• Review: Fotoboek van Fotofabriek.nl
 • Review: Fotoboek van Fotofabriek.nl

  Vorige week kreeg ik een mailtje in mijn mailbox van de Fotofabriek of ik een review wilde schrijven van hun fotoboek. Eigenlijk was ik stom verbaasd, heb ik een uur naar het beeldscherm gekeken en wist ik eigenlijk niet wat me overkwam. Het eerste bedrijf dat met mij wilde samenwerken, die met mij contact opneemt, een aanbod van hun die ik niet kon afslaan omdat ik ook zelf benieuwd naar ben. In dit artikel kan je dan ook lezen wat mijn mening is over het fotoboek.

  Over Fotofabriek.nl

  Eigenlijk had ik nog nooit gehoord van fotofabriek, alleen dat veranderd wel snel als je op Google gaat zoeken. Zijn ze bij Radar als beste fotoboekenleverancier van 2017 geworden met een 8.2, met een bijkomend voordeel dat ze de goedkoopste zijn. want je kunt al een fotoboek bestellen vanaf €8.99. Mijn verwachtingen zullen dan ook wel hoog liggen en ben ik benieuwd wat ik van mijn fotoboek vind. Alleen zal ik daar dan wel eerst eventjes wat foto’s voor moeten uitzoeken, dat wordt wel even een hele klus aangezien ik in 2017 zo’n ongeveer 2000 foto’s heb gemaakt.

  De software van hun 

  Nadat ik de software heb gedownload van hun website om mijn fotoboek te samenstellen, moet ik eerlijk zeggen dat het eigenlijk vrij eenvoudig is om dit te maken. Zo kan je zonder enige ervaring kiezen uit diverse sjablonen, die je ook gelukkig kan verplaatsen, achtergrondkleur aanpassen en teksten toevoegen als je dat zou willen. Mocht je willen slapen of een ander keer verder gaan dan kun je dit ook zonder problemen, je project opslaan en de volgende keer met een kopje koffie of thee weer lekker verder gaan met je foto’s voor je fotoboek. Dit heb ik ook gedaan nadat ik klaar was met mijn fotoboek, omdat ik een perfectionist ben en ook nog de volgende dag blij wilde wezen hoe ik mijn fotoboek in elkaar heb gezet. Echt iedereen kan heel eenvoudig met hun software, je eigen fotoboek maken zoals jij hem graag hebben wilt.

  Als je tijd wil besparen dan zou ik wel even de foto’s van te voren uitzoeken in een apart mapje doen, ik heb dit namelijk niet gedaan, omdat ik alles wilde uitproberen en je zo mijn ervaring kon geven over het hele proces van mijn fotoboek. Er zijn namelijk genoeg mensen die niet veel dingen digitaal doen, van een andere generatie zijn of toch wat voorzichtig zijn met het online bestellen van producten en/of diensten.

  Wanneer je helemaal klaar bent met je fotoboek, dan zie je aan de rechter bovenkant bestel product met het internetlogo in combinatie met uploadicoon. Deze klik je aan en eigenlijk zie je dan hoe het bestelprocedure verder verloopt, dit is echt heel overzichtelijk opgezet en makkelijk te begrijpen voor iedereen die iets bij Fotofabriek wil bestellen.

  Als alles is geüpload dan maak hij online een inkijk exemplaar wat ongeveer 45 minuten duurt, gelukkig krijg je een mailtje binnen met de directe link en kan je fotoboek online bekijken hoe deze eruit komt te zien. Mocht je dan over iets niet helemaal tevreden zijn, dan kan je deze aanpassing nog aanpassen als je dit zou willen. Ik ben nu al onder de indruk hoe het fotoboek uit komt te zien en je kan zelfs met of zonder barcode je fotoboek laten maken. Ze geven je netjes aan dat het uiteindelijke product kan afwijken van de preview die ze je geven. Je kunt je dan ook voorstellen dat ik haast niet kan wachten tot ik het fotoboek zelf in handen heb en ben ik benieuwd hoe lang de levertijd duurt.

  Levertijd

  Vrijdag had ik de opdracht van mijn boek verzonden en afgelopen woensdag lag hij bij mij in de brievenbus. Met een weekend en een Black Friday, die we schijnbaar ook in Nederland beginnen te krijgen, vind ik dit echt erg netjes. Je moet natuurlijk niet vergeten dat het fotoboek nog gemaakt moet worden, tussen de bestelprocedure en dat je fotoboek in de brievenbus ligt, krijg je nog een email in je mailbox met een link die je verwijst naar filmpje hoe de productie van je boek eruit ziet. Dit vind ik echt geweldig! Alleen word je dan nog nieuwsgieriger naar het eindresultaat!!!

  Vlog

  Natuurlijk heb ik hier een vlog over gemaakt, die je hieronder kan zien om zo jullie te laten zien hoe mijn reactie van het fotoboek is en hoe hij er natuurlijk uitziet.

  Zoals je al kan zien ben ik erg blij met mijn nieuwe fotoboek, heeft het zeker aan mijn hoge verwachtingen gedaan, ook mijn man Marcel vond dit een heel mooi fotoboek, dus kun we zeker jullie dit aanbevelen als jullie wanneer je een mooi fotoboek wil hebben voor een zeer betaalbare prijs.

  Until next time,

  Quirina

  Follow:
  Quirina
  Quirina

  Ik ben Quirina en ik woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. In mijn vrije tijd mag ik graag fotograferen in diverse onderwerpen, die ik hier op mijn website graag mag delen. Naast deze website heb ik ook nog een blog, waar ik je een kijkje in mijn leven geef. Mijn Online Hoekje is een persoonlijke lifestyle blog, waar ik natuurlijk ook mijn passie voor fotografie deelt en allerlei andere onderwerpen waar ik geïnteresseerd in ben.

  Find me on: Web | Instagram

  Share:

  • Deze blogpost is ontstaan door een samenwerking

  2 Comments

  1. 4 December 2017 / 19:19

   Ik heb ook wel eens met hen samen gewerkt, maar vind het een beetje jammer dat ze geen moeite hadden gedaan om mijn naam over te typen. En na kort overleg stond het alsnog fout. (Kleine moeite toch, even chekxen of je een naam met of zonder R schrijft?)
   Ik vond alles heel onsympatiek gaan. Nu ik een niuw blog heb kwamen ze weer met een voorstel. Maar het paste niet bij mijn blog. Toen ze gingen smeken heb ik het contact verbroken. Brrr. Rare organisatie vind ik t.

   • Quirina
    Author
    4 December 2017 / 19:25

    Snap ik, vind het echt jammer dat je nare ervaringen heb gehad met hun, heb gelukkig wel goede ervaring mee gehad en wat ik zo gelezen heb op Facebook waren de meeste samenwerkingen erg goed.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *