• Diva

  Onze Diva is niet als pup gekomen, hadden wij al onze Matsi en omdat wij merkte dat hij misschien wel een maatje in huis mist. Hebben wij uiteindelijk voor een tweede hond gekozen. In deze blogpost kan je lezen, hoe onze Diva bij ons is gekomen en wat wij inmiddels met haar hebben beleefd.

  Op een avond in december waren we bij mijn schoonouders op visite en vond mijn schoonmoeder Diva op Marktplaats. We waren gecharmeerd van haar toen we de foto’s zagen en het verhaal dat bij deze advertentie stond. Toch had Marcel zijn twijfels hier over en ik was echt geraakt door de advertentie, die wij hadden gelezen.

  Het koste mij wel eventjes moeite om Marcel te overhalen om naar haar te gaan kijken. Gelukkig hielp mijn schoonmoeder wel hier een beetje mee, want ik denk niet dat het mij alleen niet gelukt om Marcel te overhalen om een afspraak met deze meneer te gaan maken.

  Onze eerste ontmoeting

  Toen we voor haar voor het eerst zagen, was dat echt hartverscheurend. Ze kwam namelijk bij een broodfokker vandaan, had een slecht leven gehad en deze meneer had haar al een paar dagen in huis. Hij kwam eigenlijk niet verder met haar, wilde niet eten en zat verstopt in een hoekje. Ik kan eigenlijk beter zeggen, dat ze gewoon enorm bang was voor mannen.

  Dat je op dat moment geen vrolijke hond tegenkomt, dat begrijp ik helemaal. Voor mij was het dus het belangrijkst dat ze eerst een paar brokjes ging eten, die ik natuurlijk niet bij mij had. De desbetreffende persoon had natuurlijk wel wat brokjes, vroeg ik of ik een paar mocht hebben en probeerde ik  haar eerst uit mijn hand te laten eten. Gelukkig deed ze dat, kwam ze naast me zitten en al snel hadden wij een connectie met elkaar.

  Marcel was niet meteen omgekocht om haar te kiezen, tot dat hij mij zag en volgens hem vier puppy ogen (ik en Diva) hem aankeken zo van please!!! Ik vond het gewoon zo zielig in de situatie waar zij zich bevond en het leven wat zij inmiddels gehad heeft voor zij bij ons kwam.

  De eerste dagen

  Toen we onze Diva ophaalde was op oudejaarsdag en kwam ze voor het eerst binnen op oudejaarsavond. De rit naar huis lag ze heel relax op mijn schoot, maar eenmaal thuis gekomen zat ze echt voor stress.

  Natuurlijk zag ze ook dat we onze Matsi voor het eerst, die dol enthousiast was op haar reageerde en totaal geen angst voor vuurwerk had. Diva vond het eigenlijk allemaal maar niets, moest niks van Matsi hebben en het vuurwerk dat ze hoorde werkte eigenlijk ook niet mee in deze situatie. Ik kan echt zeggen, een leuke avond was het niet.

  Gelukkig was de volgende dag een stuk beter tussen Matsi en Diva, alleen waren we toen pas erachter wat ze allemaal moest leren. Ze wist echt helemaal niets, niet wat liefde was en al helemaal niet hoe ze een hond moest wezen. Echt van zindelijkheid tot spelen met speelgoed en  zelfs een botje kluiven wist ze niet hoe het moest.

  Een paar weken nadat ze bij ons was gekomen. Vragend wat staat vandaag op het menu??

  Het was tijd voor een nieuwe start, met een nieuwe naam omdat ze voor ons een andere naam had gekregen. Wat Diva dus is geworden, een naam die zeker bij haar past en ook inmiddels naar gedraagt. Gelukkig was ze heel leergierig, leerde ze snel en heeft Matsi echt haar geleerd om hond te wezen en botje kluiven. Zo hebben we allemaal ons steentje bijgedragen om voor haar een leven te krijgen, die in mijn ogen ieder dier verdiend.

  Het leven nu

  Inmiddels is Diva een seniore hond van bijna 10 jaar en is het een gelukkige hond, die echt bij ons in het gezin hoort. Wel begint ze inmiddels slechter te zien, begint ze af en toe echt oude dame te worden, die niet alles meer kan hebben. Dit komt natuurlijk ook door haar gezondheid, wat haar ook wel is onzeker maakt. Naast dat ze slechter begint te zien, heeft ze ook artrose heeft wat je toch steeds meer begint te merken.

  Naast de minder zicht die ze heeft en de artrose, merken wij ook dat ze inmiddels dat ze een klein beetje aan het dementeren is. Hierdoor heeft ze ook last gekregen van extreme verlatingsangst en slaap ze nu een paar maanden bij ons op de slaapkamer. Als we dit niet zouden doen, dan krijgen we chronisch slaapgebrek en dat kan niet de bedoeling wezen.

  Diva is 10 jaar

  Video

  Van alle beeldmatriaal dat ik op de film heb staan, heb ik een video over Diva haar leven gemaakt. Die je hieronder kan zien.

  Er zullen nog zeker diverse blogartikelen over Diva verschijnen. Het is ons meissie en we genieten er iedere dag van haar aanwezigheid.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  2 Reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *