• Recepten
 • De geboorte van de beagle pups

  Nadat ik het blog artikel over het ontstaan van Beagle Family heb verteld, neem ik je vandaag mee hoe de bevalling van onze Diva is gegaan. Ik kan mij namelijk als de dag van gisteren herinneren hoe dit is gegaan en vind ik het ook erg leuk om dit met je te delen.

  Na het avondeten drinken wij altijd een kopje koffie, een heerlijke rustmoment nadat we hebben gegeten en de boel aan de kant hebben. Alleen dat was deze avond niet zo, want net toen ik een slokje koffie wilde nemen sprong Diva van de bank en waren de vliezen gebroken. Niet dat het erg is, maar om nu een kopje koffie met die smaak erbij te krijgen is niet de smaak die je in je mond wil hebben. Kan dus uit ervaring spreken dat dit echt niet lekker is en heb ik deze avond een paar keer mijn mond gespoeld met mondspoelwater. Helaas kreeg ik de smaak maar niet uit mijn mond, alleen denk ik dat het op dat moment meer door de ervaring kwam dan dat het echt werkelijk zo vieze smaak in mijn mond had.

  De bank

  Ondanks dat wij haar een werpkist hebben gemaakt, een paar weken aan heb laten wennen aan de werpkist besluit mevrouw op de bank te bevallen. Marcel is bij haar gebleven, heb ik snel vuilniszakken en handdoeken gepakt om zo de bank zoveel mogelijk te beschermen. Want op dat moment kan je echt niet haar eventjes verplaatsen en de werpkist stond ook nog is in de keuken. Ondertussen hadden we Angela gebeld, die ook was gekomen om ons te helpen omdat ze dit gelukkig wilde doen en zijn we haar hier nog steeds dankbaar voor.

  De eerste 5 pups zijn dan ook echt op de bank geboren en hebben wij op een gegeven moment tussen de bedrijven door de meubels van de woonkamer verplaatst om zo ruimte te creëren. Hebben we op een gegeven moment de zelfgemaakte werpkist van de keuken naar de woonkamer verplaatst en dicht tegenover de bank verplaatst. Gelukkig heeft dit gewerkt, want ze ging uit zich zelf van de bank naar de werpkist verplaatsen en zijn de laatste 5 pups netjes in de werpkist geboren.

  Duur van de bevalling

  Rond 19:00 uur waren de vliezen gebroken, was de eerste pup rond 20:15 uur geboren en dit heeft echt een hele nacht geduurd. Ondanks dat we een echo hebben laten maken, waarin er 5 of 6 puppy’s te zien waren dachten we dat het klaar was, maar na de zesde kwam er ook een zevende, achtste enz.. Totdat uiteindelijk de tiende geboren werd. Rond 06:00 was het dan ook gebeurd, hier waren dan ook erg blij mee. We waren op en Angela was toen pas naar huis gegaan.

  Tijdens de bevalling heb je echt niet zoveel aan mij, ik ben hier echt niet zo goed in ondanks het bloederige wel meevalt. Marcel en Angela hebben dan ook het meeste gedaan en ik heb dan ook de hand en span dienster er omheen gedaan.

  Kennismaking tussen Matsi en de pups

  Matsi hebben we natuurlijk tijdens de bevalling in de bench gedaan, want die kon je op dat moment er echt niet bij hebben. Natuurlijk hebben we hem wel verzorgt tijdens de bevalling en heeft hij zich voor de rest echt heel lief gedragen. Nadat de pups geboren waren, hebben we Matsi uit de bench gelaten en kon hij voorzichtig kennis maken met zijn 10 pasgeboren pups.

  Zelf vond ik dit echt een mooi moment dat tussen Matsi en Diva heeft afgespeeld, ook al waren we echt doodmoe op dat moment. Het was dan ook een intensief nachtje, maar zeker waard omdat alle 10 gezond ter wereld zijn gekomen.

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *