Dag Facebook

Al een aantal maanden deed ik zelf niet zo heel veel met Facebook meer. Dan heb ik het natuurlijk wel over mijn privé account, want ik had ook een facebookpagina waar je mij op kon volgen. Wat eigenlijk ook alleen maar bestond uit het delen van mijn blogpost. Daarnaast stond de app al enkele maanden niet meer op mijn telefoon en sinds gisteren heb ik mijn Facebookaccount ook definitief verwijderd. Waarom ik geen lid meer van Facebook ben, dat kan je lezen in deze blogpost.

Hoe ik met Facebook omging en denkt

Om eerlijk te zijn deed ik echt heel weinig met Facebook, zette een foto die ik gemaakt had op of deelde een blogartikel die ik geschreven had. Was veel afgeschermd omdat niet iedereen hoeft te weten met wie ik omging en dus kon je ook alleen de gemeenschappelijke vrienden zien. Vaak is dat dan je familie of mensen die je regelmatig ziet en zal vast meer dingen bij zitten, wat je dan niet kan zien wat ik op Facebook deed. In mijn ogen gaat dat ook niemand wat aan, behalve wat ik dan zelf deel en dan is het jouw keus om dat te willen zien of niet.

Want je kan wel bevriend met een persoon zijn, maar die persoon niet willen volgen en dan krijg je dat ook niet in je tijdlijn zien. Want tja, je moet wel voor de buitenwereld zoveel mogelijk vrienden hebben, het gevoel geven dat je een sociaal persoon bent en dat ben je tegenwoordig niet meer als je met minder dan 100 Facebookvrienden hebt. Dus mensen gaan je beoordelen op je Facebookprofiel en niet meer wie jij als persoon bent.

Daarnaast wil de baas van Facebook hebben dat jij zoveel mogelijk op dit platform zit en het gevoel geven dat je zonder Facebook niet meer kan leven. Ze hebben niet voor niets de mogelijkheid gegeven om spelletjes te spelen, Messenger om met elkaar te kunnen kletsen of groepen te kunnen maken, zodat jij je passie met mensen die je niet kent kan delen. Daarnaast als je niks met Facebook zou doen, maar wel lid ben van deze platform ben verzamelt hij gegevens over jou. Dit kan je perfect zien in deze video van Arjan Lubach, die niet voor niets in 2018 daar een actie voor hield.

Waarom ik geen Facebook meer heb

Dus ik kan niet meer zien wanneer je jarig ben, je een nieuwe relatie hebt gekregen of zoveel jaar getrouwd ben met je grote liefde. Ik zal dit ook echt niet gaan missen. Want als je dit mij wil vertellen, dan kan je mij ook mailen of heel ouderwets mij bellen om dat te vertellen. Dit geeft mij enorm veel rust, want ik hoef echt niet alles te weten en zou dat ook niet eens willen! Zo hou ik wel tijd over voor de dingen die ik leuk om te doen vindt, zoals mijn foto’s delen op mijn blog of een video op delen op mijn YouTube Kanaal.

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *