• Derde week van Beagle Family

  De eerste 2 weken van de nestperiode van onze 10 beagle pups, was het voornamelijk bijvoeren, schoonmaken en proberen zelf wat slaap te krijgen. De pups deden nog niet zoveel dan slapen, eten, kruipen en groeide als kool. Dit heb je natuurlijk in de eerste en tweede week van Beagle Family kunnen lezen, alleen vanaf nu begint het echt leuk te worden. Hoe wij de derde week van ons nestje heb beleeft, dat kan je lezen in deze blogpost.

  Doordat Diva op de bank is bevallen van haar jong, stond de werpkist eigenlijk midden in de woonkamer. Niet erg handig, dus hebben we de kist toch naar de keuken verplaatst, die bij ons aan de woonkamer grenst. Hebben we een soort puppyruimte gemaakt, zodat de pups niet weg konden lopen en Diva altijd bij de pups kon wezen.

  Zoals je in de video kon zien, hebben wij het zeil bedekt met handdoeken. Die wij meerdere malen per dag verschoonde, anders werd het echt een stinkbende in huis. Ook begonnen ze te leren lopen, gingen de oogjes open en konden ze ook horen. Wat echt heel erg leuk om te zien was, maar je ook begon te beseffen dat het echt 10 kleine dondersteentjes begon te worden.

  Helaas is het filmpje niet erg duidelijk, maar ik vind het wel heel erg leuk om te delen. Want hier was ik pannenkoeken aan het bakken, wat de pups erg lekker vond ruiken. Van wie zouden ze dat toch hebben?

  Alleen pannenkoeken dat mogen ze natuurlijk nog niet hebben, dus heb ik een schaal gepakt en mochten ze voor het eerst puppymelk uit deze schaal drinken. Dat vonden ze maar al te leuk en lekker natuurlijk, maar na afloop kon ik ze wel allemaal droog gaan maken. Diva hield dit allemaal goed in de gaten, maar uiteindelijk wou zij ook wel een beetje van dat puppymelk drinken.

  Heidy de pup die recht in de camera kijkt, was de eerste pup die is uitgezocht door de nieuwe eigenaar. Wat ook erg spannende ervaring was, want op dat moment komen er wel mensen die je niet kent, die je een paar weken iets kostbaars meegeeft. Want je geeft ze de zorg en zoveel mogelijk liefde in de 3 weken, dat ze je heb zien opgroeien. Ze zijn echt een onderdeel van het gezin geworden, die je na een paar weken moet loslaten.

  Na een paar dagen, nadat ze voor het eerst puppymelk uit een schaal kregen, deden we dit ook met puppy pap. Geen idee of dit de juiste benaming voor is, maar het bestaat uit puppymelk met een heel klein beetje vlees. Dit vonden ze eerst wel een beetje vreemd, alleen konden ze al snel er geen genoeg van krijgen.

  Wel hadden we Matsi en Diva eventjes in de bench gestopt, zodat de pups dit rustig konden eten. Want het was natuurlijk niet de bedoeling dat Diva er van ging eten en Matsi al helemaal niet. Hier was Matsi het niet mee eens, wat je ook duidelijk kon horen in het filmpje. Oh ja, Marcel heeft niks met voetbal, maar hij heeft wel het Feyenoord liedje een beagle song van gemaakt.

  De volgende avond hebben we het wel eventjes met de puppy pap anders gedaan en deden we dit op de eettafel met een theedoek eronder. Want ze hadden de eerste keer er zo’n bende van gemaakt, dat we besloten hadden om ze om de beurt pap gingen geven.

  Die dag waren er ook 2 kijkers gekomen en hadden Mattie en Tess ook een naam gekregen, van hun nieuwe eigenaar. Mattie is een Surinaamse naam, wat vriend betekend. Dat was echt een hele drukke dag, want Mattie zijn nieuwe eigenaar kwam met hun halve familie kijken en dat was niet echt iets wat wij verwacht hadden.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Miljoenen artikelen