• Dagje Weg Nederland
 • Fotoseries
 • Hoe ik met social media omga

  Sinds de komst van de smartphones, is voor mijn gevoel ook de aantal social media kanalen toegenomen. Facebook, YouTube, Twitter, Linkedin, Pinterest, Instagram, Snapchat en Goolgle+. Dit zijn de kanalen die ik zo eventjes kan opnoemen en dan denk ik, dat ik nog niet eens de helft gehad heb. Kortom, als je ze allemaal zou hebben en ook nog is moet bijhouden, dan heb je er een dagtaak aan.

  In mijn ogen is dat een beetje zonder van je tijd, want het speelt zich niet op social media af. Toch ben ik er wel mee bezig, want hoe leuk ik bloggen en vloggen ook vind. Het is ook erg leuk als je blog gelezen wordt, je vlogs op YouTube bekeken wordt en daarvoor maak ik ook gebruik van deze social media kanalen. 

  Nu zit ik niet de hele dag op social media, want dat vind ik echt zonder van mijn tijd. Maak ik zeker gebruik van somige social media kanalen en dat is niet alleen om mijn blogpost op Facebook te promoten. Hierdoor zal ik waarschijnlijk iets actiever op social media zijn, dan een doorgaans persoon. Toch ga ik hier heel bewust mee om en hoe ik hier mee omgaat, dat leg ik je in deze blogpost uit.

  december 2018

  Zelf ben ik niet met social media opgegroeid, net als de meeste mensen waar ik mee omgaat niet. Heb ik het gevoel, dat de mensen niet meer de sociale vaardigheden van vroeger beheersen en daardoor asocialer overkomen. Maar brengt de mensen dichter bij, dan ooit.

  De uitstapjes die mijn familie gemaakt hebben, de nieuwe items die mijn vrienden gekocht hebben en als iemand de griep heeft, wordt dit allemaal op Facebook gedeeld. Zelf deel ik ook soms een foto op Facebook, al wordt dat wel steeds minder. Alleen op de Facebookpagina deel ik wel mijn links van mijn blogpost of een link dat met mij te maken heeft.

  De rede dat ik steeds minder op mijn eigen tijdlijn deel, is omdat ik mij soms wel erger aan de fakenieuws die via Facebook verspreid wordt. Misschien irriteert iemand anders die ik als vriend op Facebook heb, juist aan de links die naar mijn blogs deel en zie hij of zij dat wel als spam. Dat zou natuurlijk goed kunnen en zit hij of zij niet op de links van mijn blogpost te wachten.

  Zo heeft iederen die Facebook heeft, wel zijn eigen irritatiepunten van een ander waar hij of zij bevriend mee is. Daarnaast vlog ik ook en wat een ander deel op Facebook op zijn of haar eigen tijdlijn. Dat deel ik sinds kort in mijn wekelijkse vlog op mijn YouTube kanaal. Het enige verschil is dat hier beeld en geluid bij zit, waar je zo 20 minuten naar kan kijken.

  Wat ik doe, hoe ik denk en wat ik ook maar wil delen in mijn vlog, daar ga ik echt wel bewust mee om. Want het is echt niet zo, als je mij volgt op mijn YouTube kanaal, dat je alles weet wat in mijn leven speelt. Natuurlijk laat ik soms de mindere dingen van het leven zien, dat hoort eenmaal bij het leven.

  Alleen een week heeft 168 uur, dat versprijd is over 7 dagen. Slaap ik gemiddeld 8 uur per nacht en van de overige uren, zie je uiteindelijk 20 minuten. Soms iets langer of korter. Dus je ziet eigenlijk maar een heel klein deel van mijn leven, op mijn YouTube kanaal.

  sep2018

  Veel van mijn foto’s deel ik op Instagram, wat ik eigenlijk net zo leuk vind als mijn YouTube kanaal. Hier zal ik ook echt actiever op worden, omdat ik dit veel leuker vind dan Facebook. Want tot nu toe, zie je meer de foto’s die ik gemaakt heb en heel soms deel ik een foto van mijzelf.

  Hier wil ik langzaam verandering in brengen, zodat je ook meer mij op Instagram kan zien. Natuurlijk blijf ik wel de foto’s delen, die ikzelf gemaakt heb en hoef je echt niet bang zijn dat ik de hele dag foto’s op Instagram zet. Want dit zal hooguit 2 en heel soms 3 foto’s per dag zijn, maar wel iets meer in mijn instagram stories.

  Een ander groot voordeel van Instagram, maar ook van Pinterest vind. Kan ik echt genieten, van het werk die een andere fotograaf gemaakt heeft en haal ik hier regelmatig mijn inspiratie vandaan. Zeker nu ik de 365 dagen fotografie challenge doe, is dit echt een bijkomend voordeel.

  Wat dat betreft is Instagram, YouTube en Pinterest, echt mijn favoriete social media kanalen. Twitter en Linkedinn ben ik het minst mee bezig en zie ik Linkedinn niet echt als een social media account.

  Met al deze social media kanalen, besteed ik gemiddeld iets meer dan een uur per dag aan mijn social media kanalen. Hier heb ik de videobewerking niet in meeberekend. Want met het editen van een video, ben ik gemiddeld 4 uur mee bezig.

  Wat zijn jou favoriete social media kanalen en hoe ga jij hier mee om?

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Hey hallo, ik ben Quirina en woon samen met mijn man Marcel en onze hond Matsi in Emmen. Mijn grootste passie is fotograferen en doe ik vooral de dingen die ik erg leuk vind.

  Op deze blog lees je over de dingen die ik beleef, deel ik mijn passie voor fotografie, reizen en een klein beetje lifestyle. Hiermee hoop ik je te inspireren om je eigen dromen waar te maken en vooral jezelf te blijven in deze maatschappij.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *