• Henry en Julia’s wedding

  In mei heb ik mijn eerste bruiloft mogen fotograferen, wat natuurlijk al een eer is om dat te mogen doen. Wie het nu spannender vond, dat durf ik niet te zeggen. Het bruidspaar die het ja-woord aan elkaar gegeven heb of ik die deze trouwreportage heb mogen fotograferen. In deze blogpost lees je dan ook hoe ik deze dag beleeft heb en zie je een paar foto’s die ik deze dag gemaakt heb.

  Gelukkig was ik niet de enige fotografe, die het bruidspaar gevraagd hadden. Er was namelijk ook een andere fotografe erbij, die op dit gebied ervaring heeft en had zelfs een assistent bij zich. Dit gaf mij toch een geruststellend gevoel, maar toch was ik echt bang dat er van alles mis zou gaan. Alleen had ik dan wel de luxe als mijn trouwreportage mislukt was, dat ze tenminste nog mooie foto’s van hun dag hadden.

  Het was een Duitse bruiloft, dat zeker anders anders dan wij als Nederlanders gewend zijn. Wat voor mij een eerste keer was en mijn ervaring was dat het in ieder geval gemoedelijke aan toe gaat, dan dat wij hebben. Dit omdat alle vrienden van Julia hebben geholpen met de opbouw van de bruiloft, zodat er een mooie romantische sfeer werd gecreëerd. Iets wat je in Nederland niet snel ziet gebeuren en leer je zo een beetje elkaar kennen in een gemoedelijke sfeer. Echt geweldig om dit een keer mee te maken en ook hier heb ik natuurlijk foto’s van gemaakt.

  Ze hebben het echt heel mooi gedecoreerd, iets wat ik hun in ieder geval niet na zou doen. Ik geloof dat ze echt aan alles gedacht hebben, een tuin dat mooi sfeervol was, de bloemen op tafel en een candybar voor de kinderen. Dit zijn dan nog maar een paar dingen die ik opnoem, want er was nog veel meer ruimtes en dingen die ze gedaan hebben. Dit was natuurlijk wel allemaal een dag voor de bruiloft gebeurt, alleen dit hebben ze echt in een paar uurtjes neergezet.

  Op hun trouwdag was er echt genoeg te fotograferen, de versiering en ook de bruidegom heb tijdens het aankleden gefotografeerd. Naast hunzelf, hun ouders en hun kinderen, was er nog een belangrijk figuur die ook op deze dag niet vergeten mocht worden. Mali de hond, de hond van Julia die niet op deze dag mocht ontbreken.

  Naast dat ze voor de burgerlijke stand gingen trouwen, deden ze dat ook voor de kerk. Hier heb ik zelf niet zo heel erg veel foto’s van gemaakt, maar wel een paar. Zo ook van boven en dit idee heb ik eigenlijk van mijn eigen bruiloft, doordat onze fotograaf dit bij ons hadden gedaan. Dit vond ik dan ook één van de leukste foto’s, die van onze trouwreportage gemaakt is. Dus daarom heb ik het ook bij hun gedaan.

  Nadat ze officieel voor de burgerlijke stand en de kerk getrouwd waren, gingen we naar de feest locatie waar hun grote dag verder werd gevierd. Dit ging met heel veel taarten, want ze niet 1 bruidstaart maar 40 verschillende soorten taarten. Dit schrijnt vrij normaal te zijn bij een Duitse bruiloft, wat ik persoonlijk wel erg veel vond. Dit was dan wel voor de receptie, hebben ze natuurlijk ook een diner en aansluitend een geweldig feest gegeven.

  Om de privacy van de gasten te kunnen waarborgen, die tijdens het huwelijk van Henry en Julia aanwezig waren. Heb ik bewust voor deze serie gekozen, waarin ik één foto van het bruidspaar zelf heb verwerkt.

  Ik vond het zeker een leuke ervaring, alleen heb ik wel gemerkt dat een trouwreportage niet geheel mijn ding is. Ik weet eigenlijk ook niet of ik dit dan ook voor een tweede keer zou gaat doen, maar dat zie ik dan tegen die tijd wel weer.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *