• Recepten
 • Mijn blog bestaat 1 jaar | Het begint vorm te krijgen

  Eindelijk begint mijn blog vorm te krijgen en dat mag ook wel. Want gisteren is het precies een jaar geleden, dat mijn eerste blogpost op mijn blog verscheen. Het is ook een jaar waarin ik veel geleerd heb en mijn schrijfstijl ook eindelijk een beetje vorm in te krijgen. Iets wat niet echt meevalt als je dyslexie heb, maar gelukkig hebben we spellingscontrole en helpt mijn man mij hier ook zeker in. Alleen uiteindelijk moet je het toch zelf doen, want voor mij is toch het allerbelangrijkste dat ik zelf trots ben op mijn eigen blog.

  Daarom doe ik het eigenlijk ook een beetje op mijn eigen manier, heb ik nog niet veel samenwerkingen op mijn naam staan en heb ik ook besloten om het iets rustiger aan te doen. Wat je eigenlijk ook al een beetje kon lezen in My days 26. Zo zal je vast gemerkt hebben dat de laatste weken minder artikelen op mijn blog zijn verschenen en het uiterlijk iets is aangepast. Niet alleen het uiterlijk is aangepast, het menu is ook aangepast. Zo wil ik mij op deze onderwerpen gaan richten en zal ik het nog steeds op mijn eigen manier gaan doen.

  Zoals ik vertelde heb ik erg veel geleerd in het afgelopen jaar, zeker met de manier van schrijven en ben ik echt benieuwd hoe mijn schrijfstijl eruit ziet als deze blog 5 jaar zal bestaan. Waardeer ik het enorm dat door Miriam van Sweet& Nice things genomineerd was voor een Liebster Award, iet wat ik eigenlijk nooit had verwacht en de reacties die ik van mijn lezers heb mogen ontvangen.

  In het eerste jaar zijn er 123 blogartikelen online gekomen en echt ik kan niet echt zeggen waar ik nu het meest trots op ben. Want alle artikelen hebben eigenlijk wel iets voor mij gedaan. Zo heeft het ene artikel mij geholpen met het verwerken dat ik geen kinderen kan krijgen en het verdriet dat we hebben gehad met het overlijden van onze Diva. Het ander artikel dat heeft mij weer de mooie herinneringen laten herbeleven tijdens het schrijven van een reis die ik gemaakt heb, wat ook erg leuk is om te doen.

  Wat mij nog het meest verbaasd heeft, is dat het schrijven van een bepaald artikel niet zomaar iets is wat je doet. Daar gaat echt veel meer tijd inzitten, dan dat je als lezer doorhebt. Je schrijft een verhaal, verbeter je verhaal, maak nog een paar foto’s bij en voor je het weet ben je er minimaal een halve dag mee bezig. Iets wat je misschien niet als lezer snel doorhebt en pas gaat beseffen als je zelf met bloggen gaat beginnen.

  Toekomst

  Voor mij is bloggen echt een hobby, waar heel veel tijd in gaat zitten. Daarom ga ik ook iets rustiger aan doen om zo tijd voor andere dingen te houden. Mijn gezin, fotografie en wat er ook op mijn pad zal verschijnen. Zal er vanaf vandaag een maandelijkse my days overzicht komen, in plaats van wekelijks. Kan ik niet altijd precies zeggen hoeveel artikelen online per week komen, wel dat ik nog meer tijd aan het artikel zelf gaat geven. Het zal er op neerkomen dat er per week 1 of 2 artikelen online zal verschijnen en mocht het een keertje 3 zijn is dat alleen maar mooi meegenomen.

  Ook zal ik iets actiever YouTube bezig zijn, ook al zie ik mijzelf niet als een echte YouTuber of iemand die heel snel een groot kanaal heeft. Dat is voor mij ook niet het belangrijkst, wel dat ik het erg leuk vind om video’s te maken en het hebben van een eigen kanaal. Hoe het precies gaat worden, kan ik nu nog niet zeggen. Wel dat het met reizen, fotografie en honden te maken heeft. Eigenlijk hetzelfde als mijn blog, maar dan op film en meer op het gebied van lifestyle. Zo zal sommige video’s echt een aanvulling zijn op mijn blog, maar het kan ook zijn dat het een shoplog of totaal iets anders is, wat geen aansluiting met mijn blog heeft.

  Naast deze blog, zal er ook een Engelstalige blog komen waar ik mijn foto’s zal gaan delen en een soort blog over mijn vader gaan maken. Hier zal ik zijn verhalen die in de krant over hem zijn verschenen gaan delen, iets wat hij zeker gewild had. Wanneer dit allemaal gaat plaatsvinden, dat weet ik nog niet, wel dat ik er enorm veel zin in heb om dat erbij te gaan doen.

  Inspiratie en een balans tussen online en offline leven. 

  Aan inspiratie heb ik dus geen gebrek, eerder teveel en hierin moest ik echt een balans in vinden. Dat heb ik eigenlijk sinds een weekje op orde, nu de uitwerking nog. Want een dag heeft maar 24 uur en ook al vind ik het erg leuk om te bloggen. Het leven is wel iets meer dan alleen maar bloggen en wil ook andere dingen doen, die ik ook leuk vind. Wat meestal ook uiteindelijk wel op mijn blog of vlog zal verschijnen, alleen dat zal niet meer vanzelfsprekend worden. Zo vinden we het ook wel is leuk om iets te doen, waar geen camera bij te pas komt en gewoon tijd voor elkaar nemen. Zoals het maken van een boswandeling, spelen in een hondenspeeltuin of zwemmen in het zwembad.

  Ook al maak ik ontiegelijk veel foto’s, sinds mijn blog is het alleen maar meer geworden. Ik heb echt nog nooit zoveel selfies gemaakt, sinds ik begonnen ben met bloggen. Was het eerst zo nu en dan, nu is het bijna wekelijks om eventjes een kijkje in je leven te geven. Dat ga ik ook minder doen, want selfies maken is niet echt bepaald een hobby van mij. Herinneringen maken is leuk, maar tot zover en niet ieder detail van je leven. Een weekendje of een dagje in je kloffie zitten met een dekentje om je heen is ook wel is erg fijn, zeker als het een regenachtige dag is.

  Dankbaar

  Natuurlijk ben ik mijn lezers dankbaar, zeker mijn trouwe lezers die mij volgen en misschien wel is een artikel van mij gedeeld heb. Dat waardeer ik enorm en dank je wel daarvoor. Ik wens je veel plezier met het lezen van mijn toekomstige berichten en met mijn avonturen die ik in dit leven mag meemaken.

  Liefs,

  Quirina

   

   

  Quirina

  Mijn blog is een Persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen, honden en geef ik een kijkje in mijn leven.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *