De olifantenkudde van Wildlands

Nadat ik had vernomen dat er in Wildlands een olifantje was geboren, moest ik natuurlijk een kijkje nemen bij het kleine kalfje. Deze maand ben ik dan ook 2 keer in Wildlands geweest, natuurlijk was dit keer de hoofdreden het pasgeboren kalf, maar ook omdat de eerste keer één van de verzorgers in gesprek mee kwam en vertelde iets over de olifantenkudde van Wildlands.

Het pasgeboren olifantje van 3 weken oud

Als je een keer in Wildland bent geweest, zal je waarschijnlijk zijn opgevallen dat de olifanten gescheiden staan. Een grote kudde buiten en de andere olifanten binnen, wat ook weer een kudde vormt.

De vrouwen

De grote olifantenkudde zijn de vrouwtjes met hun jong, een gezellige vrouwen kudde dat dus bestaat uit moeder, tantes en hun nichtjes en neefjes.

Een gezellige bende dus, vaak leuk om te zien en toevallig staan ze beide keren buiten, het komt overigens ook wel is voor dat de vrouwen binnen staan en de mannetjes buiten.

De mannen

Wanneer de mannetjes wat ouder worden en onrust gaan stoken binnen de groep, gaan ze naar de andere groep en deze groep vormen een echte mannenkudde. In de natuur gebeurt dit ook en gaan de stieren ook hun eigen weg.

Binnen zag ik alleen deze 2 staan, dus vermoed ik dat dit de enige 2 olifanten stieren zijn op dit moment.

Het was een kort gesprekje, maar zeker weer interessant want zo weet je net weer iets meer over deze olifanten dan als ik alleen maar de foto’s had gemaakt.

Quirina

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *