Gefrituurde oesterzwammen

Gefrituurde oesterzwammen heb ik ooit eens bij Tsjechische mensen gegeten, echt heerlijk waren ze en je kan het al raden dat ik toen meteen het recept aan hun heb gevraagd. Dit heb ik dan weer naar mijn smaak veranderd om ze nog lekkerder te krijgen dat ze al zijn, een heerlijk hapje bij de tv of je kunt serveren. Natuurlijk kun je het ook als voorgerecht of als bijgerecht bij een hoofdgerecht serveren. Een heerlijk gerecht, dat je in 20 minuten op tafel tovert.

Wat heb je nodig

Voor 2 personen

  • 200 gram oesterzwammen
  • 10 eieren
  • Paneermeel
  • Zonnebloemolie
  • Kruiden: knoflookpoeder, peper en zout

Bereidingswijze 

Doe de olie in de pan of frituurpan en verwarm deze

Van de 10 eieren heb je alleen de eierdooiers nodig en zal je deze moeten scheiden

Wanneer je dit heb gedaan voeg naar smaak de kruiden bij het eigeel toe

Roer dit voorzichtig door

Doe in een aparte kom de paneermeel

Pak dan de oesterzwammen en doop die eerst helemaal in de eigeel en daarna in de paneermeel rond, leg dan oesterzwam even op een apart bord en ga ze zo allemaal bij langs

Kijk dan of de olie goed heet is, en dan kan je deze bakken in de olie

Bak de oesterzwammen ongeveer 5 minuten

Liefs,

Quirina

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Twitter | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *