• Het Veenpark

  In mijn laatste blogpost kon je zien, dat ik deze maand in het Veenpark ben geweest. Voor deze blogpost heb ik eigenlijk de foto’s gebruikt van alle bezoeken, die ik gemaakt tijdens mijn bezoeken aan dit museum gemaakt heb en zitten er zelfs 2 trouwfoto’s van ons bij, die door onze bruidsfotografe gemaakt zijn. In deze blogpost kan je zien welke foto’s ik tijdens dit bezoek gemaakt heb en zijn er ook nieuwe foto’s toegevoegd.

  Deze 3 foto’s heb ik ook voor het artikel voor het veenpark gebruikt, die ik in het oude aardappelmeelfabriek gemaakt heb. Helaas was het wel erg bewolkt die dag, maar je kan niet alles hebben. De 2 foto’s die ik binnen gemaakt heb, heb ik bewust naar een oude stijl en zwart/wit bewerkt.

  Het autootje dat van hout gemaakt is, dat helemaal omringd is met het gereedschap waarmee deze speelgoed auto gemaakt is. Vond ik echt heel leuk om te zien en beslist een foto van wilde maken.

  Nu komen we bij het oude gedeelte, met de huisjes van meer dan anderhalve eeuw geleden. Wat ik zelf ook het mooiste gedeelte van dit park vind en heb hier dan ook de meeste foto’s gemaakt.

  Om in dit huisje te fotograferen, dat viel nog niet mee. Want in het huisje zelf was het nogal erg donker, maar ik ben wel erg tevreden over het eindresultaat. Gelukkig was het die dag wel rustig, want je wil de overige bezoekers ook niet al te veel tot last zijn, omdat jij uitgebreid aan het fotograferen ben.

  Moet wel zeggen, dat de kroegen van toen erg modern uitzagen. Voor die tijd dan, Want hier heb ik echt het gevoel dat ik in een cafetje uit de jaren 20 staat. Maar ja, dat is dan inmiddels ook bijna 100 jaar geleden, dus zo zie je maar weer dat de tijd echt niet stil heeft gestaan.

  De kerken zag er toen wel wat soberder uit, zeker als dit een katholieke kerk moet voorstellen. Moet wel zeggen, dat ik hier meer een kerkgevoel heb, dan in de prachtige katholieke kerken van nu. Waar je niks van soberheid meer in terug ziet en alleen het rijkdom uitstraalt. Terwijl we nog steeds veel armoede op deze wereld hebben, maar dat is mijn mening.

  Veel rechtstaande foto’s heb ik in het Veenpark niet gemaakt, maar bij de weegschaal van vroeger en hoe een tuintje van vroeger en de biechtstoel heb ik het wel gedaan. Die bij het aardappelmeelfabriek, het hele oude gedeelte en de kerk wel gedaan, omdat ik het echt mooier vind uitkomen.

  Dit kerkje heeft voor Marcel en mij een bijzondere herinnering, want hier hebben wij het ja-woord aan elkaar gegeven. Wat toch een bijzondere gebeurtenis is, want je trouw toch niet iedere dag met de man met wie je oud wil worden.

  Die dag heb ik echt een serie van 29 foto’s gemaakt, die ik zelf wilde bewaren en daarvan heb ik de mooiste foto’s op mijn blog gedeeld. Veel daarvan had je al in de blogpost van Het Veenpark in Barger-Compascuum kunnen zien. Toch hoop ik dat je het een leuke serie vond geworden en het zal waarschijnlijk niet mijn laatste bezoek aan dit park worden.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *