• De dieren genieten ook van een nazomerse dag

  Wat een prachtige dag was het afgelopen donderdag, je kan eigenlijk beter zeggen dat we een zomerse dag in oktober hebben gehad. Het was dan ook iets meer dan 23 graden in Emmen. Dit vind ik toch iets te mooi weer om binnen te blijven en ben ik echt heel eventjes naar Wildlands gegaan.

  Deze giraf is in mijn ogen ook echt de mooiste foto geworden, waar ik echt heel blij mee ben. Misschien dat je het iets te bewerkt vind, waardoor het niet meer een natuurlijke foto meer is. Wat ik mij heel goed kan voorstellen.

  Zelf vind ik leeuwen echt prachtige beesten om te zien en ook zeker om te fotograferen. Het enige nadeel is dat deze dieren echt super lui zijn, want ze slapen gemiddeld zo’n 20 uur per dag slapen. Zelf vind ik dat niet echt interessant om dat op de foto te zetten en dan moet je toch een beetje geluk hebben om ze leuk op de foto te krijgen.

  Dan moet je wel een beetje geluk hebben om ze toch een beetje leuk en niet slapend op de foto te krijgen. Zeker bij deze leeuw heb ik dat, want ik zie hem bijna nooit, omdat hij zich altijd achter de rotsen verstopt. Tenminste die pech heb ik bij hem dan weer, maar dit keer had ik een beetje geluk. Het is net alsof hij achter de rotsen vandaan komt om eventjes kiekeboe te zeggen. Deze heb ik echt zo snel geschoten, dat ik echt dit een beetje op de gok gedaan heb. Dat is soms wel is het nadeel, als je alles zelf wilt instellen op je camera.

  Bij mijn vorige bezoek aan Wildlands, liet hij zich ook zien. Eigenlijk beter dan deze dag, waar hij gezellig bij een leeuwin lag te genieten van zijn omgeving. Je zou haast denken dat hij helemaal in love is, omdat hij nu volgens mij bij dezelfde leeuwin ligt te slapen. Dit vond ik toch wel heel schattig, dat ik zelfs een slapende leeuwen op de foto heb gezet.

  Deze 2 leeuwen dan, want de andere die lag heerlijk te slapen. Waarvan 1 af en toe zijn een beetje haar ogen open deed om heel sneaky te kijken wat om zich heen gebeurd. Dit zal dan wel natuurlijke gedrag zijn, om zo geen prooi voor andere roofdieren te worden. Zelf vond ik het echt schattig om dit te zien.

  Als je denkt dat ik niet bij de olifanten geweest ben, dan heb je het een beetje mis. Hier ben ik eigenlijk wel standaard te vinden en dat is niet omdat er toevallig nu 2 pasgeboren olifantjes geboren zijn. De olifant is namelijk mijn favoriete dier is, die we in het dierenrijk hebben.

  Als je dan toch bij de olifanten ben, dan maak je natuurlijk ook een foto’s van het jonge olifantje. Alleen kan ik je echt niet meer vertellen of dit nu Mauk of Manoa is, daarvoor kom ik toch echt te weinig in Wildlands.

  Mijn bezoek aan Wildlands was dit keer echt heel kort, want ik geloof dat ik dit keer iets langer dan een uurtje er ben geweest. Ik heb ook niet zo heel erg veel foto’s tijdens dit bezoek gemaakt, maar wel tevreden thuis gekomen.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *