• De Efteling in Kaatsheuvel

  In het eerste weekend van juni was ik samen met mijn man een weekendje in Waalwijk. Waar wij ook met mijn familie hadden afgesproken, om een dagje naar de Efteling te gaan. Zelf ben ik er al wat vaker geweest, alleen voor mijn man was dit de eerste keer. Hoe wij deze dag beleefd hebben, dat vertel ik allemaal in deze blogpost.

  Het sprookjesbos is iets wat ik gewoon leuk blijft vinden en daar schaam ik mij niet voor. Want als je ziet hoe de kleintjes reageren, dan vind ik dat echt geweldig om te zien. Iets waar ik zeker van genieten kan en iedereen blijft toch altijd een beetje kind. Zo herleef ik de momenten die ik als kind hier beleefd heb en maak ik weer nieuwe herinneringen bij.

  Natuurlijk zijn wij ook naar de show van Ravelijn geweest, wat voor mij de tweede keer was dat ik deze show gezien heb. Iets wat mij meteen opviel, was dat het decor enorm veranderd was. Niet zo gek, want ik was in 2011 voor het laatst geweest. Inmiddels hebben ze ook het verhaallijn was een klein beetje veranderd, wat ook fijn is voor de bezoekers die hier vaker komen.

  Efteling

  Zelf vond ik de show die ik de eerste keer gezien had, wel een stuk leuker. Dit omdat ik dat verhaallijn mij meer aansprak, de paarden mooier gekleed en waren de stunts die ze deden veel indrukwekkender. Het decor vond ik zeker er op vooruit gegaan en heb ik ook van deze show genoten.

  In de Efteling hebben ze keus genoeg als het om attracties gaat. Zowel voor jong als oud en voor waaghalzen of voor mensen die niet overal in durven te gaan. Zelf ben ik absoluut geen waaghals en durf ik zeker niet in de dingen die over de kop gaan. Gelukkig zijn er genoeg dingen, waar ik wel in durf te gaan en daar geniet ik zeker van.

  Aan het einde van de dag hebben ze ook nog een watershow de Aquanura, waar wij onze dag in de Efteling ook hebben afgesloten. Een geweldige show dat op de muziek van de Efteling, waarbij water, vuur en licht samenvloeien.

  Honden

  Hulp- en geleidehonden zijn natuurlijk wel welkom in de Efteling, maar overige honden zijn dat niet. Wel kan je hond voor deze dag bij hun in de kennel onderbrengen, waarvoor ze geen extra kosten voor vragen. Ze zijn onder toezicht door één van de medewerkers, die in de Efteling werkzaam is en heeft hiervoor geen professionele opleiding voor gevolgd. Wij hebben hier geen ervaring mee, maar heb wel met de Efteling hiervoor extra informatie gevraagd.

  De honden zitten volgens zeggen in aparte, ruime hokken en zal je zelf eten voor je hond moeten verzorgen. Wel zorgen de medewerkers voor water en kan je ook iets vertrouwd voor je hond meenemen, zoals zijn mand of deken. Je zal zelf tijdens je bezoek aan het park, je hond moeten uitlaten. Dit kun je op het nabijgelegen uitlaatveld doen en denk ik dat je zelf de ontlasting van je hond moeten opruimen. Iets wat ik als vanzelfsprekend vind, want zelf vind ik dit toch wel een mooie extra service die de Efteling aanbied.

  Wij hebben er een geweldige dag beleefd, zoals ik dat eigenlijk altijd in de Efteling beleefd. Ondanks het geen goedkoop park is, het is wel ontzettend groot en kan je hier echt een hele dag vermaken.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Hey hallo, ik ben Quirina en woon samen met mijn man Marcel en onze hond Matsi in Emmen. Mijn grootste passie is fotograferen en doe ik vooral de dingen die ik erg leuk vind.

  Op deze blog lees je over de dingen die ik beleef, deel ik mijn passie voor fotografie, reizen en een klein beetje lifestyle. Hiermee hoop ik je te inspireren om je eigen dromen waar te maken en vooral jezelf te blijven in deze maatschappij.

  Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *