Crispy Chicken

Kip is het meest veelzijdige stukje vlees zeggen ze wel eens en dat is ook zo. Dit keer deel ik mijn recept voor een heerlijke krokante kipfilet, die niet vet is, makkelijk klaar te maken is en super lekker is.

Wat heb je nodig

  • 4 kipfilet
  • 2 eieren
  • cornflakes
  • Bloem
  • Bakpapier
  • Kruiden: kip kruiden en Knoflookpoeder

Bereidingswijze 

Zet de oven op 200 graden, zodat deze kan voorverwarmen en leg het bakpapier op de bakplaat.

Kruid de kip met kip kruiden en knoflookpoeder naar eigen smaak en pak 3 schaaltjes

één schaaltje is voor de bloem, de ander voor de 2 geklopte eieren wat meestal iets te veel is en het laatste voor de cornflakes.

De cornflakes een beetje in kleine stukjes en dat kan je op 2 manieren doen. De eerste manier is de cornflakes in een diepvries zakje te doen en hierop een paar keer op slaan met bijvoorbeeld een deegroller. Maar je kan het ook net als mij met de hand een beetje fijnknijpen zodat het kleine stukjes wordt. Zorg ervoor dat het niet te fijn is, want dat is dan ook weer niet de bedoeling.

Leg alles een beetje bij elkaar, zo bespaar je een hoop schoonmaakwerk en daar zit je ook niet op te wachten denk ik.

Als je alles bij elkaar heb gelegd, pak je een kipfilet die je eerst door de bloem haal, dan door het ei en als laatste door de cornflakes. Bij de cornflakes kan je het beste de kipfilet erop leggen en dan aan iedere zijde goed aandrukken. Zodat aan iedere zijde de kipfilet met cornflakes bedekt is en leg het dan op de bakplaat.

Wanneer je de de kipfilets op het bakplaat ligt, zet dit ongeveer 25 minuten in de oven en dan zijn ze in principe klaar. Alleen check wel voor de zekerheid of de kipfilets echt gaar is en mocht dit niet het geval zijn dan kun je ze verlengen met 5 minuutjes.

Dit gerecht kan je heel goed combineren met mijn chinese groente wrap, de knoflookpasta met pesto of wat je zelf lekker lijkt om erbij te eten natuurlijk.

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *