H&M. Hier kon ik gelukkig slagen, voor een leuke vest die ik ook al op het internet heb gezien, dit noem ik nog is 2 vliegen in 1 klap.

    Natuurlijk moesten wij ook eten, alleen heb ik toch eerst mijn cameratas naar het hotel gebracht. Beetje jammer achteraf, want onderweg naar het sushi restaurant kwam ik deze moedereend met haar jong tegen die verdwaald leek te zijn. Ik zag namelijk geen water in de buurt, wilde ook nog met haar jong oversteken over een druk kruispunt, wat ik zelf wel een beetje eng vond. Heb snel een foto gemaakt, ben ik maar op het kruispunt gaan staan, zodat deze moedereend met haar jong veilig konden oversteken.

    Een pak van mijn hart, dat de eendjes veilig zijn overgestoken en 100 meter verder op was het restaurant waar we gereserveerd hadden. Het sushi restaurant Ichiza, die door de lokale mensen ons hadden aangeraden. Qua sfeer is het leuker, dan Suwa in Emmen. Alleen dacht ik tijdens het etentje, dacht ik toch nog aan de eendjes die we onderweg zijn tegengekomen of ze wel allemaal veilig bij een vijver waren aangekomen.

    Na het eten zijn wij weer terug gegaan naar het hotel, waar ik eigenlijk na het douchen zo’n beetje meteen in slaap ben gevallen.

    Zaterdag 2 juni 2018

    Dit keer hadden wij een veel kortere route gevonden, naar het busstation van Waalwijk. Hij was niet alleen korter, ook nog is leuker en zie je een beetje de oude gebouwen van Waalwijk, Love it!. Op het busstation zag ik ook nog een drinkwater paal staan, wat ik echt geweldig vind en voor de eerste keer gezien heb. Ook was er nog tijd voor een selfie te maken, samen met mijn man.

    Bij de Efteling hadden we afgesproken, met mijn oom Frans en mijn neven en nichten met hun kinderen. We waren als eerste, maar al snel volgde de rest van de familie en konden we aan ons avontuur in de Efteling beginnen. Voor ons begon het avontuur in het sprookjesbos, wat ik zelf ook nog steeds geweldig vind om te zien en dat zal zo blijven ook.

    Nadat we het sprookjesbos hebben gezien, zijn we naar de show van Ravelijn geweest. Het decor is duidelijk veranderd, zelfs mooier geworden. Alleen vond ik de show van een paar jaar geleden zelf wel mooier, dan die ik nu gezien heb.

    Natuurlijk zijn we ook nog de attracties ingegaan, alleen Marcel is niet echt van achtbanen. Sommige vind hij wel leuk, maar de meeste toch niet en ik vind de meeste dingen wel leuk, als het maar snel gaat en niet over de kop of stijl naar beneden. Moet er wel bij zeggen, dat ik altijd eerst is kijk hoe de baan gaat en dan pas besluit ik er is in te gaan.

    We hebben echt een top dag gehad, voor Marcel was dit de eerste keer dat hij in de Efteling is geweest en het park is helaas wel te groot om alles goed te zien. Natuurlijk hebben we ook de Aquanura Watershow gekeken, waarvan ik een filmpje heb gemaakt en op mijn YouTube kanaal staat. De familiedag hebben we afgesloten bij de McDonalds in Waalwijk, waar wij met de gehele familie hebben gegeten. Het was echt een fantastische dag, die ik zeker te snel voorbij is gegaan.

    Zondag 3 juni 2018

    Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Alleen voordat we naar huis zijn gegaan, zijn we eerst bij mijn tante Margie in Utrecht langs geweest. Die helaas sinds 2 weken in een verzorgingstehuis woon, doordat ze alzheimer heeft en niet meer in staat is om voor haar zelf te zorgen.

    Nadat we mijn tante bezocht hadden, zijn we nog eventjes voordat we de reis naar huis een uurtje bij Hoog Catharijne wezen kijken. Alleen viel dit een beetje tegen, dit omdat het centrum van Utrecht veel mooier is en wilden we eigenlijk ook naar huis. Voordat wij naar huis gingen, haalden we natuurlijk onze Matsi op uit het hondenpension en zagen we dat hij echt genoten heeft met de andere honden die in het pension verbleven. Heb het echt super gezellig gehad in Waalwijk, maar ben ook blij dat ons gezinnetje weer compleet is.

    Maandag 4 juni 2018

    Marcel heeft nog steeds vakantie en om de week goed te beginnen hebben we eerst samen gezellig een ontbijtje gegeten. In de middag ben ik nog eventjes naar de Hema geweest, om deze 2 notitieboekjes te halen. Zo kan ik aantekeningen maken voor mijn blogartikelen en dat werkt toch een stuk makkelijker dan via de computer. Misschien een beetje old fashion, alleen dat werkt beter voor mij dan via de pc of laptop. Ze waren ook nog is in de aanbieding, 1+1 gratis, zo kan ik eventjes weer vooruit.

    Donderdag 7 juni 208

    Vandaag met Frans, Carolien en haar vriend Patrick in Amsterdam afgesproken, voor een dagje Artis. Marcel is niet mee gegaan, omdat hij niet zo van dierentuinen houdt en wilde liever gaan gamen. Wat natuurlijk ook mooi uitkomt voor Matsi, zo hoefde hij ook niet voor een dagje naar het pension.

    Tussen de middag kreeg ik toch wel zin in om iets te eten, alleen kon ik pas een restaurant verderop iets vinden waar ik zin in had. Een zalm wrap, die rijk belegd was en zeker kan aanraden. De rest had al gegeten, dus at ik mijn wrap al lopend en fotograferend op. Daar moest ik natuurlijk ook selfie van maken. Hoe lastig kan je het jezelf maken, om een zalm wrap te eten en toch is het mij gelukt om daar een leuke selfie samen met Carolien van te maken.

    Ook heb ik voor het eerst een statief meegenomen, waar ik absoluut geen spijt van heb. Zo kon ik ook de dieren die binnen zaten en achter het glas zaten, een beetje leuk op de foto zetten. Zonder dat ik daarbij de flitser hoeft te gebruiken, alleen je moet wel eventjes hopen dat het dier niet ineens weg gaat.

    Frans was al eerder naar huis gegaan, omdat hij een beetje op tijd thuis wilden zijn. Wij zijn na het bezoek van Artis nog eventjes verder gegaan en zijn op Rembrandtplein van Amsterdam geweest. Daar zit natuurlijk ook de studio van RTL Late Night, dat Humberto Tan deze week voor het laatst presteert. Waar we eventjes een kijkje hebben genomen en ook nog binnen mocht kijken, hier hebben we natuurlijk ook een foto van  gemaakt. Wat wel jammer was, dat het al vol was om een uitzending in het publiek bij dit programma aanwezig te zijn. Ook zijn we op het Rembrandtplein iets wezen eten, in een leuke tent. Alleen sprak niemand van de bediening Nederlands, waardoor je wel een beetje het gevoel heb dat je toerist ben in eigen land.

    Zaterdag 9 juni 2018

    Om de van Marcel een beetje af te sluiten, hebben we bij de café de Zwetser tapas gegeten. Een heerlijke avond, mooi weer en hebben we genoten van het terras en het eten.

    Ook hebben we natuurlijk aan onze Matsi gedacht, want voor hem hebben we een andere bot gekocht dan hij normaal krijgt. Hij heeft hier ook iets langer van genoten, dan zijn dagelijkse bot. Alleen is het bot wel binnen 2 uurtjes op gegaan, wat voor ons inmiddels wel normaal is.

    Vrijdag 15 juni 2018

    Ik had het wel eventjes gehad om in huis te zitten, het was mooi weer en had ik eigenlijk wel zin om naar Wildlands te gaan om te fotograferen. Het enige nadeel was, dat boven ook schoongemaakt moest worden, de was weer gedraaid moet worden en gestreken in de kast moet liggen. Genoeg te doen in huis, waar ik totaal geen zin in heb. Uiteindelijk heb ik toch besloten om het werk te laten liggen en voor 2 uurtjes naar Wildlands te gaan. Helaas was er niet meer tijd, maar wel tijd genoeg om eventjes bij het kleine pasgeboren olifantje te kijken en het was zeker de moeite waard. Ben ik zeker met een paar hele mooie foto’s thuis gekomen, die je aankomende donderdag op mijn blog kan zien.

    Marcel had een etentje in combinatie een kartavond van zijn werk, wat natuurlijk erg leuk is om te doen. Alleen waren jammer genoeg de partners niet uitgenodigd, niet dat ik erg vind. Want zo kon ik genieten van de foto’s die ik gemaakt heb in Wildlands en heb ik mij met Matsi prima vermaakt. Het was ook niet te warm om eventjes met Matsi te wandellen, waar hij in ieder geval van genoten heeft. Of hij alleen zat wachten op een fotomomentje bij een enorme stoel, die bij een tuincentrum staat. Daar heb ik wel mijn twijfels over, alleen vond ik het wel erg leuk om daar een foto van Matsi te maken.

    Woensdag 20 juni 2018

    Op woensdagavond had ik weer een onderwerp met de fotogroep op het programma staan. Dit keer hadden wij het thema windmolens, iets wat ik zelf persoonlijk nooit op zou gekomen zijn. Moet wel eerlijk zeggen, dat ik mij echt heb afgevraagd wat ik er in godsnaam mee moest.

    Dat ik niet wist wat ik in godsnaam met de windmolens moest, dat kon ik ook merken tijdens het uitzoeken en bewerken van mijn foto’s. Het kan wel erg leuk zijn, als je ze toevallig in een mooie landschap tegenkomt. Dat heb ik wel gezien op het internet, alleen hier kon ik het echt niet vinden en is het beste wat ik er uiteindelijk van maken kon.

    Vrijdag 22 juni 2018

    Op vrijdagavond kwam de kat van onze overburen, die schuin tegenover ons wonen weer eventjes langs. Wat ze nog regelmatig nog doet om eventjes door het raam te kijken of onze Diva er nog is, alleen helaas is ze niet meer in ons midden. Hun keken eigenlijk altijd naar elkaar door het raam en soms was er wel is een mogelijkheid dat ze eventjes bij elkaar buiten waren. Alleen dan moest onze Matsi er niet bij wezen, want die heeft echt een gruwelijk hekel aan katten en jaagt ze dan ook met liefde weg.

    Omdat ze steeds dichter bij ons raam kwam, ben ik maar eventjes naar buiten gegaan om haar eventjes te begroeten. Alleen is ze wel angstig uitgevallen, want toen ik snel eventjes een foto maakte met mijn pocketcamera schrok ze wel. Dus heb ik de camera maar eventjes aan de kant gelegd en haar nog eventjes een aai over de bol gegeven. Het is niet alleen een mooie kat, ook nog is een hele lieverd.

    Dinsdag 26 juni 2018

    Yipidayee, het tweede olifantje in Wildlands is geboren. Die moest ik natuurlijk eventjes bewonderen en in de middag was ik dan ook in Wildlands te vinden. Omdat ze echt net een paar uur geleden geboren is, moest de kudde wel binnen in de Olifantenvallei blijven. Hierdoor kon ik helaas geen mooie foto’s van het pasgeboren olifantje maken

    Het olifantje heeft de naam Manoa gekregen, wat rust of vrede betekent. Een mooie naam, met een mooie betekenis voor dit kleine mannetje. Wat je wel goed zag was dat Mauk, ondanks hij nu dik 2 maandjes oud is nu al gecorrigeerd wordt. Ondanks ik totaal niet tevreden ben over de foto’s, ben ik wel blij dat ik Mauk en Monoa samen met beide moeders op de foto heb gekregen. (tenminste dat denk ik, dat het de beide moeders zijn) Natuurlijk ben ik super blij met de eerste foto’s van Manoa, die ik staan nu op de camera heb staan.

    Vrijdag 29 juni 2018

    Eigenlijk heb ik de hele dag op de postbode zitten te wachten, dit omdat ik bij Bol.com een filtersetje heb gekocht van Polaroid. Ik moet ook zeggen, dat ik verwacht had dat de postbode dit pakketje zou brengen. Alleen tot mijn grote verbazing werd dit kleine pakketje door de pakketbezorger bezorgt, die altijd pas aan het einde van de middag de pakketjes bij ons brengt, als wij een pakketje besteld hebben.

    Nadat ik goede tijden heb gekeken, ben ik eventjes naar de rietplas om deze filters te testen. Over de foto’s was ik niet echt tevreden, moet er ook eerlijk zeggen dat ik het daar niet kon vinden om iets leuks te fotograferen. Erg jammer, maar ook dat hoort bij fotografie.

    Zaterdag 30 juni 2018

    Ondanks de foto’s van gisteren niet helemaal gelukt was, heb ik vandaag nog eventjes met de camera gespeeld. Dit keer gewoon in huis en alleen met de polarisatiefilter een foto van Matsi gemaakt om het uit te proberen.

    Op zaterdagmiddag hadden we de verjaardag van Nathan, ons neefje en peetkind. Daar moet je natuurlijk bij wezen. Alleen een cadeau uitzoeken voor jongens van die leeftijd, vind ik toch een stuk lastiger. Zeker als het ook een broer heeft, die een paar jaartjes ouder is. Er zijn genoeg leuke dingen te koop, het is meer wat hebben ze nog niet. Gelukkig hebben we toch iets voor hem kunnen vinden, dan kunnen we het straks in elkaar zetten als hij het cadeautje heeft uitgepakt.

    In de avond zijn we nog eventjes met onze Matsi naar de Rietplas geweest en is hij samen met mijn nog eventjes het water ingegaan. Ze hadden ook nog gezelschap van een jonge golden retriever, die hij eerst wel leuk vond. Alleen na 10 minuten was onze Matsi wel erg flauw van deze hond en vond hij het maar een irritante drukte maker.

    Matsi was het na 10 minuten aankijken het ook zat van die hond, dat hij het ook liet merken. Dat hij er niet van gediend was, dat de hond iedere keer op hem ging en heeft hem ook een snauw gegeven. Helaas werkte dat voor onze Matsi ook niet en na een paar keer dat hij een waarschuwing heeft gegeven, heb ik er wat van gezegd tegen die mensen. Want het moet natuurlijk ook niet in een gevecht uitlopen, wat waarschijnlijk wel gebeurd als die hond bij Matsi was doorgegaan.

    Liefs,

    Quirina

    Quirina

    Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

    Find me on: Web | Twitter | Facebook

    Share:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *