• Het Klooster in Ter Apel

  Afgelopen zaterdag was ik in het museum klooster van Ter Apel geweest. Die als enige in de provincie van Groningen is over gebleven en nog grotendeels intact is gebleven. Hoe de foto’s van het klooster geworden zijn, dat kan je zien in deze blogpost.

  Hoe ik deze plek ervaren heb

  Al een geruime tijd wilde ik naar dit klooster, omdat volgens zeggen mijn vader ook vroeger in een klooster gezeten heb. Ik weet niet welke klooster het was, maar deze is het in ieder geval niet. Daarnaast had ik al mooie foto’s op het internet voorbij zien komen en zit het in de buurt van Emmen. Dus dat dit klooster op mijn lijst stond, is niet zo heel vreemd.

  Het is echt een prachtig museum en de omgeving is echt geweldig mooi! Wat dat betreft kan ik het je zeker aanraden, maar helaas was ik vergeten te vragen of ik mocht fotograferen. Alleen als ik met een statief in de handen binnen komt, dan kan je er wel van uitgaan dat ik ga fotograferen. Dus ik was erg verbaasd dat ik aan het eind van mijn bezoek werd aangesproken, over dat je hier niet mocht fotograferen. Zag ook nergens een bordje hangen, maar volgens de medewerker zou er wel 1 bij de kassa hangen. Wij hebben na ons bezoek nog wel gekeken, maar hebben nergens een bordje gezien.

  Dit omdat ze niet willen dat je bij iemand het hele museum op de foto kan zien. Alleen als het voor eigen gebruik wordt er niet zo moeilijk over gedaan. Ze weten wel dat het mobiels gefotografeerd wordt, werd mijn oom niet aangesproken die ook een spiegelreflexcamera bij zich had en kreeg ik hierdoor het gevoel dat ze hier een onderscheid tussen bepaalde mensen maken. Dus vraag goed na of je hier mag fotograferen en waarmee, maar in mijn ogen moet het museum hier een duidelijk beleid over gaan maken.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  2 Reacties

  1. 27 oktober 2019 / 23:59

   Je hebt hoe dan ook een prachtige serie foto’s gemaakt!

   • Quirina
    Auteur
    28 oktober 2019 / 14:24

    Dank je, ben ook erg blij met de foto’s

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *