• Recepten
 • Eventjes naar Wildlands

  Gisteren was het de laatste mooie zomerse dag, waar ik eventjes van wilde genieten. Dit kan je natuurlijk overal gaan doen, alleen ik had er voor gekozen om eventjes naar Wildlands te gaan. Waar ik overigens wel vaker een paar uurtjes te vinden ben en zo ook gistermiddag. Waar ik niet alleen van het mooie weer en de dieren genoten heb, maar ook nog is met een paar andere bezoekers een gezellig praatje heb gemaakt. Een gezellige middag, met een paar hele mooie foto’s weer.

  Dat ik gek op de kleine olifantjes bent, dat is denk ik geen nieuws meer en in het begin was het nog niet zo moeilijk om die 2 kleintjes uit elkaar te houden. Ik kan je vertellen als je er een paar weken niet meer geweest ben, dan is dat tocht een stuk lastiger. Gelukkig zijn er ook bezoekers die dat wel precies weten, hun komen hier zo’n beetje iedere week en sommige nog wel vaker. Zo vaak dat ze eigenlijk bijna iedere dag hier te vinden zijn, iets wat je mij toch niet ziet doen.

  Wel gebeurd het wel is, dat ik een paar weken achter elkaar in Wildlands te vinden ben. Zeker als er een dier waar ik interesse in heb, die pasgeboren is en daar zijn de olifanten één van. Ik moet dan ook eerlijk bekennen, dat ik de olifant het mooiste dier wat er is. Het is dan ook niet zo vreemd, dat ik nu vaker hier te vinden bent. Alleen (bijna) iedere dag, dat wordt mij toch ook iets te vaak. Dus als je dan een paar weken niet hier geweest ben, dan zijn Mauk en Manoa ook veel moeilijker uit elkaar te houden.

  Het schijnt dus dat Mauk zwart haar heeft en Manoa bruin haar, daar gaan we dan ook maar vanuit. Dus als het niet goed is, dan moet je niet bij mij wezen. Wat ik wel kan doen, is het een keer vragen aan één van de verzorgers van deze olifanten. Leuk om te weten, maar niet het belangrijkste. Want als naar een mooi safarigebied gaat, dan hebben de dieren ook geen namen.

  Nadat ik bij de olifanten geweest ben, ben ik richting de savanne gegaan. Waar je eerst langs de prairiehonden gaat en moet je deze toch zien zitten. Het is net alsof hij zijn kop liet hangen en het niet meer zag zitten. Nu heeft hij dan ook letterlijk zijn kop hangen, maar de interpretatie die aan hem geef zal in werkelijkheid waarschijnlijk anders wezen.

  Net toen ik de bovenstaande foto gemaakt heb, zag ik deze prairiehond die heerlijk aan het genieten was van zijn takjes met een paar bladeren aan. Hoe cute is dat! Wat bij deze prairiehonden ook niet zo moeilijk is, want één ding is zeker. Ze zijn gewoon heel erg fotogeniek en blijft ook gewoon erg leuk om naar te kijken.

  Toen ik bij de leeuwen aankwam, zag ik deze 2 leeuwen lekker bij elkaar zitten. Het lijkt wel een gezellig stelletje die samen naar de dieren van de savanne aan het kijken was. Dat waren ze ook natuurlijk, alleen verliefd weet ik dan net weer niet. Het kan natuurlijk ook het bestuderen van hun prooi zijn, je weet het maar immers nooit wat ze denken.

  Alleen vind ik het nogal onwaarschijnlijk dat ze hun prooi aan het bestuderen waren, want dan liggen ze wel heel erg relax erbij. Dus dan houden we maar bij, dat ze gezellig samen aan het genieten van het uitzicht van de dieren die op de savanne aanwezig zijn.

  Dat ze naar de dieren op de savanne aan het kijken waren, dat was even later wel duidelijk. Want ik stond inmiddels al aan de kant van de savanne waar ik de neushoorns zag stoeien, wat echt geweldig om te zien was. Helaas was op de foto’s meer stof te zien, dan twee stoeiende neushoorns en het was ook zeker niet langer dan een minuut. Volgens mij was het ook meer een voorspel voor hun, dan aan ze aan het stoeien waren. Want direct na de stoeipartij dekte de neushoorn dekte de vrouwelijke neushoorn, waar ik persoonlijk ook geen foto’s van hoeft te hebben.

  Dat dacht de leeuw ook en ging ook zijn leeuwin dekken, het lijkt erop dat het paarseizoen Wildlands is begonnen. Tja daar stond ik dan met een camera, met 2 diersoorten die tegelijk aan het paren waren. Waar ik dan ook echt geen foto’s van gaat maken en niet echt op zat te wachten om dit spektakel te zien. Wel kan ik zeggen dat het een stuk sneller aan toegaat dan bij ons en dat de meeste mannen ook willen gaan slapen na afloop, net als deze leeuw. Dat vond ik dan wel erg grappig om te zien.

  Na het spektakel van de leeuwen en neushoorns ben ik verder gegaan en bij de stokstaartjes zag je dat er net één pas geboren was. Gelukkig dat één van de bezoeker mij hier op attendeerde, want zelf was het mij niet opgevallen. Waarschijnlijk doordat ik zeker fotogenieke dieren vind, alleen persoonlijk heb ik gewoon weinig met de stokstaartjes. Alleen heel af en toe vind ik het dan ook erg leuk om deze op de foto te zetten, zoals nu dus. Wat wel erg leuk om te zien was, dat deze stokstaartjes echt erboven hingen om het jong te beschermen en dat vond ik echt zo mooi.

  Wat ik wel wist was dat er een Zeboe was geboren, via de kanalen van social media. Volgens mij 2 want ik zag 2 jonge kalfjes, waarvan ik één op de foto gezet heb. Die lag er namelijk iets beter voor de camera, dan de anderen en daardoor vond ik ook leuker om de foto’s van deze kalf te bewaren.

  Eindelijk bij het restaurant gedeelte van de savanne. Niet dat het heel erg groot is, als je er doorheen wandelt en niet in de safaritruck gaat. Wel als je met de camera rondloopt en je zit gemiddeld een kwartiertje bij iedere diersoort die je leuk vind. Dit doe ik eigenlijk om naar de dieren te kijken en de leukste momenten proberen vast te leggen. Zo ook deze neushoorn die gewoon aan het drinken was, wat eigenlijk ook wel erg fijn was om te zien. Want vlak voor dit moment had de mannelijke neushoorn nog geen genoeg van de vrouwtjes, waardoor ik weer parende neushoorns zag.

  Zelf zit ik er niet op te wachten, om de dieren te zien paren. Goed vind ik wel, want ook in de natuur gebeurd het en ben ik echt een voorstander van dat ze het niet op een andere manier voor voorplanting zorgen. Ik moet ook eerlijk zeggen, dat het voor mij de eerste keer was dat ik dit in een dierentuin zag gebeuren en daar ben ik dan zeker blij om.

  Dit waren de foto’s die ik van deze middag leuk vond om op mijn blog te delen, hopelijk hebben jullie er ook van genoten en de belevenissen die ik deze middag in Wildlands beleefd heb.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *