• Recepten
  • Hachee

    Tegenwoordig maakt iedereen op zijn eigen manier hachee en dat doe ik ook. Als je de ingrediënten ziet, dan zie  je meteen dat het niet echt standaard is. Alleen wij vinden het op deze manier wel het lekkerst.

    Wat heb je nodig

    • Olijfolie
    • Klontje Roomboter
    • 1 kg sucadelappen
    • 2 teentjes knoflook
    • 500 gram gesneden ui
    • 1 zakje hachee kruiden
    • 4 laurier bladeren
    • 2 eetlepels appelstroop
    • 3 eetlepels suiker of bruine basterdsuiker
    • Water
    • Kwart aardappel
    • Kruiden: Kruidnagel, Oregano, Ketjap Manis, Gember

    Bereidingswijze 

    Snij de twee teentjes knoflook zo fijn mogelijk en doe dit in een braadpan samen met een scheutje olijfolie en een klontje roomboter. Snij het vlees in kleine stukjes en zet de braadpan op het vuur als je bijna klaar ben.

    Wanneer de olie warm is en de boter gesmolten is, voeg je het vlees toe in de pan en braad je het vlees even aan.

    Als het vlees is aangebraden, voeg je de gesneden ui toe en  bak dit samen met het vlees tot de uit glazig van kleur is.

    Wanneer de ui glazig van kleur is kan je water toevoegen, zelf doe ik dit rond de 600 ml en laat ik eventjes aan de kook brengen. Als het water dan warm genoeg is stop ik de overige kruiden toe aan de hachee.

    Als laatste voeg ik altijd een kwart aardappel toe die heel fijn gesneden is en deze laat ik dan altijd meekoken. Dit omdat ik dat eigenlijk fijner vind dan met bloem meekoken.

    Laat dit zo’n 1.30 tot 2 uur lekker sudderen en dan zeg ik eetsmakelijk!

    Liefs,

    Quirina

     

     

    Quirina

    Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

    Find me on: Web | Twitter | Facebook

    Share:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *