• Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

  Het was bijna 10 jaar geleden, dat ik voor het laatst in de dierentuin bij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam ben geweest. Dus dat werd wel weer is tijd, dat ik deze dierentuin ging bezoeken. Samen met Marcel en mijn oom Frans, hebben wij Diergaarde Blijdorp bezocht. Hoe ik deze dag beleefd heb, dat kan je lezen in deze blogpost.

  Er is veel veranderd en bijna herkende ik het niet meer terug. Zo zijn sommige dieren verhuisd, was het in mijn herinneringen groter dan in werkelijkheid. Toch waren gelukkig sommige dingen nog wel herkenbaar en zijn hetzelfde gebleven.

  Wij waren via de oude ingang van het Dierenpark binnen gekomen, dus ons avontuur begon in het AziĆ« gedeelte. Ondanks ik hele mooie foto’s van de Aziatische tuin heb gezien, zijn wij er niet door heen geweest. Iets wat ik achteraf wel jammer vind, maar de Indische neushoorn gelukkig wel. Helaas lieten de welpen zich niet zien, maar dieren laten zich niet sturen en dat is juist zo mooi van dieren.

  Het Oceanium was in mijn belevenis groter, dan het in werkelijkheid is. Maar het blijft nog altijd indrukwekkend, als de haaien zo over je heen zwemmen. Helaas was het wel te druk om mijn statief neer te zetten en van het aquarium een foto te maken. Maar gelukkig had ik wel mijn compact camera bij mij, om eventjes Marcel op de foto te zetten en samen met hem een selfie te maken.

  Samen met Frans, ben ik ook naar de vogelshow van hun geweest. Hier had Marcel niet zo heel erg veel zin in, dus die ging genieten van een drankje op het terras en hebben wij genoten van deze show. Nou ja, ik heb meer foto’s gemaakt, dan dat ik iets van deze show meegekregen heb. Maar het is absoluut een aanrader!

  Nadat we de vogelshow gezien hadden, zijn we eventjes terug naar Noord-Amerika gelopen. Om de wasbeer en de ijsbeer eventjes te bewonderen. Helaas waren de ijsberen nog gescheiden, maar dat had ik ook wel een beetje verwacht. Want de nieuwe ijsbeer is nog niet zo heel erg lang bij deze dierentuin, alleen wouden ze wel heel erg graag naar elkaar toe.

  Wat ook erg leuk om te zien was de operatiekamer van Diergaarde Blijdorp. Natuurlijk achter het glas en denk ik, dat de dieren hier niet geopereerd zullen worden en zeker niet in het zicht van de bezoekers. Maar wel een hele leuke toevoeging en vond ik het erg interessant om te zien.

  Als laatste zijn we door het Afrika gebied gelopen, waar ik deze krokodil met zijn bek dicht heb gefotografeerd. Waar ik eigenlijk wel verbaasd over was, want tijdens mijn vorige bezoeken was zijn bek altijd open. Dat ik eigenlijk het gevoel kreeg, dat hij niet echt was. Alleen zag ik dit keer, dat hij zijn bek dicht had gedaan en heb ik hem toch een keer zo op de foto.

  Helaas liet de beroemde Bokito dit keer zich niet goed zien, waardoor ik geen mooie foto van hem heb kunnen maken. Alleen deze gorilla is toch ook erg leuk, al wil ik niet graag naast hem zitten. Maar bij deze baby nijlpaardje wil ik dat nog wel, want hij is wel heel erg cute! Al zal dat niet lang duren, want ze groeien wel als kool.

  Zo dit was onze bezoek aan deze dierentuin en hebben we echt genoten van deze dag in Diergaarde Blijdorp, maar helaas niet alles kunnen zien. Alleen zullen wij zeker nog is een keertje een bezoek aan deze dierentuin brengen, want het is en blijft een mooie dierentuin.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *