Gebakken spruitjes met een Italiaans tintje

Spruiten vind ik echt niet lekker, alleen mijn man vindt het wel erg lekker. Om ze regelmatig op tafel te zetten, ben ik met dit recept gekomen. Zo vind ik ze wel lekker en ik denk dat kinderen dit ook lekkerder vinden dan de standaard spruiten.

Wat heb je nodig

Voor 2 tot 4 personen

  • 1 zakje spruitjes
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 zakje mozerella
  • 250 gram spekjes
  • Kruiden: knoflookpoeder, peper, paprikapoeder en Italiaanse kruiden

Bereidingswijze 

Snij aan de onderkant het kontje weg en hal de buitenste schil van de spruit weg, maak in iedere spruit een kruis aan de onderkant (vraag me niet waarom, het schijnt zo te horen)

Kook de spruitjes 10 minuten in kokend water en giet deze daarna af

Nadat je de spruitjes heb gekookt en afgegoten dan kun je deze even opzij leggen en pak dan een wok

Doe de spekreepjes in de pan en gooi daar eventueel paprikapoeder er aan toe en bak deze lekker gaar en snij de champignons in plakjes

Voeg de spruiten toe bij de spekjes en bak die 5 minuten mee.

Voeg dan de champignon toe bij de spruitjes en spekjes en doe de knoflookpoeder, peper en Italiaanse kruiden toe.

Roerbak dit dan nog 5 minuutjes door.

Snij dan de bolletje mozzarella in kleine stukjes en voeg dit dan bij de spruitjes toe en roerbak dit nog eventjes door tot de mozzarela gesmolten is.

Dit gerecht combineer ik altijd met aardappelpuree, dit vind ik persoonlijk het lekkerst. Natuurlijk kan dit ook met gekookte aardappels of rijst.

Quirina

No Comments

Leave a Comment