• Recepten
 • De eerste week van Beagle family

  In het artikel: De geboorte van de beagle pups, heb je de geboorte van de 10 beagle puppy’s kunnen lezen. Nu ga ik je vertellen, hoe onze eerste week was verlopen met onze honden Matsi en Diva, met hun 10 schattige beagle puppy’s

  De eerste dag van de pups, was eigenlijk alles behalve een feestje. Je kan eigenlijk beter zeggen een paar uurtjes, nadat de pups geboren waren. Want met onze Diva ging het absoluut niet goed en is Marcel ook direct naar de dierenarts gegaan. Als we dit niet hadden gedaan, dan had ze het ook niet overleefd. Ze was namelijk zo verzwakt, wilde niets eten en drinken en bleek ze een ontsteking aan de baarmoeder gekregen te hebben. Een operatie ging helaas niet en hebben we medicatie gekregen die ze op dat moment mocht hebben. We hadden dus niet alleen de zorg van de 10 puppy’s, maar ook van onze Diva die op eigen kracht moest aansterken en beter worden. Ondanks ze zo verzwakt was, zorgde zij echt goed voor haar pups en liet ze ook zo min mogelijk alleen.

  Gelukkig sloegen de medicijnen aan, sterkte ze snel aan en hebben we haar met de pups zoveel mogelijk geholpen. Voor ons betekende dit echt weinig slaap, zodat er één van ons dag en nacht wakker waren om Diva en de pups te verzorgen. Het bijvoeren van de pups is zeker leuk om te doen, alleen met 10 van die kleintjes als je de laatste heb gehad, dan kan je ook weer bij de eerste beginnen.

  De meeste tijd ging hier ook inzitten, maar we hadden ook onze Matsi nog. Die wilde ook zijn aandacht wel eventjes hebben, wat hij ook zeker gekregen heeft. Diva werd natuurlijk maar heel eventjes uitgelaten, want als ze alles had gedaan wilde ze ook echt terug naar haar pups. Matsi kreeg zijn grote rondes van ons en dan was het ook echt zijn tijd. Daar genoot hij dan ook zeker van en hebben we hem zoveel mogelijk erbij betrokken genomen. Ik kan ook zeggen dat hij heeft zich echt helemaal aangepast, iets wat ik zeker niet van onze Matsi verwacht had.

  Matsi kijkt bij één van zijn pups tijdens het bijvoeren

  De eerste week bestond bij ons echt uit bijvoeren, slaap krijgen wanneer het kon en doen de puppy’s nog niet veel meer dan slapen, kruipen en groeien ze echt per dag. Het was voor ons allemaal echt een zware periode, met veel slaapgebrek en alles gewoon doorging. Het huishouden, Marcel die gewoon moest werken en toch genoten wij weer iedere minuut ervan.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een Persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen, honden en geef ik een kijkje in mijn leven.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  1 Reactie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *