Gevulde champignons met roomkaas

Gevulde champignons met roomkaas is een heerlijk als hapje op de bank bij de televisie, maar ook erg lekker als een voorgerecht of bijgerecht. Dit recept is zeker niet moeilijk, maar wel erg lekker en eten wij dit ook regelmatig.

Wat heb je nodig

  • 400 gram grote champignons (meestal heeft de Lidl deze)
  • 250 gram roomkaas
  • 1 ei
  • geraspte parmezaanse kaas
  • Bieslook

Bereidingswijze 

Haal de bakplaat uit de oven, leg hier bakpapier op en zet de oven op 180 graden, zodat deze kan voorverwarmen.

Maak de champignons schoon, haal de steel helemaal weg zodat je de champignons kan vullen en leg ze op de bakplaat.

Pak vervolgens een beslagkom en doe daar de roomkaas erin, de eierdooier, parmezaanse kaas en de bieslook erin en roer dit goed door elkaar.

  • Als je de eierdooier van het eiwit van een ei wilt scheiden dan is daarvoor de ‘professionele’ methode: het heen-en-weer gieten van het ei tussen de twee eierschalen waarbij je het eiwit langzaam in een kom laat lopen terwijl je ervoor zorgt dat de eierdooier niet tussen de twee helften van het ei de eierschaal laat vallen

Wanneer dit goed geroerd is, pak je een eierlepel of een theelepel en vul je de roomkaas vulling in de champignons. Wanneer de champignons gevuld zijn, zet je de champignons 15 tot 20 minuten in de oven.

Wanneer de gevulde champignons klaar zijn, haal je ze uit de oven en serveer je deze op een bord of schaal en zeg ik eet smakelijk.

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra Informatie over mijn blog