Harcourt Fotografie

Vorige week woensdagavond had ik weer een fotoavond met de fotogroep op de agenda staan, met dit keer Harcourt fotografie als onderwerp. Een onderwerp wat je niet vaak hoort en zelfs fotografen die al een tijdje bezig zijn met fotograferen, wisten niet allemaal wat het precies was. Zelf had ik er ook nooit van gehoord, dus zal ik je in deze blogpost vertellen wat Harcourt fotografie is en laat ik je de resultaten van mijn foto’s zien.

Harcourt Fotografie

Als er al heel wat mensen niet weten wat Harcourt fotografie is, die al een tijdje met fotografie bezig zijn. Dan kan ik mij voorstellen, dat jij er al helemaal niet van gehoord heb. Daarom zal ik eerst eventjes in het kort uitleggen wat Harcourt Fotografie is.

In de Franse fotostudio Harcourt was vanaf de twintigste eeuw, een plek waar Franse beroemdheden zich lieten fotograferen. Deze portretten heeft een unieke stijl, dat een opvallende glamoureuze uitstraling heeft. Sinds de jaren 50 kan iedereen bij Studio Harcourt zich laten portretteren, tenminste als je er flink wat geld voor over heb. Want goedkoop is het niet, maar ik denk wel dat je er een unieke ervaring rijker bent als je dit gedaan hebt.

Harcourt Fotografie

Nu ben ik zelf bijna nooit bezig met modelfotografie of laat staan met mensen om op een mooie manier te portretteren. Laat staan dat ik ooit gehoord had van Harcourt fotografie en heb ik echt zitten afvragen hoe ik dit onderwerp ging aanpakken. Want echt veel ervaring heb ik op portret/model fotografie niet, hou ik mij er weinig mee bezig en was ik zeker blij met onze vorige avond.

Dit omdat wij met de fotogroep, een workshop studiofotografie heb gedaan, waar ik bij dit onderwerp zeker profijt van had. Het enige verschil is dat je bij Harcourt fotografie geen studioflitsers gebruikt, maar met continu licht werkt. Dit hebben wij dan met studiolampen gedaan, die wij in 2 opstellingen hebben opgezet.

Harcourt Fotografie

Bij de eerste opstelling was er veel licht en bij de andere opstelling weinig licht, die we in 2 verschillende kamers hebben opgesteld. Hierdoor krijg je twee verschillende effecten, wat je heel erg goed bij de foto’s kan zien waar Marcel op staat. Beide opstellingen vond ik erg leuk om te doen en zijn we allebei tevreden over de foto’s geworden.

Harcourt Fotografie

Wel vond ik het erg lastig om bij de opstelling waar weinig licht was, een mooie portret foto te maken. Hier zat ik echt met de instellingen van mijn camera te stoeien, maar uiteindelijk was het toch gelukt. Wel moet ik de volgende keer eventjes beter kijken, of het licht wel goed op het gezicht gericht is. Daar kwam ik wel achter tijdens het bewerken van mijn foto’s.

Harcourt Fotografie

Zelf vind ik het onderwerp Harcourt Fotografie niet echt gelukt, omdat ik het meer een nostalgische portretfotografie in een modern jasje vind geworden. Ondanks ik het onderwerp zelf niet helemaal gelukt is, ben ik wel zeer tevreden over deze serie geworden.

Deze manier van portret/modelfotografie vind ik veel leuker om te doen en vind ik het resultaat ook veel mooier, dan de standaard portret/modelfotografie. Natuurlijk vond ik het ook erg leuk, om mijn man een keer als model te hebben en hebben we weer een gezellige avond gehad.

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina
Quirina

Ik ben Quirina. 39 jaar, woon samen met mijn Marcel en onze hond Matsi in Emmen. In mijn vrije tijd mag ik graag fotograferen in diverse onderwepen, die ik graag op mijn blog mag delen.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *