Crunchy bacon met of zonder paprikapoeder

Op zondag is brunchen echt ons dingetje en bestaat iedere week weer uit iets anders. Dit keer deel ik mijn recept van crunchy bacon, die mijn man echt heel erg lekker vind, in combinatie met mijn roerei. Deze crunchy is zonder paprikapoeder, maar met paprikapoeder is hij nog lekkerder.

 

Wat heb je nodig

  • Ontbijtspek
  • Paprikapoeder
  • Aluminium
  • Keukenrol of bakpapier

Bereidingswijze 

Pak een bakplaat van de oven en zet de oven op 180 graden. Leg daar de aluminiumfolie erop of een in een grote ovenschaal met hoge randen.

Leg daar de ontbijtspek erop, die niet te dicht op elkaar liggen. Wanneer je met paprikapoeder wil, dan strooi je de paprikapoeder er over heen. Dit stop je dan 15 minuten in de oven.

Leg apart een vel keukenrol klaar of bakpapier op een schaal.

Wanneer de bacon klaar is, haal je deze uit de oven en leg de bacon 5 minuten op het bakpapier of keukenrol. Zodat het vet in het papier trekt en zo heb je heerlijke crunchy bacon bij je ontbijt.

Een heel simpel recept, die iedereen kan maken als je een oven hebt.

 

Liefs,

Quirina

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Twitter | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *