• Honden zwemplas Ellertshaar in Schoonloo

  Inmiddels is het 2 jaar geleden, dat wij met onze honden bij de honden zwemplas Ellertshaar in Schoonloo zijn geweest. Deze is gelegen in een prachtige bos van Drenthe. Waar honden het hele jaar door los mogen lopen en er is een grote zwemplas, waar de honden in mogen zwemmen. Dit is dus een perfect uitje, dat zowel leuk is voor de hond als de hondeneigenaar. In mijn ogen een gegarandeerd succes, om een gezellig samen van de natuur te genieten.

  Dus ook in de zomermaanden is je hond hier van harte welkom, om samen verkoeling te zoeken in het water. Zeker met de temperaturen die we in afgelopen zomer hebben gehad, is verkoeling voor zowel mens als dier geen overbodige luxe. Het water is hier erg schoon en hebben ze hier voldoende plekken om in de schaduw te zitten, wat ook wel erg aangenaam is.

  Onze Matsi is echt een beagle en kan hij helaas niet los lopen of zwemmen. Hij gaat dan echt zijn neus achterna en vervolgens kunnen wij dus wachten tot hij uiteindelijk bij ons terug komt. Hij zal wel in onze buurt blijven, maar we nemen hierin liever geen risico om zo geen onaangename verassingen te krijgen. Vandaar dat hij ook altijd bij ons is aangelijnd, toch geven wij hem wel de vrijheid en gaan we op dat moment hem achterna. Zo kan dan ook onze Matsi optimaal kan genieten van een heerlijke dag aan het water en heeft hij een klein beetje het gevoel dat hij vrij is.

  Diva vond dat water alleen was om te drinken, maar zwemmen deed ze nooit. Zij was meer van het snuffelen en om zich heen kijken en dat kan hier je hier ook goed doen. Als ze het dan echt te warm had, dan liep zij wel met de pootjes door het water om zo toch een beetje verkoeling te krijgen, die ze dan wilden. Ondanks dat het water heel schoon is, nemen wij eigenlijk altijd ons eigen drinkwater voor de honden mee. Zo kunnen onze honden ook eventjes bijkomen van al dat waterplezier en de geurtjes die hun om zich heen ruiken.

  Het is echt een prachtig bos- en heidegebied met heerlijke wandelroutes en een zwemplas waar ze heerlijk kunnen zwemmen. De wandelroutes zijn eenvoudig te volgen door middel van nummers op keien langs het pad. Een uitje dat gegarandeerd uren veel plezier geeft, alleen moet je uiteindelijk wel zelf doen. Wel is aan te raden om een picknick mand met lekkere dingen voor jezelf en je hond mee te nemen. Zo kan je nog langer genieten van de omgeving en je dag in de natuur.

  Het best lastig om deze plek te vinden, dus hier mijn poging om dit zo goed mogelijk uit te leggen. Als je van De Kiel naar Schoonloo rijdt, langs de Hoofdstraat / N376, dan vind je dat vlak voor Schoonloo aan de rechterkant. Dit is dan vanaf Emmen gerekend, waar wij zelf wonen.

  Parkeren kun je op één van de parkeerplaatsen die langs de Hoofdstraat / N376 liggen. Voor de zekerheid heb ik een afbeelding van Google Maps gekopieerd, zodat het iets duidelijker is om te vinden.

  Bron: Google Maps

  Wij vinden het hier erg mooi en kunnen zowel wij als onze hond hier ons goed vermaken. Ik moet ook eerlijk zeggen dat dit toch één van mijn favoriete plekken is, om op stap met mijn hond te gaan in de provincie van Drenthe.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *