• Recepten
 • De Efteling in Kaatsheuvel

  Bijna iedereen is wel in het attractiepark De Efteling geweest, zo ook ik enkele weken geleden. Zelf ben ik er al vaker geweest, alleen voor mijn man was dit de eerste keer. Als je er nog niet geweest, dan zal je er vast wel over gehoord hebben.

  Het sprookjesbos blijf ik gewoon leuk vinden, zeker als je de ziet hoe de kleintjes daar op reageren, ook ik met mijn 38 jarige leeftijd, zonder kinderen mag hier graag rondlopen en een beetje kind blijf je altijd. Het is wel de eerste keer trouwens, dat ik hier met een spiegelreflex camera rondloop en ook al had ik mijn twijfels. Ik vond het zeker de moeite waard, om deze camera mee te nemen.

  Natuurlijk ook naar de show van Ravelijn geweest, wat mij meteen opviel was dat het decor enorm veranderd was. Niet zo gek, want ik was in 2011 voor het laatst geweest. Ook het verhaallijn was een klein beetje veranderd, tenminste voor mijn gevoel dan. Ik kan mij hierin natuurlijk vergissen, want zo precies weet ik dat ook niet meer.

  Wat ik wel weet is dat ik de vorige keer met de paarden mooier vond, dan dat ze nu deden. Hadden in ieder geval voor mijn gevoel iets meer stunts met de paarden. Iets wat ik erg leuk vind om te zien, zolang het paard er niet onder lijdt natuurlijk. Het is wel een oude foto, die ik toen met een pocketcamera gemaakt heb. Maar het is wel leuk, om zo een beetje het verschil te laten zien.

  Het eten en drinken vind ik altijd erg goed in de Efteling en heb ik zelf een broodjes zalm genomen, die goed belegd is. Het is wel een beetje prijzig, want je betaal er wel €6.95 voor. Alleen zijn dit wel normale prijzen, als je in een pretpark of een dierentuin eet. Zelf nemen wij meestal geen eten mee, je bent tenslotte een dagje uit. Maar ik kan mij voorstellen dat voor sommige mensen het erg prijzig is en gelukkig mag je nog in dit park je eigen lunchpakket meenemen.

  Een pretpark zonder attracties, is in mijn ogen geen pretpark. Iets wat in de Efteling zeker niet ontbreekt, want je hebt echt keus genoeg. Zowel voor jong en oud, als voor de echte waaghalzen of de mensen die niet overal in durven te gaan. Zelf ben ik absoluut geen waaghals, kijk altijd voor ik ergens ingaat hoe die attracties gaat. Ik kan beter zeggen, ik bestudeer alles voordat ik ergens ingaat.

  Joris & Draak en De Vliegende Hollander vind ik al spannend genoeg, het gaan wel snel en niet over de kop. De Vogelrock is een achtbaan die in het donker gaat en vaak is dat echt mijn favoriete achtbaan, maar ook de Carnaval Festival vind ik echt geweldig!

  Aan het einde van de dag, hebben ze ook nog een watershow de Aquanura. Dat is een spectaculaire show op Efteling-muziek, waarbij water, vuur en licht samenvloeien. Die in het donker veel mooier is, dan bij daglicht.

  Honden

  Honden zijn niet toegestaan in de Efteling. Wanneer je een hond mee naar de Efteling, dan kun je deze in de kennel van de Efteling achterlaten tijdens je bezoek. Deze kennel bevind zich aan de hoofdentree van de Efteling en hiervoor is een reservering niet nodig.

  Het verblijf in de kennels is gratis. Er is toezicht (niet professioneel) en de honden zitten in aparte, ruime hokken. Je zal zelf voor je hond eten moeten mee te nemen, voor water zorgen de medewerkers van de Efteling voor. Indien gewenst kunt je ook iets vertrouwds als een deken of mand meenemen.

  De hond zal je zelf tussentijds tijdens je bezoek aan het park, zelf moeten uitlaten. Dit kun je op het nabijgelegen uitlaatveld doen en ik neem aan dat je ook hiervoor zelf poep zakjes mee moet nemen. Iets wat ik als vanzelfsprekend vind.

  Wij hebben helaas geen ervaring met de honden kennel van de Efteling, wellicht gaat dit in de toekomt een keertje gebeuren.

  Hulp- en geleidehonden zijn natuurlijk wel welkom in de Efteling. Een hulp- of geleidehond moet herkenbaar zijn door een hesje en op de dag van het bezoek worden aangemeld bij de Gastenservice (links bij de hoofdentree van de Efteling). Hulp- of geleidehonden mogen mee in alle winkels en restaurants. Als de hond niet meegaat in een attractie (de hond kan namelijk niet in alle attracties) en erbuiten blijft wachten, moet er een begeleider bij de hond blijven.

  Conclusie

  Het is echt een heel groot park, in mijn ogen ook de mooiste pretpark van Nederland. Ook als je geen kinderen hebt, kun je zeker hier vermaken. Ook als je niet in veel dingen durft te gaan, er zit altijd iets bij waar je in durft te gaan en kan je onderweg genieten van de wandeling die je door het park kan maken. Zelf wil ik zeker nog een keertje terug, om samen met mijn man echt de gehele Efteling met z’n tweeën te zien. Ook wanneer mijn familie gaat, zal ik vast en zeker weer meegaan. Want het is voor een familiedag echt een perfect uitje.

  Het is geen goedkoop park, want buiten het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf €36.00 als je deze tickets online op de website besteld. Gelukkig zijn er genoeg leuke deals te vinden op het internet, zodat een dagje Efteling toch een stuk goedkoper wordt.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een Persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen, honden en geef ik een kijkje in mijn leven.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *