• Recepten
 • Diva

  Uiteindelijk hebben we gekozen voor een tweede hond, omdat we toch merkten dat Matsi een maatje miste. Dus gingen we op zoek naar een tweede hond en zo is onze Diva in ons leven gekomen.

  Op een avond in december waren we bij mijn schoonouders op visite en vond mijn schoonmoeder Diva op Marktplaats. We waren gecharmeerd van haar toen we de foto’s zagen en het verhaal bij deze advertentie hadden gelezen. Toch had Marcel zijn twijfels erover en ik was echt geraakt door de advertentie, dus dit koste wel eventjes moeite voor mij om Marcel te overhalen om naar haar te gaan kijken. Gelukkig hielp mijn schoonmoeder wel een beetje mee, want ik denk niet dat het mij niet was gelukt om Marcel te overhalen om een afspraak met deze meneer te maken.

  Onze eerste ontmoeting

  Toen we voor haar voor het eerst zagen, was dat echt hartverscheurend. Ze kwam namelijk bij een broodfokker vandaan, had een slecht leven gehad en deze meneer had haar een paar dagen maar kwam eigenlijk niet verder met haar. Ik kan eigenlijk beter zeggen, ze was gewoon bang voor mannen, at niet en een vrolijke hond was het ook niet. Ik vroeg wat voer aan deze meneer en probeerde haar te laten eten uit mijn hand, gelukkig deed ze dat en kwam ze naast me zitten. Nog steeds was Marcel niet meteen omgekocht om haar te kiezen, tot dat hij mij zag en volgens hem vier puppy ogen (ik en Diva) hem aankeken zo van please!!! Ik vond het gewoon sneu, haar leven die ze gehad heeft en de situatie waarin ze zich bevond.

  De eerste dagen

  De eerste dag dat we haar hadden was niet geweldig, het was oudejaarsavond, beestje zat vol stress van alles en het vuurwerk en toen we thuis waren zag ze Matsi voor het eerst. Natuurlijk was Matsi gelijk blij met haar, alleen andersom was dat absoluut niet zo omdat ze alleen met rust gelaten wilde worden. Gelukkig was de volgende dag een stuk beter tussen Matsi en Diva, alleen waren we toen erachter wat ze allemaal moest leren. Want ze was toen 5 jaar en moest eigenlijk nog alles leren, van zindelijkheid tot spelen en botje kluiven. Ook hebben we haar een nieuwe naam gegeven, zo van oke je hebt nu een nieuwe start en een nieuwe hondenleven. Gelukkig was ze heel leergierig, leerde ze snel en heeft Matsi echt haar geleerd om hond te wezen en botje kluiven omdat wij dit niet even voor kunnen doen natuurlijk. Dus je kan wel zeggen dat Matsi een grote hulp is geweest in de eerste weken met Diva.

  Een paar dagen nadat ze bij ons was gekomen. Vragend wat staat vandaag op het menu??

  Het leven nu

  Inmiddels is Diva een seniore hond van bijna 10 jaar, begin inmiddels ook slechter te zien (ze is aan 1 oog al blind) en is het af en toe echt een oude snaaiende tante die niet alles meer kan hebben. Dit komt door haar gezondheid, wat haar ook wel is onzeker maakt doordat ze artrose heeft, toch wel merkbaar dat ze een klein beetje aan het dementeren is en krijgt ze last van verlatingsangst. Wel merken we dat ze nog steeds een super gelukkig hondje is en laat ze echt merken dat ze ons heel dankbaar is voor het leven dat we haar geven.

  Diva is 10 jaar

  Video

  Ook maken we natuurlijk ook wel is een video van onze honden en heb ik deze op mijn YouTube kanaal staan waar ze met haar snoepbal speelt.

  Fotoalbum

  Natuurlijk heb ik ontzettend veel foto’s van haar gemaakt, heb ik de leukste uitgekozen om in haar album te zetten en natuurlijk zijn er ook gewoon kiekjes bij die met de telefoon is gemaakt.

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  2 Reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *