De onderschatte kracht van de sok

Zoals jullie weten, ben ik regelmatig op pad met mijn camera. Gewoon door een prachtige stad of ergens in de natuur. Tijdens mijn wandelingen kom ik de mooiste dingen tegen en maak ik graag foto’s. Tijdens deze uitstapjes leg ik een flinke afstand af en daar pas ik dan ook mijn outfit op aan. Net als een goede jas en een goed paar schoenen, horen hier ook goede wandelsokken bij. Waarom deze zo essentieel zijn zal ik je in deze blogpost vertellen.

Hefst2018

Tijdens het wandelen zijn een aantal gadgets van groot belang. De meesten denken meteen aan een goed paar schoenen. Dat is helemaal waar. Echter kun je met een goed paar wandelschoenen en slechte sokken alsnog last krijgen van je voeten. Denk aan zweetvoeten, wondjes en blaren. Een goed paar sokken kan je tocht maken of breken!

Je sokken zijn het eerste waar je voeten contact mee maken. Dat betekent ook dat zij als eerste in aanraking komen met het zweet van je voeten. Wanneer je sokken niet in staat zijn tot het correct absorberen en afvoeren van vocht kan dat voor problemen zorgen. Je kunt sneller last krijgen van bijvoorbeeld schimmels doordat je voeten zich constant in een vochtige, warme omgeving bevinden. Let daarom op bij het kopen van je wandelsokken, dat ze een zweet afvoerende functie hebben.

Oranjekanaal Emmen

Ben je van plan om een tocht te maken door een koude omgeving? Dan is het uiteraard belangrijk dat je voeten lekker warm blijven. Ga dan voor sokken van Merino Wol. Deze stof is warmte regulerend en tegelijkertijd vocht afvoerend. Ook normaal wol kan helpen. Beide materialen zijn lekker zacht en plezierig om op te lopen. Er is niets zo vervelend als koude voeten tijdens een mooie tocht dus kies hier je sokken zorgvuldig op uit.

Niet alleen je schoenen, maar ook je sokken hebben een schokdempende functie. Zorg daarom dat je sokken stevig en strak om je voeten zitten. Het uitzoeken van de goede maat helpt hier uiteraard bij. Onderschat dus niet de voordelen van een goed passende sok!

Bij deze nog een kleine les over de verschillende soorten materialen. Merino wol en wol zijn lekker zacht en warmte en temperatuur regulerend. Polyester sokken zijn sneldrogend en waterafstotend. Dat kan handig zijn wanneer je voeten door een vochtige omgeving snel nat worden. Materialen zoals elastiek kunnen je sokken goed stevig maken. Dit kan helpen bij de schokdemping en zodoende worden je voeten minder snel moe.

Denk de volgende keer wanneer je eropuit gaat even aan mijn woorden en ik weet zeker dat je een prachtige tocht zult hebben!

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

• - Dit artikel is ontstaan door een samenwerking 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra Informatie over mijn blog