• My BFF

  Iedereen is gezegend die vrienden of vriendinnen heeft, ze maken je leven leuker en je maakt mooie herinneringen samen met elkaar. Met de één doe je alleen de leuke dingen, met de ander drink je gezellig koffie, waarin je het vooral over koetjes en kalfjes hebt.

  Bijna iedereen heeft een vriendschap, waar je net ietsjes meer deelt en is de vriendschap wat dieper gaat. Daar heb ik ook een paar van, maar toch heb ik er 1 in het bijzonder en dat is Audry. Zij is echt my best friend forever en kan ik beter zeggen dat ze meer een zusje voor mij is, die een paar maanden jonger dan mij is. Waarom ik zo over haar denk, dat vertel ik je allemaal in deze blogpost.

  Hoe lang we al vriendinnen zijn

  pfff, eigenlijk ken ik haar al heel erg lang en dat is nu iets meer dan 30 jaar. We hebben namelijk allebei in dezelfde klas gezeten, we raakte bevriend en sindsdien hebben we elkaar volwassen zien worden. Je kunt dan ook zeggen dat zeggen dat we elkaars hoogtepunten en dieptepunten hebben meegemaakt. Ondanks dat we een paar honderd kilometer van elkaar vandaan wonen en elkaar niet wekelijks spreken.

  Natuurlijk vind ik het jammer, dat we niet bij elkaar eventjes spontaan koffie kunnen drinken. Alleen als we bij elkaar zijn, dan voelt het eigenlijk als gisteren. Mocht er wat wezen, dan kan ze mij altijd bellen en zo hoort een echte vriendschap ook te zijn. Want dan maakt het niet uit hoe vaak je elkaar ziet, het gaat erom wat je voor elkaar doe en of iemand in je hart zit.

  Hoogte en dieptepunten

  Dat we veel met elkaar mee hebben gemaakt, dat kun je wel voorstellen. Zo zijn we bij elkaar op de bruiloft geweest, waren we bij elkaars vrijgezellenfeest, heb ik haar kinderen groot zien worden en hebben we mijn vader en haar dochtertje Naomi begraven. Natuurlijk hebben we veel meer met elkaar mee gemaakt, het is alleen een beetje te veel om op te noemen. Denk wel dat we door de dingen die we samen hebben beleefd, onze band daardoor sterker is geworden.

  Vriendschap en afstand 

  Iedereen kent de uitspraak wel; uit het oog, uit het hart. Vaak is dat ook wel zo, alleen wij zijn toch vrienden gebleven. Dit doe je zeker niet alleen en moet dit ook van beide kanten komen. Toch is het soms wel te merken dat er een paar honderd kilometer afstand tussen ons is, want je moet toch beide plannen als je bij elkaar op visite wil. Kun je niet zomaar even samen naar de film gaan, shoppen of heerlijk samen sushi eten. We hebben allebei ons gezin, werk en ons eigen leven in twee verschillende provincies. Dit vind ik echt wel is jammer, ook al zien we wel elkaar bijna ieder jaar. Het is toch anders, dan als je bij elkaar in de buurt woont.

  Kind, tiener, volwassen en oud worden

  We zijn inmiddels allebei 35+ en zijn we totaal verschillend van elkaar. Dit vind ik juist het leuke van onze vriendschap, want als iedereen hetzelfde zou zijn dan is het leven toch ook wel erg saai. Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar ik kan wel zeggen dat ik hoop dat we nog onze vriendschap 50 jaar mag duren. Kunnen we ook samen even de jubileums vieren van de 50 en 75 jaar vriendschap. Dit doen ze met bruiloften ook, waarom dan niet met een vriendschap waarin je echte vrienden bent,

  Wat ik wel weet, is dat ze voor altijd in mijn hart zit. Ook al, zullen we misschien een keertje oneens met elkaar zijn en vinden we soms niet altijd leuk wat de ander doet. Misschien verliezen we zelfs elkaar uit het oog? Je weet gelukkig niet hoe het leven zal verlopen, alleen wat ik wel weet is dat ik de mooie herinneringen die we samen gemaakt hebben koestert en hoop ik dat onze vriendschap nog lang mag duren.

  Liefs,

  Quirina

  De trouwfoto is gemaakt door: Huizinga Fotografie

  Volg:
  Share:

  13 Reacties

  1. 28 januari 2018 / 12:27

   Wat een waardevolle vriendschap. Om te koesteren.

  2. Silke Vanslambrouck
   28 januari 2018 / 12:30

   Leuke blog!!

  3. 28 januari 2018 / 13:54

   Wauw, al meer dan dertig jaar. Dat is bijzonder. Dan heb je ook een deel van je leven met elkaar ‘opgelopen’ als het ware.

   • Quirina
    Auteur
    28 januari 2018 / 14:01

    Zeker heel bijzonder, daarom ook een blog over geschreven.

  4. 28 januari 2018 / 14:43

   Wat fijn dat jullie zo’n goede vriendinnen zijn!

  5. 28 januari 2018 / 14:56

   Wat leuk dat jullie al zo lang vriendinnen zijn, zoiets moet je koesteren

   • Quirina
    Auteur
    28 januari 2018 / 15:12

    Ja zeker moet je zo’n vriendschap koesteren

  6. Joke
   28 januari 2018 / 20:01

   De jaren gaan snel, deze vriendschap moet je zeker koesteren.
   Jullie zullen zeker samen oud worden, echte vriendschap gaat nooit stuk.
   Als jullie dit al hebben meegemaakt kunnen jullie derest ook wel aan❤ geloof mij❤
   Je doet het super goed je bent en sterke vrouw
   Ik vind het heel knap hoe je het allemaal doet!
   Liefs van joke

  7. 29 januari 2018 / 12:58

   Het is fijn om een goede vriendin te hebben, die je al zoveel jaren kent en waarmee je veel hebt meegemaakt. Die vriendschappen blijven vaak ook levenslang

  8. 31 januari 2018 / 12:04

   Wat mooi om te lezen, 30 jaar is al heel lang. Mijn moeder haar beste vriendin woont in Engeland en ziet ze heeeeel weinig. Mijn schoonmoeder haar beste vriendin woont in Australië en die ziet ze ook weinig. Vind het wel fantastisch hoe zo een vriendschap vanop afstand blijft standhouden.

   • Quirina
    Auteur
    31 januari 2018 / 12:09

    Als je echt goede vrienden ben, dan kan het zeker. Vroeger per brief en gelukkig tegenwoordig via het internet gaat dat een stuk makkelijker

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *