• De Orchideeën hoeve
 • De Orchideeën hoeve

  De laatste weken is het weer niet echt bijzonder mooi. We hebben eigenlijk voornamelijk alleen maar veel regen en wind gehad, waar ik nu ook wel beetje zat van ben. Tijd om de tropische temperaturen, met een vrolijk tintje op te gaan zoeken. Gewoon in ons eigen kikkerlandje en daarvoor ben ik samen met Nel een dagje naar de Orchideeën hoeve in Luttelgeest geweest.

  Wat is de Orchideeën hoeve?

  De Orchideeën hoeve is een 25.000 m² tropische park dat vol bloemen, planten staan en een paar leuke dieren kan zien. Een leuk overdekt uitje als je van bloemen houdt en waar je hond ook welkom is. Alleen heb ik onze hond Matsi niet meegenomen. Wel mijn camera om daar een gezellig dagje met Nel te gaan fotograferen en zo kon ik gelijk even kijken of dit uitje ook geschrikt is voor onze Matsi.

  Amazone Regenwoud

  Nadat je vanuit de centrale hal naar de entree gaat van dit park betreedt. Dan kom vanuit de Orchideeëntuin in een tropische amazone regenwoud terecht. Dit is een prachtig stukje tuin, waar je alleen maar van kan dromen om die te hebben. Hier vind je echt prachtige planten, een vijver met een waterval en kan je ervoor kiezen om ook over het rotsachtige paden te gaan lopen. Wat ik je zeker kan aanraden om dit te gaan doen en persoonlijk vind ik dit ook het mooiste gedeelte van dit park.

  Vlinder Vallei

  De vlindertuin van de Orchideeën hoeve is echt één van de mooiste vlindertuinen die ik in Nederland gezien heb. Ze hebben veel verschillende soorten vlinders, mooie bloemen en planten. Alleen een luchtblazer voor je bril of lens van je camera was wel handig geweest. Aangezien je bril en de lens van je camera meteen beslaat als je er binnenkomt. Maar waarschijnlijk heb ik het gewoon niet gezien, want ik kan mij niet voorstellen dat ze hier niet aan gedacht hebben.

  Buitenvijver

  Binnen in de Orchideeën hoeve hebben ze ook een klein buitenverblijf waar je de eendjes zie zwemmen, samen met de flamingo’s die daar voornamelijk staan. Niet dat het heel groot is, wel groot genoeg dat de eendjes daar lekker rond kunnen zwemmen. Al was het wel even lekker om in de buitenlucht te staan, kreeg ik het wel vrij snel koud. Hier ben ik ook niet echt lang gebleven, aangezien ik helemaal bezweet uit de vlindertuin kwam.

  Bloementuin

  Als je bij de bloementuin aankomt, dan kom je echt in een klein romantisch paradijsje. Hier hangen en staan overal bloemen, met leuke zithoekjes waar je gezellig je dag kan afsluiten met natuurlijk een versnapering erbij! Wat wij ook gedaan hebben, want alleen voor dit gedeelte al wil je hier gewoon nog een keertje heen gaan.

  Fotografie

  Wanneer je van macrofotografie, bloemen en/of vlinders houdt, dan kan ik je dit echt aanrader! Zeker buiten de vakantieperiodes, want dan is het ook een stuk rustiger om daar een gezellig dagje te gaan fotograferen. Wij waren er namelijk tijdens de voorjaarsvakantie en vond ik het zelf te druk om hier met statief te gaan fotograferen. Zeker als je net als mij niet een ander tot last wil wezen.

  Honden

  Honden zijn bij de Orchideeën hoeve welkom, als je hond van tevoren goed hebt uitgelaten. In sommige gedeeltes zijn ze niet welkom en dat vind ik ook wel erg verstandig. Alleen moet je wel als hondeneigenaar wel rekening houden, dat sommige dieren daar vrij kunnen rondlopen. Wij zijn namelijk wel deze middag een schildpad tegengekomen, die gezellig aan de wandel is gegaan. Leuk om te zien, maar op dat moment was ik toch eventjes blij dat ik Matsi niet meegenomen had. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het voor mijn hond geen geschrikt uitje vind, want ik denk dat hij dan ze oren echt thuis heeft gelaten.

  Mijn ervaring in de Orchideeën hoeve

  Voor mij was dit de eerste keer dat ik deze park bezocht heb en voor €14.00 heb ik er een geweldig mooie dag gehad. Een dierentuin kan je het niet noemen, maar het is altijd wel leuk dat er een paar dieren te vinden zijn. Wel vond ik dat sommige dieren weinig leefruimte hebben, zoals de ezels, alpaca’s en stokstaartjes. Ook bij de meervallen mag er wel meer toezicht zijn, want het zijn nog altijd wel dieren. Voor mij was het al goed geweest als je alleen maar de schildpaden, de vlinders, de eendjes, de vissen en de paar aapjes in het Amazonegebied kon zien. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet verwacht had, dat ik de Orchideeën hoeve zo mooi zou gaan vinden. Hier ga je mij zeker nog een keer terug zien komen, maar dan wel als er geen vakantieperiode is.

  Until next time,

  Quirina

  Volg:
  Quirina
  Quirina

  Ik ben Quirina, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Via mijn blog, YouTube kanaal en andere social media kanalen geef ik een kijkje in mijn leven. Is fotografie mijn grootste passie, mag ik graag wat van de wereld zien en ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven. Ook kan je oude kranten artikelen lezen dat over mijn vader gaat. Kijk lekker rond en als je vragen heb? Stel ze gerust!

  Find me on: Web | Twitter | Instagram

  Share:

  2 Comments

  1. 9 maart 2020 / 19:01

   Mijn ouders zijn er vorig jaar geweest en waren ook erg enthousiast. Ik wil er dan ook zeker zelf nog een keertje naar toe en inderdaad buiten de vakantieperiode, want anders vind ik het echt veel te druk en net als jij hou ik erg van fotograferen dus dan moet je wel een geschikt moment hebben.

   • Quirina
    Auteur
    10 maart 2020 / 14:34

    Hoi Wanda,

    Een vriendin die gaat er vaker heen en de donderdag is daar de rustigste dag van de week

    Quirina

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *