Fotoserie

Canon 100D

De Canon 100D was mijn eerste digitale spiegelreflexcamera, die ik in 2015 gekocht had. Dit smaakte naar meer, want inmiddels ben ik de trotse bezitter van de Canon 77D waar ik nu mee fotografeert. Ondanks dat ik nu niet meer met de 100D fotografeert, heeft deze camera van Canon mij wel weten te raken. Want voor mij zit ook achter iedere foto heb ik ook een persoonlijke herinnering aan deze en al die andere foto’s die ik met de Canon 100D gefotografeerd heb.

Samen met mijn familie was ik voor het eerst een dagje naar de dierentuin van Artis in Amsterdam. Het was die dag echt super warm en aan het begin van ons bezoek kwamen wij ook in een tropisch gedeelte waar een paar kleine aapsoorten losliepen. En toen ik thuiskwam en deze foto van deze witgezichtsaki zag was ik echt aangenaam verast.

Op een zondagochtend in November heb ik een keer mijn camera meegenomen, tijdens de ochtendwandeling met onze hond Matsi. Een standaard ronden die ik bijna iedere dag wel loopt, maar nooit naar de kant opkijkt waar ik vandaan komt. Tot op deze bewuste ochtend toen ik op Matsi moest wachten tot hij zijn behoefte had gedaan en dit prachtig beeld zag die ik echt wilde vastleggen. Alleen helaas had ik geen statief bij mij, omdat ik niet vanuit ging dat ik zo’n prachtig landschap in mijn eigen buurt tegenkwam. Dus toen ik thuiskwam en zag dat deze foto toch goed gelukt is. Toen was ik wel heel erg blij met deze foto, die ik op deze mooie zondag ochtend gemaakt had.

Wanneer mijn familie uit de omgeving van Rotterdam bij mij is, dan voel ik mij altijd wel een klein beetje als een persoonlijke toergids. Die de plekjes en de bezienswaardigheden van Emmen en omgeving laat zien. Niks mis mee, maar je komt dan ook wel meerdere keren op dezelfde locatie als met een ander familielid die de plek nog niet bezocht heeft. Nu verveelde ik mij wel een klein beetje bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, tot ik deze klompen zag. Nu was het daar best wel donker om zonder statief en flitser goed te kunnen fotograferen. Daarom ben ik ook vanaf de grond gaan fotograferen om deze klompen vast te leggen.

De dag voor mijn eigen bruiloft was ik naar mijn familie gegaan, die op het Vakantiepark de Huttenheugte verbleef. Ook toen had ik de camera meegenomen en op die avond heb ik deze foto van deze papegaai gemaakt.

Op de rechter foto was ik met Fotogroep Klazienaveen op het circuit van Motodrome Emmen, waar de leden een training hadden. Het was geen makkelijk opdracht om te fotograferen, maar het was wel super leuk om te doen.

Samen met Fotogroep Klazienaveen zijn we een keer in Kampen avondfotografie wezen doen. Op dat moment was de brug afgesloten voor het verkeer, kon ik makkelijk komen met de camera en heb ik dit moment vast gelegd.

Ik ga niet alleen met mijn familie naar Kamp Westerbork, ook met de Fotogroep en zijn we deze avond naar het Kamp terrein gelopen. Dat was echt super leuk om te doen en kan het iedereen aanraden als je van fotograferen houdt.

In het begin nam ik echt overal mijn camera mee heen, om de dingen met deze camera vast te leggen. Zo ook toen ik samen met mijn familie een dagje naar Madame Tussauds in Amsterdam geweest en deze foto van The Antman gemaakt heb.

Wanneer je bij een Fotoclub bent aangesloten, dan fotografeer je ook onderwerpen die je nooit zou gaan fotograferen. Zo ook toen we verval als onderwerp in Coevorden op het programma hadden staan. Heb mij toen echt wel eventjes afgevraagd wat ik met een muur van een oude stoomzuivelfabriek moest doen, maar ik was toch aangenaam verrast toen ik deze foto thuis kwam.

Als je een hond heb en in Drenthe woont, dan ben je iedere maand wel in het bos te vinden. Vooral in de herfst, want dan vind ik toch het bos op zijn mooist.

Op een mooie winterdag die we in januari 2019 heb mogen beleven, ben ik samen met Marcel en onze Matsi naar de Rietplas gegaan. Hij heeft toen met onze Matsi een ronde gelopen, maar ben toen niet met hun meegelopen. Wel heb ik mijn camera gepakt om deze prachtige zonsondergang te fotograferen.

Groetjes,

Quirina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *