• Recepten
 • Dolfinarium in Harderwijk

  Inmiddels ben ik 2 keer naar het dolfinarium in Harderwijk geweest. Een keer met mijn eigen familie in 2012 en in juli 2018 met mijn schoonfamilie. Beide dagen zeker een gezellige dag beleeft en in dit artikel kan je lezen over hoe ik Dolfinarium beleeft heb.

  Als je binnen in het park kom je eerst op een centrale plein met wc’s, winkeltjes en horeca gelegenheden, die er zeker gezellig uitziet. Ook zit er een bankje waar je eerst eventjes kan zitten en wachten op de mensen die eerst naar de wc willen gaan. Dit zie ik zeker als een pluspunt en vervolgens hebben wij onze route vervolgt die naar ons naar de zeeleeuwen bracht.

  Hier zijn we ongeveer een kwartier gebleven, omdat ze ook echt lekker actief waren en daar hebben wij zeker van genoten. Vervolgens zijn we naar de zeeleeuwen show geweest die ongeveer 15 minuten duurden. Het decor was zeker erg mooi opgezet en voor de kinderen was de show zeker erg leuk om naar te kijken.

  Na de zeeleeuwenshow heeft Marcel een broodje unox genomen, zelf heb ik niks gegeten omdat er echt weinig van rund of kip te vinden was. Niet dat het erg is, want echt honger had ik niet. Volgens Marcel was het broodje Unox erg lekker en kan hij die iedereen aanbevelen. Nadat iedereen naar de wc geweest was, ijsje gegeten hebben en Marcel zijn broodje gegeten heeft zijn we naar de dolfijnenshow geweest.

  Helaas mocht je hier geen flitser gebruiken en was ik noodgedwongen om mijn iso omhoog te gooien. Hierdoor heb ik ook echt veel ruis op de foto gekregen, wat je ook kan zien in de bovenste foto. Wel heb ik veel gefilmd in het Dolfinarium en heb ik hier een vlog van gemaakt waar ook een gedeelte van de dolfijnenshow te zien is. Deze video kan je hieronder bekijken, die ook een beetje weergeeft hoe ik het beleeft heb.

  Na de dolfijnenshow zijn we nog eventjes bij de roggenrif geweest, wat zeker leuk is om daar te kijken en altijd leuk is voor de kinderen. Ook hebben we nog een uurtje bij het strand gezeten, afkoeling in of bij het water gezocht en daar hebben we zeker van genoten. Zeker mijn neefje Daniël en ook mijn man was daar echt super blij mee. Zoals je hebt kunnen lezen heb ik zeker een gezellige dag met mijn schoonfamilie gehad.

  Conclusie

  Als je mij een tijdje volgt, dan weet je dat ik graag naar een dierentuin mag gaan om te fotograferen en soms een gezellige dag hebben met de mensen waar ik om geef. Natuurlijk weet je meestal niet, hoe het achter de schermen aan toegaat als de dieren in gevangenschap leven. Kan je ook zeggen, dat het slecht is dat ze de dieren in gevangenschap leven. Ik ben ook van mening dat het zelfs beter is voor sommige dieren in een goede dierentuin leven, omdat ze anders in het wild niet zouden overleven.

  Dat het dolfinarium echt onder druk staat, begrijp ik maar al te goed en erg groot is het ook niet. Ik had ook echt meer het gevoel dat ik in een soort circus rondliep, omdat het park ook echt daar zo’n beetje uit shows met dieren bestaat. Natuurlijk geven ze wel een beetje educatie die ze verwekt hebben in de shows en geven ze een presentatie bij de roggen.

  De onderstaande video had ik onlangs al gezien en is in 2016 gemaakt door Rambam dat een televisieprogramma is van de Vara. Misschien heb ik daardoor wel meer gelet op het park en heeft dit ook zeker invloed op mijn eindconclusie gehad. Daarom hoop ik ook dat je deze onderstaande video gaat kijken en hopelijk snap je dan ook mijn mening over het Dolfinarium.

  Dit gezegd te hebben en als je deze video gezien heb, dan zal je zeker kunnen begrijpen dat ik het Dolfinarium echt niet kan aanbevelen. Ben ik zelfs van mening dat het beter is om deze dierentuin/circus verplicht te laten sluiten of dat ze drastisch een betere leefomgeving gaan creëren voor deze dieren met zeer strenge toezicht van een externe instantie. Een leefomgeving die dichter bij de natuur staat voor deze dieren en als ze gaan paren dat uit zichzelf doen.

  Ondanks hoe ik over het Dolfinarium denk, heb ik wel genoten van de gezelligheid die ik heb gehad met mijn schoonfamilie. Dat is toch iets, wat je uiteindelijk zelf moet doen en daar kan ook de mooiste en/of de beste dierentuin niet tegenop.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *