Dierenvoedselbank de Gouden Poot

Ik kan me voorstellen dat je denkt, dierenvoedselbank bestaat dat ook al!!! Ja, helaas hebben wij in Nederland ook een dierenvoedselbank en ben ik hier afgelopen maandag geweest om kennis te maken met deze stichting. Je kan in deze blog alles lezen hoe ik erover denk, waarom ik het belangrijk vind, wat ze doen en heb ik zelfs een YouTube video met één van de vrijwilligers van deze stichting.

Hoe ik te weten ben gekomen over deze voedselbank

Zelf ben ik lid van de Facebook groep van vacatures in de dierenbranche en zag ik enkele weken geleden een oproep van hun voorbij komen dat ze nog vrijwilligers nodig hadden. Natuurlijk heb ik hier geen tijd voor, ik werk parttime, ben al vrijwilliger op een hondenschool en heb thuis ook nog van alles te doen en willen mijn eigen honden natuurlijk ook aandacht van mij hebben.

Toch bleef het bij mij in mijn hoofd spoken, ik blog al en mijn gevoel zei dat ik hier iets mee moest doen. Dus heb ik contact met hun opgenomen, verteld over mijn blogpagina, dat ik ook een eigen kanaal heb en zo de Gouden poot onder de aandacht wil brengen. Ze waren zo enthousiast hierover zodat ik snel met Hilda van de Gouden poot afgelopen maandag kennis heb gemaakt.

Kennismaking met Hilda van de Gouden poot

Voor mij is dit echt de eerste keer dat ik naar een wildvreemd persoon naar toe ging om kennis te maken voor mijn blog, natuurlijk super spannend  en wat een spontane dame is Hilda, die mij een warm welkom gevoel heeft gegeven en ook erg open is met de vragen die ik haar stelde.

Zelf heeft ze het ook niet zo heel breed, maar kan goed rondkomen van haar WAO uitkering. Alleen wilde ze niet gewoon stil blijven zitten, maar wat doen voor haar geld en tegelijkertijd voor de medemens en dier. Ze heeft een kvk-nummer geregeld, naar de notaris gegaan. Zo is ze met een paar vrijwilligers met de voedselbank in begonnen Drenthe, Groningen en Friesland.

Wat doet de voedselbank de gouden poot voor dieren???

Kort gezegd helpt de voedselbank voor dieren en helpt mensen met alle soorten huisdieren wanneer je als baasje kunt krijgen op het moment dat je in financiële problemen terecht komt. Deze gezinnen lopen dus ook bij de gewone voedselbank. Echter doen zij meer dan dat, zo komen zij het eten voor de dieren bij die mensen thuis brengen voor €2,00 voor reiskostenvergoeding, op deze manier kunnen ze deze huisdieren ook een beetje in de gaten houden en weten beschermen ze zichzelf tegen misbruik. Dit doen ze omdat er wel bepaalde voorwaarden zijn gebonden als je van hun diensten gebruik maakt, ze controleren het dier op hun gezondheid (mocht het nodig zijn helpen ze hierin ook wanneer hier ruimte voor is) en voor de mens heb je toch een beetje sociaal contact, wat natuurlijk ook erg belangrijk is.

In de onderstaande video kun je alles zien wat ze er zelf over te zeggen heeft en waarom ze u hulp hard nodig heeft.

Mijn mening

Ik vind het in één woord fantastisch dat er nog zulke mensen bestaan, die zich willen inzetten voor anderen met hun dieren. Zo hoeven de dieren niet naar een asiel, want vaak is het beter dat het huisdier bij de huidige eigenaren blijven en een dier naar het asiel brengen kost ook geld, zo voorkom je dat dieren aan de straat wordt gezet en het is vaak nog het enige maatje wat die mensen hebben in hun leven.

Alleen denk ik dat ze toch een beetje de tijd soms anders moeten besteden om geld te werven of besparen, dus heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en heb ik met mijn man gepraat. Want alleen een blog artikel en een YouTube video vond ik niet genoeg voor hun. Mijn man gaat ze helpen met hun website (hij is programmeur) en ik wil hun ook wel helpen om zo nu en dan wat extra voor ze te doen. Zo zal ik in nauw contact blijven hebben i.v.m. de website, wil ik jaarlijks een wandeling voor hun organiseren Daarnaast zal ik mijn kleding niet meer naar de kringloop brengen, maar aan hun doneren zo hebben zij ook weer wat geld voor de dieren. Natuurlijk is mijn hulp alleen lang niet genoeg en daarom vraag ik jullie hen ook te helpen.

De Gouden Poot helpen

Mocht je nu ook hun willen helpen dan kun je met hun contact opnemen of als je liever via mij doet vind ik dat ook prima en dan kijk ik of ik iets kan betekenen voor je naar hun toe.

Webadres: De Gouden Poot
Mailadres: info@degoudenpoot.nl

Je kan ook rechtstreeks naar de Gouden poot een donatie schenken:
NL74RABO0317409786
t.n.v. Stichting de gouden poot

Liefs Quirina

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Share:

10 Reacties

 1. 24 februari 2018 / 10:06

  Wat een super goed initiatief!! Leuk dat je er over schrijft en het onder de aandacht brengt!

 2. 24 februari 2018 / 10:07

  Wat een prachtig doel en wat goed dat je dit doet!

 3. 24 februari 2018 / 10:20

  Wat een goed initiatief zeg. Ik denk dat dit voor veel mensen een uitkomst zal zijn.

  • Quirina
   Auteur
   24 februari 2018 / 10:26

   Ja ik schrok echt toen ik hoorde hoeveel mensen die dit nodig hebben. Gelukkig hebben wij dat niet, alleen als het mij zou overkomen zou ik daar heel erg blij mee zijn.

 4. 24 februari 2018 / 11:58

  Dit klinkt wel logisch dat het er is eigenlijk. Want de mensen die zelf naar de voedselbank moeten voor hun eten zullen vast niet van uit die organisatie voedsel voor hun huisdier krijgen. Dus waarom dan geen dierenvoedselbank. Ik schrok wel erg van je zin ‘natuurlijk heb ik hier geen tijd voor.’. Ik denk dat ze al blij zijn met een vrijwilliger die eens in de zoveel tijd iets voor kleins voor ze kan doen, wanneer er wel tijd voor is! Want dan doe je ook iets goeds voor deze organisatie!

  • Quirina
   Auteur
   24 februari 2018 / 12:13

   Wat een eerlijke reactie, daar hou ik van! Zal wel eventjes uitlichten met vrijwilligers werk. Als je een een vrijwilligersbaan neemt, dan heb je net als een gewone baan verplichtingen die je na moet komen. Daar heb ik echt geen tijd voor, wel doe ik dingen zoals dit onder de aandacht brengen voor hun en mijn man maakt hun nieuwe website kosteloos. Misschien dat je het nu wel iets beter begrijpt met mijn zin ‘natuurlijk heb ik hier geen tijd voor.’

 5. 24 februari 2018 / 12:46

  Wat een goed initiatief ! Echt een goed doel

 6. 24 februari 2018 / 15:58

  Wat een mooi project! Ook voor dieren moet je ergens terecht kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *