• Beagle reünie 2018

  Op 24 en 25 maart zijn de pups van onze Matsi en Diva 5 jaar geworden, dus vond ik het wel weer leuk om een tweede reünie te organiseren met de eigenaren van deze pups. Die wij afgelopen zondag gehouden hebben, ook al was er helaas niet zoveel animo ervoor. Dit mocht de pret voor ons niet drukken, want onze Matsi en zijn dochter Khaleesy en zoon Benny hebben zich prima vermaakt.

  Matsi kijkt toch maar is naar zijn dochter Khaleesy en zijn zoon Benny

  Het weer was echt geweldig! Wat ik niet op voorhand kon weten en hadden wij om 14:00 uur afgesproken op de parkeerplaats bij het restaurant Poolshoogte. Een mooie verzamelplaats, want zo loop je elkaar niet mis en zijn we eerst begonnen met een drankje op het terras van dit restaurant. Dit was zeker erg fijn voor de honden, omdat het toch wat warmer was geworden dan ik dacht.

  Zo konden zij eerst eventjes bijkomen van de reis, met een heerlijk bak water die ik voor hun had meegenomen. Natuurlijk kon ik in het restaurant ook water vragen en hebben ze volgens mij ook een bak met water voor honden staan. Alleen neem ik dit eigenlijk toch liever zelf mee, zodat ik 100% zeker weet dat ze ook een bakje voor de honden hebben.

  Na het nuttigen van een drankje, zijn we met onze boswandeling begonnen en al snel kwamen we uit bij het schapenpark. Hier mochten de honden helaas niet lopen, wat ik ergens wel begrijp. Voor de honden maakt het niks uit waar je loopt, als ze maar kunnen snuffelen aan al die lekkere geurtjes die je in het bos kan vinden.

  Benny

  Matsi had zichzelf vast gewikkeld om een paal, wat ik wel erg grappig moment vond. Al dacht Matsi daar duidelijk anders over. Hij had echt zoiets van; kan je mij ook nog helpen! in plaats van dat je hiervan een foto van mij staat te maken.

  Benny is net als zijn vader niet echt van de camera’s, tenminste vandaag niet wat het lopen met zijn vader en zusje is toch veel leuker. Dus waarom zou je dan ook gaan poseren voor de camera, tenzij je een koekje voor mij hebt. Want dan wint het koekje toch eventjes op dat moment meer, dan het lopen zelf. Wat dat betreft is het echt een beagle, die bijna allemaal hetzelfde hierin zijn.

  Benny wil zijn koekje

  Niet veel later begonnen we te merken dat Khaleesy een beetje last van de warmte begon te krijgen. Dus toen hebben we ook even een drinkpauze voor de honden ingelast, zo konden de honden eventjes op adem komen onder het genot van heerlijk vers drinkwater. Hier was Khaleesy duidelijk blij om en heeft ze ook echt hiervan genoten.

  Khaleesy geniet van het water

  Benny zag even later een beekje met water, die meteen erin ging toen hij deze beekje of plas met water zag om zo even lekker verkoeling op te zoeken. Al vrij snel zagen Khaleesy en Matsi dit ook en gingen hem natuurlijk achterna, want dat vonden zij natuurlijk ook wel eventjes fijn om verkoeling bij het water te zoeken.

  Benny in het beekje met water

  Gelukkig kwam Khaleesy een beetje bij van de warmte, nadat zij het water had gedronken en verkoeling in het beekje had opgezocht. Al zag je haar echt genieten van deze wandeling, waar ik ook echt kan van genieten. Het is toch een beetje je eigen, als je ze samen met onze Diva deze pups op de wereld gezet heb en geholpen heb tijdens de eerste weken van deze nestperiode.

  Khaleesy had er nog steeds zin in, ook al had ze het een beetje warm

  Waar ik iets minder van genoot, was dat Benny bedacht had om eventjes lekker in de paardenpoep te rollen. My God, wat zag hij eruit en stonk echt een uur in de wind. Al was het wel erg grappig als je dat ziet gebeuren, want op dat moment heb je eventjes letterlijk een schijthond.

  Benny weer een beetje fris, na zijn actie met paardenpoep.

  Waar je wel grapjes op dat moment over kan maken, al is het voor de eigenaar op dat moment iets minder. Hij moest bij hun in de auto en hebben ze geen douche daar, om je hond daar eventjes te kunnen afspoelen. Gelukkig had ik nog water en oude handdoeken in de auto liggen, zodat ze toch Benny een beetje kon opfrissen voordat hij naar huis toe gaat.

  Wij konden er wel om lachen en ik denk over een tijdje dat zijn baasje ook om zijn actie kan lachen. Alleen op dat moment echt even niet, want die zat er maar mooi mee opgescheept.

  Benny die weer een beetje droog werd.

  Na afloop zijn we nog met elkaar gaan zitten, zodat Benny eventjes kon opdrogen voordat hij weer naar huis ging. Niet in het restaurant, want ik denk dat we dan alle gasten van het restaurant hadden weggejaagd. Want ondanks hij een beetje gefatsoeneerd was, stonk hij nog gigantisch.

  Met de eigenaar van Khaleesy zijn we nog eventjes op het terras wezen drinken, nadat Benny weer naar huis was gegaan. Zo kon Khaleesy nog eventjes bijkomen van deze wandeling, omdat zij met haar eigenaar met het openbaar vervoer gekomen was, Natuurlijk hebben wij ze wel eventjes naar het station gebracht, omdat het een uur lopen was naar de dicht bezijden bushalte.

  Khaleesy die aan het bijkomen is van de wandeling in het bos

  Wij hebben het natuurlijk thuis ook even deze middag gehad en vinden we dat Benny echt een mix van onze Matsi en Diva was. Bij Khaleesy vonden we dat niet, maar juist 2 druppels water op onze Diva. Voor ons was het echt een gelaagde reünie, ondanks er weinig animo bij de eigenaren waren. Dit vonden we wel erg jammer, alleen had ik deze middag echt niet willen missen.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Miljoenen artikelen