In kokend water wordt pasta zacht en een ei kneiterhard

Op dit moment wordt ons leven beheerst door het coronavirus. We moesten in zoveel mogelijk thuis blijven en daardoor kon ik ook niet naar de fotoclub. Daarom heeft de fotoclub een thuisopdracht bedacht. Maak een foto van een Nederlands spreekwoord of gezegde, wat niet echt makkelijk om te doen is.

Zeker als je al niet goed in spreekwoorden of gezegde bent. Nu wil ik mij het ook niet al te makkelijk maken, zoals de appel val niet ver van de boom of oost west, thuis best. Dus daarom dacht ik om een foto te maken met een spreekwoord of gezegde dat ik leuk vind. Hopelijk valt deze uitspraak ook onder deze categorie? Zo niet, dan hoop ik dat het een leuke foto wordt en misschien is het ook leuk om te weten waarom ik voor deze gezegde gekozen heb.

Nu ben ik echt een fan van Marco Borsato, die ook nog is leuke, uitspraken heeft gedaan in de Voice of Holland. Zoals deze uitspraken van hem die ook bij mij heel goed past, “de beste manier om de toekomst te voorspellen is om hem zelf te creĆ«ren” of “Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn, maakt wat je doet” en de laatste is “je kunt nu eenmaal niet naar alle monden koken”. Natuurlijk heeft hij meer uitspraken, anders had ik deze uitspraak “In kokend water wordt pasta zacht en een ei kneiterhard” van hem niet op de foto geprobeerd om uit te beelden.

Een foodfotograaf ben ik niet en dat zal ik ook nooit worden! Het is een foto en en dat is het dan ook. Maar ik vond het wel heel erg leuk om te doen en nu maar hopen dat de andere leden van de fotoclub deze gezegde kunnen raden?

Until Next time,

Quirina

Volg:
Quirina
Quirina

Ik ben Quirina. 39 jaar, woon samen met mijn Marcel en onze hond Matsi in Emmen. In mijn vrije tijd mag ik graag fotograferen in diverse onderwepen, die ik graag op mijn blog mag delen.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *