• De geboorte van de beagle pups

  In mijn blogpost van Beagle Family heb verteld dat wij in 2013 een gelegenheidsnestje hebben gekregen en kon je de vlog zien, hoe wij deze periode beleefd hebben. Vandaag vertel ik je hoe de bevalling van onze Diva is gegaan, die ik mij als de dag van gisteren herinneren kan.

  Na het avondeten drinken wij altijd een kopje koffie, een heerlijke rustmoment voor ons en een mooi moment om onze honden eventjes aandacht te geven. Alleen dat was deze avond niet zo, want net toen ik een slokje koffie wilde nemen, sprong Diva van de bank en toen waren de vliezen gebroken.

  Niet dat het erg is, maar om nu een kopje koffie met die smaak erbij te krijgen is echt iets wat je niet wil. Dit is echt zo vies en kreeg ik die smaak ook niet snel uit mijn mond, ondanks ik meerdere keren mijn mond gespoeld heb met mondspoelwater. Waarschijnlijk zal in het werkelijkheid minder vies zijn, maar dit is wel wat ik ervaren heb.

  Ondanks dat wij voor haar een werpkist gemaakt hebben en haar daar een paar weken aan heb laten wennen. Besloot onze Diva toch maar op de bank te gaan bevallen, waar wij niet zo heel erg blij mee waren. Alleen op dat moment kan je haar ook niet verplaatsen, dus is Marcel bij haar gebleven en ik heb echt heel snel wat dekens, handdoeken en vuilniszakken gepakt. Die wij vervolgens op de bank hadden gelegd, om zo goed mogelijk de bank te beschermen.

  Ondertussen hadden we Angela gebeld, die ook was gekomen om ons te helpen. Zij heeft deed op dat moment een opleiding dat met dieren te maken had, haar ouders ook een nestjes gehad hebben en wilde ze hiermee ons graag helpen. Tot op de dag van vandaag ben ik haar hier nog steeds dankbaar voor, ondanks dat wij niet meer met haar omgaan.

  De eerste 5 pups zijn dan ook echt op de bank geboren en hebben wij op een gegeven moment de meubels verplaatst om zo ruimte voor haar te creëren. Zo konden we ook de werpkist die in de keuken stond, naar de woonkamer verplaatsen en deze zo dicht mogelijk bij de bank geplaatst. Dit heeft gelukkig gewerkt, omdat ze uit zichzelf van de bank naar de werpkist is gegaan en daar zijn dan ook de overige 5 pups geboren. Hier waren wij ook wel erg blij mee, want dit is toch een stuk veiliger voor haar en haar pups dan ze allemaal op de bank te hebben.

  De eerste pup was rond 20:15 uur geboren en heeft en deze bevalling de hele nacht geduurd. Voor ons was het ook een hele verassing dat er uiteindelijk 10 geboren waren, omdat wij een echo van haar zwangerschap gemaakt hebben. In deze echo waren er 5 of 6 pups te zien en dachten dus toen deze geboren was, dat de bevalling achter de rug was.

  Dit hadden wij dus duidelijk verkeerd gedacht, omdat er nog een paar prachtige beagle pups er achter aan kwamen. Nadat nummer 10 ook geboren was en geen pups meer kwamen, waren wij ook wel erg blij en was het inmiddels rond 06:00 in de ochtend. Toen pas is Angela ook naar huis gegaan, dus die was net zo moe als wij. Alleen konden wij nog niet gaan slapen, omdat Diva en haar pups natuurlijk ons nog nodig had om haar te helpen met het verzorgen van deze 10 kleine beagles puppy’s.

  Matsi hebben we natuurlijk tijdens de bevalling in de bench gedaan, want die kon je op dat moment er echt niet bij hebben. Natuurlijk hebben we hem wel verzorgt tijdens de bevalling en heeft hij zich heel lief gedragen. Toch moesten we hem ook nog laten kennismaken met zijn beagle puppy’s, wat wij ook een uurtje na de bevalling gedaan hebben.

  Dit vond ik zelf echt een mooi moment, hoe onze Matsi op Diva en hun pups reageerde. Voor mij was dit dan ook het mooiste moment, die wij deze nacht hebben meegemaakt en waren we vooral blij dat de 10 pups gezond ter wereld zijn gekomen.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Miljoenen artikelen