Henry en Julia’s wedding

Bijna een maand geleden, heb ik mijn eerste bruiloft mogen fotograferen. Alleen weet ik niet wie het nu spannender vond, het bruidspaar die het ja-woord aan elkaar gaan geven of ik die voor het eerst een trouwreportage heb gefotografeerd. Gelukkig was ik niet de enige fotografe, er was namelijk ook een andere fotografe erbij met ervaring erbij en haar assistent. Dit gaf mij een rustig gevoel, want stel je eventjes voor dat je de gehele trouwreportage verknalt. Dat is echt iets wat je niet wil als fotografe voor het bruidspaar en lijkt mij dit de ergste nachtmerrie dat je als fotografe kan overkomen. Hoe ik het heb beleefd als een hobbyfotograaf, dat kan je lezen in dit artikel.

Een Duitse bruiloft, gaat er zeker anders aan toe dan een Nederlandse bruiloft en ook in een Duitse bruiloft, zal iedere bruiloft weer anders zijn. Voor mij was dit de eerste keer en zoals ik het heb ervaren is dat het er gemoedelijker aan toe gaat.

Dag voor de bruiloft

Alle vrienden van Julia hebben geholpen met de opbouw van de bruiloft, zodat er een mooie romantische sfeer werd gecreëerd. Iets wat je in Nederland niet snel ziet gebeuren en leer je zo een beetje elkaar kennen in een gemoedelijke sfeer. Echt geweldig om dit een keer mee te maken en ook hier heb ik natuurlijk foto’s van gemaakt.

Sfeer van de bruiloft

Ook op de dag van de bruiloft zelf, heb ik hier foto’s van gemaakt. Alleen het was er was echt werkelijk zoveel, dat ik een kleine selectie heb gemaakt voor deze website.

Mali

Geen idee of ik de naam van de hond goed heb geschreven, maar er was naast de bruiskinderen ook een bruidshond tijdens de plechtigheid aanwezig.

Het kerkelijk huwelijk

Naast het burgerlijk huwelijk, hebben ze ook een kerkelijk huwelijk gehad. Hier heb ik de foto’s van boven gemaakt, dit heeft de fotografe die bij ons huwelijk heeft gefotografeerd ook gedaan. Dit vond ik zelf ook erg mooi hoe onze fotografe dat heeft gedaan en wilde ik het ook bij de bruiloft van Henry en Julia doen. Je kunt ook zeggen; beter goed gejat, dan slecht bedacht.

Om de privacy van de gasten, die tijdens het huwelijk van Henry en Julia te kunnen waarborgen. Heb ik voor deze serie gekozen, met één foto van het bruidspaar zelf. Over de foto’s ben ik niet geheel tevreden en kan ik zeggen dat een trouwreportage niet de gemakkelijkste onderwerp op fotografie gebied is.

Wanneer iemand mij zou vragen, of ik hun bruiloft wil fotograferen dan zou ik dat misschien nog een keertje gaan doen. Alleen dan hoop ik toch meer ervaring op fotografie gebied te hebben dan nu.

Liefs,

Quirina

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *