De superbloedwolfmaan

Als je mij vorig jaar gevraagd had of ik vandaag om 06:00 vanmorgen de bloedmaan ging fotograferen. Dan had ik echt nee, zo gek ben ik niet gezegd. Alleen zo gek ben ik dus wel, want vanmorgen stond ik met een camera buiten te fotograferen, zonder dat ik een kop koffie gedronken heb. 

Superbloedwolfmaan

De wekker heb ik er niet voor gezet, ben ook niet opgebleven en had echt zoiets van om 06:00 uur loop hier altijd de wekker af, dus dan kan ik ook wel een foto hiervan maken. Wel had ik gisteravond alles klaar gezet, dus dat scheelt wel tijd en natuurlijk wilde ik hier wel een foto van maken.

Alleen heb ik er wel op geslapen, want ik was al om 05:00 uit mijzelf wakker geworden. Want als iets bijzonders of leuks op het programma staat, dan ben ik ruim voor de wekker wakker. Toch dacht ik, waarom zou ik in godsnaam uit bed gaan, om een foto van een maansverduistering te maken.

De Superbloedwolfmaan

Want toen ik de vorig keer in juli 2018, een foto van de maansverduistering gemaakt had. Was ik niet tevreden met mijn resultaat, dus waarom zou mij de tweede keer het beter lukken? Er zit maar een paar maanden verschil in, dus echt vol vertrouwen over mijzelf was ik niet.

Nu is het geen zomer, ben ik de grootste koukleun op aarde en zag mijzelf dus dit echt niet doen. Dus wel, want vanmorgen heb ik toch een hele serie van deze superbloedwolfmaan gefotografeerd en zou echt spijt hebben gehad, als ik dit niet gedaan zou hebben.

Een superbloedwolfmaan is wel heel bijzonder, want het zijn drie bijzondere gebeurtenissen in één.

 1. Een supermaan is een volle maan die groter en helderder opkomt dan gewoonlijk
 2. Onder de juiste omstandigheden, word de maan bloedrood en dit fenomeen noemen ze dan een bloednaam.
 3. De eerste volle maan van het jaar, wordt een wolfsmaan genoemd.

Deze 3 bijzondere gebeurtenissen, die we vanochtend hebben kunnen zien. Is dus wel heel bijzonder, want de volgende superbloedwolfmaan is op 31 januari 2037, dus dat duurt nog wel eventjes.

De Superbloedwolfmaan

Een maansverduistering fotograferen, vind ik zelf een lastig iets. Zeker als je net je ogen open heb, nog geen koffie gehad heb en het ijskoud is. Al snel kwam ik achter, dat ik mijn lens handmatig moest instellen. Iets wat ik eigenlijk nog nooit gedaan heb, maar niet zo heel erg moeilijk is. Je zet gewoon het knopje uit en dan draaien maar, tot het onderwerp scherp is.

De Superbloedwolfmaan

Misschien niet de beste foto’s die je vandaag gezien heb, maar ik ben wel tevreden. Had misschien wel de iso op 400 moeten laten staan, maar hier leer ik alleen maar van. Gelukkig hebben we op 28 oktober 2023, weer een gehele maansverduistering die zichtbaar is. (Volgens deze bronnen)

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina
Quirina

Ik ben Quirina. 39 jaar, woon samen met mijn Marcel en onze hond Matsi in Emmen. In mijn vrije tijd mag ik graag fotograferen in diverse onderwepen, die ik graag op mijn blog mag delen.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

2 Reacties

 1. 21 januari 2019 / 20:16

  Goed gedaan Quirina! Ik heb het met mijn Iphone geprobeerd! Echt bagger! Voor mij was het een strafexpeditie. Geen koffie,koud en shit foto’s. Gelukkig kan ik nu naar jouw foto’s kijken op de laptop. Warm en wel koffie, een stuk beter!

  • Quirina
   Auteur
   21 januari 2019 / 22:12

   haha, dank je en het was inderdaad ook koud!!! De foto’s op Instagram, die ik in mijn verhaallijn heb gedeeld zijn ook met een iPhone gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *