• Eventjes naar Wildlands

  Gisteren was het de laatste officiële zomerse dag van dit jaar, dat we mochten afstuiten met een prachtige zomerdag. Hier wilde ik nog eventjes van genieten, want voor je het weet krijgen we weer met een regenachtige herfst te maken. Dit heb ik gedaan om eventjes naar Wildlands te gaan, waar ik een hele gezellige middag heb mogen beleven en natuurlijk heb ik ook een paar foto’s van dit bezoek gemaakt.

  Dat ik gek op de kleine olifantjes bent, dat is denk ik geen nieuws meer. In het begin was het nog niet zo moeilijk om die 2 kleintjes uit elkaar te houden, alleen ze nu allebei iets ouder zijn wordt het toch een stuk lastiger. Gelukkig zijn er ook bezoekers die dat wel precies weten, hun komen hier zo’n beetje iedere week en sommige zijn zelfs hier iedere dag te vinden.

  Het schijnt dus dat Mauk zwart haar heeft en Manoa bruin haar, dus daar gaan we dan ook maar vanuit. Als het niet goed is dan moet je niet bij mij wezen, want ik kan het zelfs bijna op de foto niet zien. Mocht je dit willen weten, dan kan ik dit zeker een keer aan de verzorgers vragen. Alleen dan moet ik ze natuurlijk wel tijdens mijn bezoek tegen komen.

  Zelf vind ik het wel leuk als ik het weet, maar niet het belangrijkste. Dit omdat als ik naar een safarireis door Afrika maakt, dan hebben die dieren ook geen namen.

  Na mijn bezoek aan de olifanten, ben ik richting de savanne gegaan. Waar je eerst langs de prairiehonden komt en toen ik deze prairie dog zag, die heerlijk aan het genieten was van zijn takjes met een paar bladeren aan. Vond ik dit echt so cute! Wat bij deze dieren niet zo moeilijk is, omdat ik ze erg fotogeniek vind en daarnaast blijft ook gewoon erg leuk om naar te kijken.

  Voordat ik bij de savanne aankwam ben ik ook eventjes bij de leeuwen wezen kijken, waar je tegenover ook een deel van de savanne kan zien. Hier werd ik dan ook zeker beloont door hier eventjes te blijven, want moet je zien hoe gezellig dit stelletje samen bij elkaar lagen. Het was net alsof ze gewoon samen lekker knus tegen aan het genieten waren van de omgeving en van elkaar.

  Natuurlijk wist ik via de kanalen van social media, dat er onlangs twee zeboe’s geboren was. Die ik allebei gezien had en één van de kalfjes op de fot gezet had. Deze lag namelijk net iets beter voor de camera, dan de ander pasgeboren zeboe kalfjes.

  Eindelijk een dier op de foto, die echt bij de savanne hoort. Dit keer een neushoorn die lekker aan het drinken was, wat ook erg interessant is om daar naar te kijken. Want het zag er een beetje uit, alsof ze het water naar binnen slurpen. Misschien zit ik er helemaal naast, wat natuurlijk heel goed zou kunnen.

  Ik kan wel zeggen dat dit bezoek, dit keer anders verliep dan normaal. Dit omdat ik de leeuwen en de neushoorn, deze middag heb zien paren. Dit is natuurlijk gewoon de natuur, alleen was het voor mij de eerste keer dat ik dit in een dierentuin zie gebeuren. Daar ben ik zeker blij om, alleen hoef ik dit zelf niet op de foto te hebben.

  Zelf zit ik er niet op te wachten, om de dieren te zien paren. Goed vind ik wel, want ook in de natuur gebeurd het en ben ik echt een voorstander van dat ze het niet op een andere manier voor voorplanting zorgen. Ik moet ook eerlijk zeggen, dat het voor mij de eerste keer was dat ik dit in een dierentuin zag gebeuren en daar ben ik dan zeker blij om. Zelfs toen ik richting de uitgang liep, zag ik deze 2 prairie dog elkaar nog een kus geven.

  Een ding is zeker; in Wildlands hangt de liefde in de lucht. Ben dan ook zeker benieuwd, bij welke diersoorten volgend jaar jonkies zullen krijgen. Dit waren dan ook de foto’s die ik deze middag gemaakt had en leuk vond om op mijn blog te delen.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *