• Mijn favoriete fotografie onderwerpen

  In mijn blogpost over mijn passie voor fotografie, heb ik je verteld dat ik echt een hobby fotograaf ben. Fotografeer ik in verschillende onderwerpen, wat natuurlijk ook logisch is als je bij een fotogroep zit. Toch heb ik 3 favoriete onderwerpen en welke deze zijn, dat ga ik je in deze blogpost vertellen. 

  Cityscape

  Op zijn Nederlands is dat natuurlijk stadsgezicht, alleen vind ik cityscape iets mooier staan. Dit is eigenlijk ontstaan, doordat ik graag foto’s mag maken op de plekken waar ik geweest ben. Zelfs als ik ga shoppen in een plaats, waar ik niet zo heel vaak kom of nooit geweest ben. 

  Daarom heb ik altijd een pocket camera in mijn tas, waar ik dan ook foto’s mee maakt. Mocht het een keer gebeuren, dat ik nooit meer op die plaats foto’s kom, dan heb ik hier toch nog foto’s van. Alleen heb ik toch liever altijd mijn spiegelreflex camera bij mij, maar dan laat ik wel mijn statief en telelens thuis. Het is namelijk wel af en toe een heel gesleep en daar begin ik toch iets makkelijker in te worden.

  Soms ga ik echt op pad met mijn camera, om dorpen en steden vast te leggen. Sleep ik van alles mee en is dit voor mij echt een dagje weg. 

  Avondfotografie valt voor mij ook in dit onderwerp. Want in een stad wordt 24 uur geleefd en zelf mag ik ook graag een stof of een dorp in de avond fotograferen. 

  Leiden

  Vaak tijdens het fotograferen van dorpen en steden, pak ik ook straatfotografie mee. Dit vind ik soms wel leuk, alleen kan je dit in verband met de privacywet kan ik dit niet altijd op mijn blog of social media plaatsen. 

  dierengenietenvaneennazomersedag

  Dierenfotografie

  Dat ik van dierenfotografie houdt, dat zal inmiddels niemand verbazen. Zeker niet, als je regelmatig mijn blog bezoekt. Dit omdat ik echt van dieren houdt en ze zijn gewoon zichzelf.

  Daarom ben ik ook regelmatig in Wildlands te vinden, alleen vind ik het ook erg leuk om Matsi te fotograferen. Helaas vind mijn hond het net iets minder leuk, dan ik. Want vaak als ik mijn camera pak, dan keer Matsi mij de kont toe.

  my days 10

  Dit gebeurd mij regelmatig, maar ook wel om kan lachen. Soms baal ik er wel van, maar mijn honden heeft hier echt een keuze in. Wel kan ik onze Matsi omkopen met een koekje en dat doe ik soms ook wel. Alleen geef dit niet de garantie, om hem echt leuk op de foto te krijgen.

  november2018

  Landschappen 

  Dit onderwerp is wel heel breed, want je kan een landschap van een dorp hebben, zee of echt ergens in de natuur. Dorpen en steden had ik al in cityscape genoemd, dus die reken ik ook niet mee met landschapsfotografie.

  Alle andere soorten landschappen, vind ik erg leuk om te fotograferen. De natuur in Nederland, bergen, zee of totaal iets anders. Wat dat betreft is landschapsfotografie wel heel erg breed.

  Dit zijn mijn 3 favoriete onderwerpen en als je tegen mij zou zeggen dat je cityscape, vind ik ook bij landschapsfotografie horen. Iets wat ik wel kan begrijpen en dan zou je straatfotografie in deze top 3 gestaan hebben. 

  Mocht je zelf ook fotograferen, dan ben ik erg benieuwd wat jouw 3 favorieten onderwerpen zijn?

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *