• Fotoseries
 • Review | Maaltijdbox van HelloFresh

  Dit keer doe ik review over de maaltijdbox van HelloFresh, waarin wij een box hebben ontvangen met 3 maaltijden er in. Hoe wij het vonden, dat kan je allemaal in deze blogpost lezen.

  Iedere situatie is anders, zo bestaat ons gezin uit 2 personen en onze hond Matsi. Zelf ben ik allergisch voor varkensvlees en mijn man voor bepaalde vissoorten. Voor ons is dat geen probleem, want dan kook ik of soms ook samen 2 porties eten. Zo eten we allebei wat we willen zonder dat we naar een restaurant hoeft te gaan om te kunnen eten wat we willen.

  Zo heeft ieder gezin andere wensen en ander gezinssamenstellingen, wat soms ook een uitdaging geeft als je moeilijke eters hebt. Zelf ben ik echt een moeilijke eter, hou ik van afwisseling en eet ik het liefst elke dag iets anders. Toch heb ik echt dagen erbij zitten, dat ik echt niks meer kan bedenken over wat we de hele week gaan eten. Dan bied zo’n maaltijdbox als HelloFresh echt een uitkomst, alleen heb je meerdere bedrijven die een maaltijdbox verkopen die misschien wel beter bij je passen dan HelloFresch.

  Gelukkig kun je dan ook via de website van Maaltijdbox.com, heel snel en eenvoudig een maaltijdbox vinden die bij je eigen situatie past. Deze is echt zeer overzichtelijk en heeft geloof ik echt aan alle gezinssituaties gedacht. Van jong tot oud en van alleenstaand tot een gezin van 6 personen. Bijkomend voordeel is ook nog is, dat ze tips geven om voedselverspilling tegen te gaan. Iets waar ik zelf zeker een grote voorstander van ben. (love it)

  Wij hebben dan een maaltijdbox van HelloFresch  uitgezocht en heb ik gekozen voor een Originalbox voor 2 personen. Hier kon ik uit 12 recepten, 3 gerechten kiezen en dat was best een uitdaging op zich kan ik je vertellen. Zeker met onze allergieën, om dan iets te kiezen wat ons lekker lijkt en dan ook nog is geen bepaalde vissoorten en varkensvlees bevat. Uiteindelijk heb ik dan ook voor deze 3 maaltijden gekozen, waarin 1 wel spekjes in zit en die ik dan wel later bij mijn man aan zijn gerecht toevoegt. 

  Zoals je zie hebben wij ook gerechten er bij zitten, waarvoor je extra per persoon moet bijbetalen. Dit komt boven op de wekelijkse kosten van je maaltijdbox, waar wij zelf voor gekozen hebben. Dit omdat er gerechten bij zaten die mij wel lekker leek, alleen daar dan weer producten bij waar ik of mijn man niet tegen konden. Nu kon ik wel in plaats van een Originalbox, een Veggiebox kiezen, om zo wel uit de 12 gerechten de 3 gerechten kiezen. Alleen wij zijn niet vegetarisch, ook al eten we niet elke dag vlees. 

  Levering van de HelloFresh box

  Over de levering konden wij echt niks aanmerken, ze geven een dag van te voren een sms met een tijdsindicatie wanneer je de bezorger kan verwachten en ook op de dag zelf kreeg ik netjes een half uur van te voren een sms binnen. De doos komt uit een gekoelde auto en vond ik deze bezorger echt super vriendelijk. De bezorging hebben ze zelf in handen en dat vind ik echt een grote pluspunt als het om voedingswaren gaat.

  Wat wij van de gerechten vonden?

  Zelf had ik daar geen hoge verwachtingen van, maar dat moet ik echt terug nemen. Want de kwaliteit van het eten is echt super en voor ons waren de maaltijden zelfs een beetje te veel. Dit komt waarschijnlijk ook omdat wij echt niet zo’n super grote eters zijn en houden we denk ik sneller iets over dan een gemiddelde gezin dat uit 2 personen bestaat.

  Ook de kwaliteit van het vlees was erg goed, vooral de rundersteak kan ik echt iedereen aanbevelen. Deze was echt zo lekker! Zelfs nog beter dan ik in sommige restaurant gehad heb. Alleen de recepten, tja dat is bij ons niet altijd even goed in de smaak gevallen. Zo vonden wij de broccolirijst echt niet lekker en de salade van spinazie was bij ons ook niet zo’n succes. De Naampizza met rundergehakt en spinazie is echt een aanrader en hiervoor heb ik zelf weer inspiratie gedaan om er een eigen recept van te maken.

  Als ik weer is zo’n box van HelloFresh zou nemen, dan denk ik dat ik daar eerst flink de boel gaat husselen om zo mijn eigen gerechten van te maken. Kan ook erg leuk zijn, al is dit denk niet de bedoeling van HelloFresh.

  Video

  Natuurlijk heb ik ook een vlog over ons HelloFresh ervaring gemaakt. Zo kun je de producten zien hoe ze eruit zagen en geeft het een kleine impressie over onze 3 dagen met onze 3 maaltijden van HelloFresh.

  Conclusie

  Met HelloFresh eet je inderdaad andere gerechten dan dat je dit doorgaans doet. Kan je zelfs inspiratie opdoen voor nieuwe gerechten en de kwaliteit van het eten is ook erg goed. Je werkt niet met kant en klare maaltijden, maar met mooie verse producten waar ik zeker een voorstander van ben. Het is niet alleen lekkerder, het is ook nog eens gezonder!

  Zelf vind ik het niet goedkoop, om zo iedere week te eten en dan werken ze ook nog is niet met biologische producten. Gelukkig hebben ze bij Maaltijdbox.com diverse korting coupons van verschillende bedrijven om zo kennis te maken met een Maaltijdbox van HelloFresh. Mocht je toch liever gerechten met biologische producten willen, dan hebben ze ook Slim & Simpel Box van Willem & Drees.

  Zoals ik al had gezegd, ik vind het niet echt goedkoop. Alleen als je het kan betalen, dan vind ik HelloFresh zeker een aanrader!

  Liefs,

  Quirina

   

  * Deze blogpost is ontstaan door een samenwerking*

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *