Dolfinarium in Harderwijk

Inmiddels heb ik het Dolfinarium in Harderwijk al 2 keer bezocht. Een keer met mijn eigen familie in 2012 en in juli 2018 met mijn schoonfamilie. Beide dagen heb ik zeker een gezellige dag beleeft, hoe ik het Dolfinarium zelf beleefd heb, dat vertel ik je in deze blogpost. 

Als je binnen het park in komt, dan kom je eerst op de centrale plein met wc’s, winkeltjes en horeca gelegenheden wat er er zeker gezellig uitziet. Hier hebben wij dan eerst gebruik van gemaakt, om vervolgens aan onze avontuur in het Dolfinarium te beginnen. 

Die voor ons eerst bij de zeeleeuwen bracht, waar dan ons ook een kwartier vermaakt hebben. Ze waren zo lekker actief, dat ze gewoon op hun manier een show hebben weggegeven. 

Vervolgens zijn we naar de daadwerkelijke zeeleeuwenshow geweest, die ongeveer 15 minuten geduurd heeft.  Het decor was zeker erg mooi opgezet en voor de kinderen was de show met het verhaal erg leuk om naar te kijken.

Na de zeeleeuwenshow heeft Marcel eerst een broodje Unox genomen. Zelf heb ik er niks gegeten, omdat er echt weinig van rund of kip te vinden was. Niet dat het erg is, want echt honger had ik niet. Nadat Marcel zijn broodje gegeten had en de andere het ijsje gegeten heeft, zijn we naar de dolfijnenshow geweest. 

Hier moet je helaas geen flitser gebruiken, waardoor ik noodgedwongen mijn iso van mijn camera instellingen omhoog moest gooien. Hogere iso, dat betekend ook meer ruis op de foto. Iets wat ik zelf nooit zo heel erg mooi op de foto vind, maar het is wel in belang van deze dieren. Waar ik ook zeker begrip voor heb. 

Nadat we de shows van de zeeleeuwen en de dolfijnen gezien te hebben, zijn we ook ook eventjes bij de roggenrif wezen kijken. Alleen door de warmte was het water toch wat leuker en lekkerder, dan de dieren bezoeken, die in het Dolfinarium wonen. 

Hier hebben mijn neefjes ook het meeste plezier beleefd, net als mijn man trouwens. Want het was in de middag ook erg warm, misschien wel iets te warm om dit soort dingen te gaan doen. 

Dolfinarium 2018
Z

Zelf ben ik geen grote fan van het Dolfinarium, omdat ik het echt te showgericht vind. Je kan het eigenlijk een beetje vergelijken, met de dieren in het circus. Alleen deze dieren leven in het water en reizen niet van plaats naar plaats toe. 

Dit komt ook doordat ik deze video op YouTube gezien heb, die door de VARA omroep gemaakt is. Dus bij mijn tweede bezoek, aan het Dolfinarium. Heb ik hier echt een beetje op gelet en ben ik het grotendeels wel met de VARA eens. 

Ondanks ik het Dolfinarium niet kan aanbevelen, heb ik wel een ontzettende leuke dag met mijn schoonfamilie beleefd en dat is iets wat je uiteindelijk zelf moet doen. 

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *