• December 2019
 • December 2019

  Nog een paar uurtjes en dan is de decembermaand alweer voorbij. We sluiten niet alleen een maand af, maar ook een jaar en zelfs een decennium en beginnen we aan een nieuw tijdperk. De jaren 20, maar voordat ik hieraan gaat beginnen. Ga ik eerst de dingen delen die ik deze maand heb mogen beleven, die je kan lezen in deze blogpost.

  Sinterklaas

  Zoals je weet hebben wij geen kinderen, maar dat betekend niet dat je geen sinterklaas kan vieren. Nou ja, vieren is wel een heel groot woord. Maar we hebben dit jaar wel iets aan Sinterklaas gedaan. Niet alleen genoten van de lekkere hapjes, maar we hebben ook iets voor onze neefjes Nathan en Daniël gekocht. Deze cadeautjes hebben wij bij hun gebracht, alleen denken zij dat Sinterklaas wel heel snel is. Want toen hun de deur opendeden, zagen ze dit bij hun voordeur liggen. Ik kan je wel vertellen, dat ik nog nooit zo snel met de auto weggereden als die avond. Al was het wel heel erg leuk om te doen.

  Verjaardag van Marcel

  Op 4 december is Marcel jarig geweest en 43 jaar geworden. Dat hebben zoals altijd samen gevierd. In de ochtend heb ik hem verrast met een ontbijtje en in de avond wou hij gezellig samen gourmetten. Het liefst viert hij geen verjaardag, maar een kop koffie met een gebakje erbij vindt hij wel leuk. Maar dan wel alleen met zijn ouders en broertje, de rest hoeft voor hem niet zo en daar kan ik hem geen ongelijk in geven.

  Kerstmarkt Bremen

  Samen met Marja ben ik naar de kerstmarkt van Bremen geweest. Echt een supermooie stad en heerlijk genoten van de kerstmarkt. Alleen was ik mijn accu van mijn camera vergeten mee te nemen, want die lag mooi op de lader thuis. Dat was wel eventjes balen, maar gelukkig had ik wel een pocketcamera bij mij. Waar ik een paar foto’s mee heb gemaakt en dat is toch beter dan niets.

  Kerstmarkt Meppen

  Niet alleen met Marja ben ik naar een Kerstmarkt gegaan, ook met de Fotogroep. Alleen dan niet om gezellig over de kerstmarkt te lopen, wel om er foto’s van te maken. Helaas waren de foto’s niet zo heel goed gelukt, maar wel weer genoten van de kerstsfeer die ze daar hadden. Want ook al kan je het niet met Bremen vergelijken en heel kleinschalig. Het is daar wel leuk opgezet.

  Shoppen in Emmen

  Echt een kerst outfit heb ik niet gekocht, maar wel nieuwe kleding die in de uitverkoop bij The Sting en Ziengs waren. Dit had ik nodig en toevallig was het nog ook in de uitverkoop. De rok met de trui staat me geweldig! Schoenen zit top en loop ik dagelijks me. Alleen de broek daar ben ik nog niet helemaal over uit. Maar hij zit wel lekker en kon niet echt veel andere dingen vinden. Dus een miskoop is het gelukkig ook weer niet.

  Kerstavond

  Dit jaar geen rollade of iets dergelijks met kerstavond, maar een avondje pizza’s bakken met deze pizzarette. Al moet je het werk wel zelf doen, maar we hebben wel genoten van deze maaltijd. Eigenlijk vind ik het leuker dan het bakken van een rollade of een stuk vlees, maar dat komt waarschijnlijk ook dat ik dit veel leuker dan koken vind. Dus misschien dat ik dit standaard ieder jaar ga doen, al heb je er wel veel meer werk van dan koken.

  Kerst

  Dit jaar hebben we het niet erg uitbundig met kerst gedaan. Wel lekker gegeten, maar wel veel minder dan voorgaande jaren. Niet alleen goed voor je maag en portemonnee, zo verspil je niet teveel voedsel en dat vind ik wel erg belangrijk. Dit omdat ik wil gaan minimaliseren, alleen moet ik wel nog uitvinden waarin. Zo hebben we geen cadeaus gedaan, maar geld aan de leuke dingen uitgegeven. Dit jaar hebben we gekozen voor Star Wars en zijn we ook vlak voor kerst Sushi wezen eten. Oh ja, en met eerste kerstdag zijn we bij mijn schoonouders wezen eten. Hun hadden Chinees besteld, maar helaas heb ik hier en van de Sushi geen foto’s gemaakt. Wel hebben wij een leuke kerst gehad en zonder cadeaus is het net zo leuk!

  Wildnights in Wildlands

  Ook dit jaar ben ik naar Wildnights geweest, maar dit jaar wel een beetje op een andere manier. Zo ben ik 2 avonden achter elkaar geweest, maar 1 avond zonder camera accessoires en dat is mij mega goed bevallen. Geen statief, geen externe flitser en het alleen met mijn camera gedaan. Nadeel is wel dat je geen mooie scherpe heldere foto’s krijgt, maar wel het plezier en dat is echt super lang geleden dat ik dit gehad heb. Leuk dat je het kan, maar plezier in foto’s maken is toch wel het belangrijkste. Want het gevoel dat ik gisteravond had, was zo blij als een kind! Wel jammer dat Marcel niet mee was, maar die was en is nog steeds ziek.

  Matsi is 10 jaar

  Niet te geloven, maar ons kereltje is vandaag 10 jaar geworden. Al is het niet de leukste dag om voor een hond jarig te zijn, vieren doen we het wel en krijg vanavond dan ook iets lekkers. Was ik vanmorgen om 6 uur wakker, zodat hij nog 2 uurtjes stres vrije kon wandelen en daar doe ik hem het grootste plezier mee. Want ook al reageer hij niet echt op het vuurwerk, fijn vindt hij het niet en gaat dan ook niet graag naar buiten. Voor de rest gaan wij natuurlijk olliebollen eten, genieten van de laatste paar uurtjes en hopen dat Marcel snel weer beter is.

  Dit was december 2019

  Deze maand heb ik niet stil gezeten, heb ik enorm veel ideeën gekregen en zal er volgend jaar meer thema’s bij komen. Daarvoor ben ik volgende maand eerst met een nieuwe indeling van mijn blog bezig, waar ik deze maand al aan begonnen ben. Het was daarom ook voor veel dingen een testmaand. Dit heeft echt heel goed uitgepakt, krijg ik nieuwe positieve energie van en zal daarom vanaf volgend jaar de dingen anders aanpakken dan voorheen. Natuurlijk ben ik hier ook al aan begonnen en zal ik het ook met jullie gaan delen.

  Voor nu wens ik je een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2020.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Quirina
  Quirina

  Ik ben Quirina, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Via mijn blog, YouTube kanaal en andere social media kanalen geef ik een kijkje in mijn leven. Is fotografie mijn grootste passie, mag ik graag wat van de wereld zien en ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven. Ook kan je oude kranten artikelen lezen dat over mijn vader gaat. Kijk lekker rond en als je vragen heb? Stel ze gerust!

  Find me on: Web | Twitter | Instagram

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *