• Recepten
 • My days 6 | Juli 2018

  Zondag 1 juli 2018

  Nog nooit zijn de plannen voor één dag zo vaak veranderd, als vandaag. Eerst zouden we namelijk naar een verjaardag van mijn neefje Aiden gaan, dit ging helaas niet lukken door verschillende oorzaken. Ze wonen namelijk in de buurt van Rotterdam, wat niet echt naast de deur ligt. Dan zouden we gaan zwemmen, alleen vond ik met de wind het toch wel iets te koud voor. Gelukkig was er één ding wel wat door ging en dat was onze gebruikelijke zondagsbrunch. Die dit keer uit bagels met zalm of runderrookvlees met roomkaas bestond.

  In de middag ben ik eventjes naar Wildlands gegaan, gewoon om eventjes bij de dieren te kijken. Helaas kreeg ik Manoa, niet mooi op de foto. Je kan beter zeggen, helemaal niet op de foto. Omdat hij werd afgeschermd door de moeder of haar tante. Het enige wat je op de foto zag, was het slurfje of een staartje van Manoa tussenuit steken. Wel een foto van Mauk en Manoa die tussen de moeder en tantes lopen, zou mij ook niet verbazen als de tante in het midden liep.

  Dit keer heb ik ook gefilmd, om een beetje te oefenen voor mijn nieuwe stijl qua vloggen onder de knie te krijgen. Niet dat ik alleen dieren ga filmen, alleen hier ben ik wel heel erg bekend en oefen ik toch wel regelmatig met filmen. Nog niet helemaal tevreden, alleen begint het wel een beetje vorm te krijgen en dan zie je ook meteen dat ik bij de andere dieren ben geweest.

  Woensdag 4 juli 2018

  Op woensdag had ik weer een fotoavond met de fotogroep en hadden we dit keer over de top als thema. Alleen onderweg naar Klazienaveen toe, werd ik gestoken door een wesp en was ik ook nog is mijn medicijnen vergeten. Dat zal je natuurlijk altijd zien, altijd heb je het bij je en dan wordt je nooit gestoken. Ben je het een keer vergeten, dan ben je klos. Auto omgekeerd, ben ik als een idioot naar huis gereden  en de medicatie meteen ingenomen. Een uur later was ik er weer bij, alleen heeft mijn man gebracht en een ander persoon naar huis gebracht. Dit omdat ik met die medicijnen, absoluut niet mag autorijden de eerste 24 uur, na de laatste inname van de medicatie. Ook niet verstandig, want na 2 uurtje krijg je niet alles meer helder mee.

  Na de wespensteek kwam ik niet echt meer in mijn element en had ik niet echt de inspiratie om te fotograferen. Gelukkig heb ik er toch nog wat van kunnen maken, wat ik eigenlijk niet verwacht had

  Zaterdag 7 juli 2018

  Op zaterdag nam ik weer een kijkje in Wildlands, waar ik eerst een uurtje bij de olifanten te vinden was. Ik kan er geen genoeg van krijgen en heb ik weer een paar prachtige foto’s heb weten te maken van de kleine Mauk. Die inmiddels alweer 3 maanden is en nu al rond de 240 kilo weegt.

  Ook van de pasgeboren Manoa heb ik deze foto grappige foto gemaakt. Het zijn echt 2 schattige olifantjes, waar ik nog zeker veel plezier mee ga beleven en regelmatig op de foto komen.

  Bij de leeuwen was er een bruiloft aan de gang, hier kon ik helaas niet goed bijkomen. Want volgens mij vonden de leeuwen het wel een leuk aanzicht dat daar een trouwerij aan de gang was. Daarom ben ik bij de ijsbeer wezen kijken, waar ik absoluut geen spijt van heb gehad. Dit omdat er één ijsbeer aan het spelen was, wat echt leuk om te zien was en een uurtje gebleven ben.

  Zaterdag 14 juli 2018

  Normaal gesproken wordt ik wel uit mijzelf maximaal 9:00 wakker, dat is dit keer wel een beetje mislukt en waren we pas om 11:00 wakker. Niet erg handig als je allebei tot maximaal 9:00 uur wil slapen. Schijnbaar hadden we het nodig, beetje de planning omgooien en dan komt het ook wel goed. Belangrijkste was een paar boodschapjes halen voor het weekend en de perskaart voor morgen bij de kindertriatlon halen, waar ik ga fotograferen.

  Zondag 15 juli 2018

  Op zondag liep mijn wekker om 6:00 uur af en doordat ik bang was om mij te verslapen, heb ik echt bar weinig geslapen. Ik denk in dat ik in totaal 2 uurtjes slaap heb gehad en vanaf 4:30 kon ik niet meer in slaap komen. Uiteindelijk ben ik er om 5:30 uitgegaan, op mijn gemak koffie gezet en klaargemaakt voor de kindertriatlon. Mijn man en onze Matsi vonden dit ook wel erg vroeg voor op de zondag, die samen relax een beetje aan het bijkomen waren om aan de dag te beginnen.

  Na onze zondag ontbijtje ben ik richting Klazienaveen gegaan, waar ik samen met een ander lid van de Fotogroep heb afgesproken. Zijn we samen richting het zwembad gegaan, waar we begonnen zijn met fotografen. Het was echt leuk om te zien, hoe die kleintjes op allerlei soorten fietsen aan het strijden waren. Was één kind bij die zich helemaal niet druk om te winnen, kwam als laatste binnen en genoot alleen al om te mogen meedoen.

  In de middag hadden wij een verjaardag van Marcel zijn oom Bennie, die een huifkarrentocht door het bos als een verrassingscadeau heeft gekregen. In totaal hadden we 2 paarden die allebei een huifkar hadden getrokken. Marcel en ik vonden het wel een beetje zielig voor de paarden, die ons met een huifkar mee moesten trekken met dit warme weer. Natuurlijk hebben we wel onderweg een pauze ingelast en de paarden wat water gegeven, alleen wilde de paarden dit niet echt. Ik moet wel zeggen dat ik aan het einde van de tocht, echt de vermoeidheid begon te voelen en duidelijk kon zien. Dit soort verjaardagen, ben ik zeker van en vind ik ook veel leuker dan een standaard verjaardag.

  Woensdag 18 juli 2018

  Op woensdagavond had ik weer een fotoavond met de fotogroep op de agenda staan en ik kan je vertellen modellenfotografie is echt totaal niet mijn ding. Ik weet nooit wat ik ermee moet, kan ik mijn draai er niet in vinden en voel ik er mij ook nog is niet op mijn gemak mee. Tja en dan wat ik wilde fotograferen, was ook niet helemaal gelukt. Dit is dan wel een beetje dubbel balen en ben ik niet tevreden thuis gekomen.

  Vrijdag 20 juli

  Op vrijdag ben ik een keer een ochtendje naar Wildlands geweest, om de dieren in Serenga te fotograferen. Waar het gras ook meer bruin dan groen is, net als de rest van Nederland met deze droogte die we deze zomer hier hebben. Lang ben ik niet gebleven, dit omdat Marcel in de middag vrij was en mij heeft opgehaald nadat hij vrij was.

  In de avond zijn we met Matsi naar het centrum geweest om daar verkoeling te zoeken. Het is een keertje wat anders dan de rietplas, alleen is dit in verband met een poepbacterie die ze daar hebben. Niet dat het schadelijk is voor de hond, maar wel voor de mens en Matsi gaat alleen maar in het water als wij ook gaan.

  Zondag 22 juli 2018

  Na onze heerlijke zondagsbrunch heb ik samen met Matsi op de bank liggen chillen om een beetje tv te kijken en een tijdschrift te lezen. Alleen toen ik de camera pakte om een foto van ons samen te maken, had hij daar duidelijk geen zin in.

  Met deze warmte heb ik echt geen zin om lang in de keuken te staan en heb ik simpele knoflookpasta met pesto gemaakt. Helaas hadden we geen cherrytomaatjes in huis, dus dan maar zonder de cherrytomaatjes wat ik eigenlijk wel stiekem gemist had.

  Na het avondeten zijn we nog eventjes naar het bos gegaan, alleen vond het wel een beetje te warm om een boswandeling te maken. Toch heeft hij wel genoten van het bos en de geurtjes in het bos. Ik kan beter zeggen dat hij heerlijk om zich gesnuffeld heeft, dan een wandeling gemaakt had. Mocht de pret niet drukken, want met dit weer passen we het tempo aan die Matsi wil.

  Woensdag 25 juli

  Vandaag is mijn man een dagje vrij een dagje om samen met mijn schoonfamilie naar het Dolfinarium te gaan. Waar we super veel zin in hebben en om de dag goed te beginnen eten wij eerst eventjes een stevig ontbijtje. Het lijkt net als vroeger bij mijn Pa thuis, omdat ik daar ook altijd op woensdagochtend een zacht gekookt ei kreeg. Good old memories, maar dan met mijn eigen gezin.

  Na ons heerlijk ontbijt, zijn we nadat mijn schoonfamilie bij ons aangekomen was naar het Dolfinarium gegaan. Peter (mijn zwager) met zijn gezin in hun eigen auto en wij zijn met mijn schoonouders meegereden. De weg was lekker rustig, dus binnen een mum van tijd waren wij in Harderwijk.

  In de middag begon de zon erdoor te komen en werd het ook meteen warm eigenlijk. Gelukkig hebben ze een strandje daar, om zo een beetje verkoeling te kunnen opzoeken. Iets wat wij ook zeker gedaan hebben en vond mijn neefje Daniël ook het leukste van de dag. Een echte waterrat is het dat betreft. Zelf hebben wij echt super gezellige dag gehad, hebben we heerlijk gegeten en heeft Marcel en zijn familie deze warme dag gelukkig overleefd. Zelf had ik het ook zeker warm, alleen was dat meer door de cameratas met alles erin aan het sjouwen was.

  Vrijdag 27 juli 2018

  In de avond ben ik richting de grote rietplas gegaan om de maansverduistering te fotograferen. Bob van de fotogroep kwam ik daar ook tegen en hebben we samen het zeker gezellig gehad, alleen was het wel echt wachten op de maan die zich eerst niet echt liet zien. Dan maar een foto maken van de omgeving waar ik op uitkijk, tijdens het blauwe uurtje.

  Niet veel later zagen we de maan en kon ik eindelijk foto’s maken van de langste maansverduistering van deze eeuw. Helaas waren de foto’s niet echt super geworden en baalde ik nog meer toen ik thuis aankwam rijden. Dit omdat hier een veel betere plek was om te fotograferen, gelukkig heb ik wel een gezellige avond gehad met bob, die ook bij de fotogroep zit en een paar mensen die ik niet ken.

  Liefs,

  Quirina

   

  Quirina

  Mijn blog is een Persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen, honden en geef ik een kijkje in mijn leven.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *