Is het gewenst of ongewenst haargroei???

Tijdens mijn bezoek aan het ziekenhuis, viel mijn ogen in de wachtkamer op het blad Linda en las ik het artikel over schaamhaar. Dit was niet alleen een mega interessant onderwerp om over te lezen, het heeft mij zelfs geïnspireerd om dit blogartikel te schrijven om je te vertellen wat mijn gedachtes zijn over dit onderwerp.

Want iedere vrouw, maar ook mannen krijgt met dit onderwerp te maken. Het maakt niets uit of je nu jongvolwassen ben, of net als ik een vrouw die in het middelpunt van haar leven staat. Het is ook een onderwerp dat je als persoon onzeker kan maken, omdat de media helaas je een ideaal beeld laat creëren hoe je eruit moet zien om mee te tellen in deze maatschappij.

In dit artikel van het blad Linda, las je dan ook waarom deze vrouwen ervoor kiezen om wel hun schaamhaar te behouden. Want ook al heb je een partner waarmee jij je leven deelt, het is nog altijd jou lichaam waar je zelf over beslist!!! Waar ik wel weer een beetje over verbaasd was, dat ze dan niet even hun schaamhaar bijwerkte als ze naar het strand of een zwembad gingen.

Persoonlijk zou ik daar dan wel weer heel onzeker van worden, wanneer er haargroei onder mijn bikinibroekje zou groeien en dat dit iedereen maar kan zien. Alleen wanneer ik naar de sauna zou gaan, zou ik het juist weer fijn vinden als het allemaal wat onzichtbaarder is, om het maar netjes uit te drukken. Aan de andere kant, zou ik als het niet bijgewerkt is en het ziet eruit als een onverzorgde jungle, dat maakt mij dan ook weer erg onzeker. Zo valt er eigenlijk altijd wel iets te zeggen op het gebied van schaamhaar.

Ik vind dat je moet doen waar jij je prettig bij voelt, of het nu wel of geen schaamhaar is, wel of niet bijgewerkt is, Wel of geen okselhaar of beenhaar. Je moet hierin je gevoel volgen en waar jij je prettig bij voelt. Laat je niet laten leiden door het ideaalbeeld wat mensen hebben gecreëerd, want wie heeft het recht om daar over te oordelen? Je buurvrouw of vriendin, de maatschappij of de seksindustrie? Nee, niemand heeft daar het recht in en zelfs je partner niet. Het is jouw lichaam en moet je moet doen waar jij je het prettigst bij voelt!!!

Quirina

 

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Twitter | Facebook

Share:

9 Reacties

 1. 25 januari 2018 / 11:44

  Mooi geschreven. Ik ben het ook helemaal eens met jouw conclusie.

 2. 25 januari 2018 / 15:45

  opmerkelijk vind ik dat deze discussie weer terug komt..Daar ben ik wel blij mee. Toen ik twintiger was, besloten wij vrouwen datwe mochten doen wat wij prettig vonden. Nou ….dat is lang weg geweest…
  Het is heerlijk al dan niet te scheren, met of zonder bh te lopen, gewoon zoals jij dat zelf wil

  • Quirina
   Auteur
   25 januari 2018 / 16:55

   Dat is eigenlijk ook wel een beetje de bedoeling met mijn blogpost, je moet doen wat jij wil en niet een ander of het modebeeld wilt. Vooral voor jonge meiden maar ook jongens natuurlijk, vind ik dit erg belangrijk. Jij bent baas over je eigen lichaam en niemand anders!

 3. 26 januari 2018 / 07:27

  Helemaal mee eens. Iedereen moet het helemaal zelf weten, wat de hele wereld er ook van vindt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet echt een prettig gezicht vindt; bossen haar die uit een broekje tevoorschijn komen. Maar wie ben ik? Als mensen zich daar oke bij voelen, PRIMA! <3

 4. 26 januari 2018 / 08:39

  Helemaal mee eens, je moet het inderdaad zelf weten. Zelf zou ik me ook heel ongemakkelijk voelen als er van alles zichtbaar is. Alsof dat een beetje té privé is. Daarom vind ik het ook niet echt prettig om dat te zien; alsof je dan meer te zien krijgt dan voor jou bedoeld is. Maar goed; iedereen maakt daar z’n eigen keuzes in en het is fijn dat dat ook gewoon kan!

 5. 26 januari 2018 / 14:31

  Helemaal mee eens…
  als jong meisje was ik heel onzeker door haargroei, vooral omdat ik ook mannelijke haargroei heb door hormonale problemen…

  Hoe ouder ik word, hoe minder het me kan schelen…. het is eigenlijk puur natuur, waarom moet het er in feite af (die baard heb ik wel weg laten laseren, als conchita wurst door het leven gaan, vond ik ook maar niets)

 6. 29 januari 2018 / 12:27

  Ik heb er een absolute hekel aan en vind het lelijk dat schaamhaar en durf het enorm te vervloeken omdat het zo snel terug komt.
  Vroeger had ik een klasgenootje waarvan de haren langs haar broekje kwamen piepen, dat was heel vies en de hele klas sprak erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *