• Ciabatta met brie en tomaat
  • Ciabatta met brie en tomaat

    Iedere zondag genieten wij van onze brunch. De ene keer is het simpel, de andere keer wat uitgebreider. Dit keer is het een simpel gerecht, die zowel geschrikt is voor om bij de brunch als lunch gerecht te serveren. Hoe ik deze ciabatta broodje maak, dat kan je lezen in deze blogpost.

    Ingrediënten

    • 4 mini ciabatta ‘s (kan ook op andere voorgebakken broodjes)
    • 2 pakjes brie
    • 2 Tomaten
    • Knoflookpoeder

    Benodigheden

    • Snijplank
    • Broodplank
    • Mes om de tomaat en de brie te snijden
    • Oven
    • Ovenrooster
    • Bakplaat van de oven
    • Aluminiumfolie
    • Spatel
    • Sateprikkers

    Bereidingswijze 

    Haal het rooster samen met de bakplaat uit de oven. Leg de aluminiumfolie over de bakplaat heen, zodat de kaas dat gesmolten is daarop kan vallen. Dit hoeft niet, maar het scheelt wel een heel hoop schoonmaakwerk.

    Verwarm de over op de aangegeven temperatuur dat op de verpakking van de ciabatta is beschreven.

    Snij de ciabatta ‘s doormidden en leg dit even apart op de broodplank. Snij dan vervolgens de brie en tomaat in dunne plakjes.

    Leg vervolgens de eerst de brie, dan de tomaat en strooi hierover een beetje knoflookpoeder naar gewenste hoeveelheid overheen.

    Leg dan nog over iedere tomaat een plakje brie eroverheen. Dan leg je de bovenkant van het broodje op de brie.

    Soms is het wel handig om een satéprikkers te gebruiken, zodat het broodje niet uit elkaar valt. Dit had ik niet gedaan en dat was achteraf niet zo heel slim om dit te doen.

    Leg de broodjes op het rooster van de oven en stop deze vervolgens in de oven. Zelf doe ik de broodjes altijd 2 minuten langer in de oven, dan de aangegeven tijd dat op de verpakking staat. Zodat de brie goed gesmolten is.

    Doordat ik geen satéprikkers heb gebruikt, was mijn broodje een beetje uit elkaar gevallen. Gelukkig smaakt het niet minder lekker. Wel heb ik echt heel snel deze foto gemaakt, want ik had gewoon zin om aan mijn brunch te beginnen. Wat dat betreft ben ik geen echte food blogger, maar mag ik wel graag mijn favoriete gerechten delen.

    Until next time,

    Quirina

    Volg:
    Quirina
    Quirina

    Ik ben Quirina, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Via mijn blog, YouTube kanaal en andere social media kanalen geef ik een kijkje in mijn leven. Is fotografie mijn grootste passie, mag ik graag wat van de wereld zien en ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven. Ook kan je oude kranten artikelen lezen dat over mijn vader gaat. Kijk lekker rond en als je vragen heb? Stel ze gerust!

    Find me on: Web | Twitter | Instagram

    Share:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *