• Dit was 2019
 • Dit was 2019

  Nog een paar dagen en dan nemen wij alweer afscheid van 2019. Een jaar waarin ik echt met veel tegenslagen te maken heb gehad, een burn-out heb gekregen en veel geleerd heb. Waar ik jullie ook volgend jaar in gaat meenemen, maar eerst laat ik je de dingen die ik in 2019 heb meegemaakt en wens je veel plezier met het lezen van deze blogpost. 

  Fotografie

  Fotografie is nog steeds mijn grote passie, alleen heb ik wel besloten om geen hobby of professionele fotograaf te worden. Want dit is echt niet mijn ding en verloor ik zelfs het plezier in het maken van foto’s. Daarom heb ik ook besloten om dit weer terug naar de basis te brengen en het weer gaan combineren met de leuke dingen die ik mag beleven. Dat betekent niet dat ik bij de Fotogroep gaat stoppen, maar wel op een laag pitje gaat zetten. Want ik vind het nog steeds erg leuk, alleen zal ik wel minder actief zijn en in 2020 gaat uitvinden of ik op dit niveau wil blijven fotograferen.

  Leuke uitstapjes

  Net als dit jaar heb ik weer een paar leuke uitjes mogen maken en ben ik zelfs voor het eerst naar de Huishoudbeurs gegaan. Heb ik dit jaar natuurlijk Wildlands bezocht en ook na een lange tijd weer een bezoek aan Diergaarde Blijdorp gegeven. Ondanks ik hier wel van genoten had, was ik wel te veel bezig met het proberen om het perfecte plaatje te maken. Hierdoor genoot ik minder van het uitstapje zelf en werden de foto’s achteraf ook niet mooier op. Ik heb er zeker geen spijt van dat ik dit gedaan had, maar zie het als een leerpunt die ik voor volgend jaar en de toekomst kan gebruiken.

  Vakantie

  Dit jaar zijn Marcel en ik op vakantie geweest in eigen land. Nu moet je niet denken aan een hotel of een leuk vakantiepark, maar een huis in Valkenburg Zuid-Holland. Mijn nicht was namelijk zelf op vakantie en vroeg ons om op haar hondje Mylo te passen. Dat wilde wij wel en hebben hier dan maar onze vakantie van gemaakt. Het is een prachtige omgeving en het is een keertje wat anders dan normaal. Iets wat bij wel past, alleen de 40 graden in Nederland had voor mij dan net weer niet gehoeven.

  Gestopt met roken

  Volgens mij is dit wel de lelijkste trouwfoto die op mijn bruiloft gemaakt is, maar wel een hele mooie om te vertellen dat ik inmiddels 3 maanden ben gestopt met roken. Want op 15 september heb ik mijn laatste sigaret tot nu toe aangestoken, maar besef ook dat ik er nog lang niet ben. Alleen dat mij dit zou gaan lukken, dat is iets wat ik niet verwacht had en daar ben ik toch enorm trots op! Nu is het ook nog alleen een kwestie van volhouden en dan over een 3 jaar kan ik zeggen dat ik pas echt een ex-roker ben!

  Matsi

  Nog een paar dagen en dan wordt ons kereltje alweer 10 jaar. Wat gaat de tijd snel en dit jaar merken we dan ook dat hij ouder begint te worden. Ook begint hij te veranderen, krijgt hij zijn Matsi streken weer terug en ik weet niet of dit nu een goed teken is of niet. Wel kan ik er soms om lachen en zeg dan dat hij in een midlifecrisis is. Maar het kan natuurlijk ook zijn, dat hij zijn maatje Diva niet meer mis. Wat het ook is? Ik vind het wel leuk en het brengt ook weer leven in huis.

  Dit was 2019

  2019 is bijna voorbij en zie ik dit vooral als een leerjaar. Want ook al zie je de hoogtepunten in het kort voorbij komen, ik heb echt veel tegenslagen gehad. Deze heb ik niet op mijn blog gedeeld en merkte jullie voornamelijk dat het stil was. Maar nu alles een beetje een plek begint te krijgen, zal ik volgend jaar ook meer met mijn blog bezig zijn. Die ik eerst helemaal gaat vernieuwen, al blijft het uiterlijk wel hetzelfde. Hier beleef ik nog steeds plezier in en dat is in 2020 precies wat ik nodig ben.

  Ik hoop dat je dit jaar toch genoten hebt, ben ik dankbaar dat je als bezoeker op mijn blog gekomen bent. Net als de samenwerkingen met bedrijven die ik dit jaar mocht krijgen, want ook dat is iets wat niet vanzelfsprekend is. Dus ik wens je een heel gelukkig, maar vooral een gezond 2020!

  Until next time,

  Quirina

  Volg:
  Quirina
  Quirina

  Ik ben Quirina, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Via mijn blog, YouTube kanaal en andere social media kanalen geef ik een kijkje in mijn leven. Is fotografie mijn grootste passie, mag ik graag wat van de wereld zien en ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven. Ook kan je oude kranten artikelen lezen dat over mijn vader gaat. Kijk lekker rond en als je vragen heb? Stel ze gerust!

  Find me on: Web | Twitter | Instagram

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *