• Recepten
 • Beagle reünie 2018

  Dit jaar zijn de pups van Matsi en Diva 5 jaar geworden, tijd voor een tweede reünie vond ik en die hebben wij afgelopen zondag ook gehouden. Helaas was er niet zoveel animo voor, maar dit mocht de pret niet drukken want Matsi, Khaleesy en Benny heeft zich prima vermaakt en hadden we ook nog is geluk met het mooie weer.

  Matsi kijkt toch maar is naar zijn dochter Khaleesy en zijn zoon Benny

  Om 14:00 uur hadden we afgesproken op de parkeerplaats bij het restaurant Poolshoogte, een mooie verzamelplaats omdat je dan elkaar niet mis kan lopen en eerst bij het restaurant wat konden drinken op het terras van dit restaurant. Dit was natuurlijk ook fijn voor de honden, aangezien dat het toch wat warmer was en zo konden hun ook eventjes bijkomen van de rit met een heerlijk bakje drinkwater die ik voor hun had meegenomen.

  Nadat we wat hadden gedronken, konden we beginnen aan de wandeling en al snel kwamen we uit bij het schapenpark. Natuurlijk hadden we even gekeken of we hier met de honden mochten lopen, want dit was natuurlijk ook erg leuk voor mij geweest. Helaas waren honden niet toegestaan op het schapenpark, wat ik ook heel erg begrijpelijk vind. Ook al hadden wij onze beagles aangelijnd, omdat ze ander de neus achterna gaan en de veiligheid voor hunzelf en/of andere dieren die daar leven niet kunnen waarborgen.

  Benny

  Niet veel laten had Matsi zichzelf vastgewikkeld aan een paal, wat ik wel erg grappig vond. Alleen dacht Matsi daar duidelijk anders over, want hij had echt zoiets van, kun je mij ook nog helpen in plaats van dat je hiervan een foto van staat te maken.

  Matsi die zichzelf vast had gewikkeld aan deze paal.

  Net als Matsi is Benny niet echt van de camera, tenminste vandaag niet want het lopen met zijn vader en zijn zusje is toch veel leuker, dan een beetje staan te poseren voor de camera. Alleen ja als je een koekje voor mij hebt, dan wint het koekje toch eventjes net op dat moment meer dan het lopen. Benny het koekje, ik en zijn baasje een foto, een mooiere deal kon Benny toch niet maken.

  Benny wil zijn koekje

  Even later begonnen we te merken dat Khaleesy een beetje last van de warmte begon te krijgen en moest duidelijk wat drinken. Gelukkig heb ik altijd voor de honden die bij mij zijn water met een drinkbakje bij mij. Zo konden de honden even op adem komen, vers drinkwater drinken en hier was Khaleesy duidelijk blij om.

  Khaleesy geniet van het water

  Benny zag even later een beekje met water, die meteen erin ging toen hij deze beekje of plas met water zag om zo even lekker verkoeling op te zoeken. Al vrij snel zagen Khaleesy en Matsi dit ook en gingen hem natuurlijk achterna om verkoeling te zoeken bij het water.

  Benny in het beekje met water

  Nadat Khaleesy water had gedronken en door het beekje heeft gelopen kwam ze gelukkig wel weer een beetje bij. Want ook al was het een beetje te warm voor haar, genoten deed ze tijdens de wandeling.

  Khaleesy had er nog steeds zin in, ook al had ze het een beetje warm

  Aan het einde van de wandeling, bedacht Benny om maar eventjes lekker in de paardenpoep te rollen. Wat zag hij eruit en hij stonk echt gigantisch waarbij ik een opmerking maakte. Tja, je ben nu letterlijk een schijthond Benny, alleen meen ik hier natuurlijk niks van. In de auto had ik gelukkig nog water, een sponsje en een oude handdoek liggen, zo kon zijn baasje hem toch eventjes opfrissen voordat hij weer terug naar huis gaat. Wij konden er wel om lachen, denk over een tijdje dat zijn baasje ook om zijn actie kan lachen. Alleen op dat moment echt even niet.

  Benny weer een beetje fris, na zijn actie met paardenpoep.

  Natuurlijk hoefde ik de spullen niet meer terug, die hebben wij gedeponeerd in de prullenbak die daar bij het restaurant stond. Alleen wilde ze niet meer drinken na afloop op het terras, wat ik mij overigens ook kan voorstellen als je hond zo gigantisch stinkt. Dus hebben we nog eventjes op het grasveldje gezeten, zodat Benny nog een beetje kon opdrogen voordat hij weer naar huis ging.

  Benny die weer een beetje droog werd.

  Khaleesy die kwam duidelijk bij van de wandeling die ze gemaakt heeft, kan mij ook wel voorstellen omdat ze vanaf Arnhem met openbaar vervoer is gekomen. Nadat Benny en zijn baasje naar huis was gegaan, hebben wij nog wat gedronken bij het restaurant om zo deze geslaagde reünie middag af te sluiten. Natuurlijk hebben wij Khaleesy en haar baasje eventjes bij het station van Emmen afgezet, zodat ze niet nog langer onderweg waren.

  Khaleesy die aan het bijkomen is van de wandeling in het bos

  Ondanks dat er minder animo bij de eigenaren van onze beagle pups waren dan de eerste reünie, wat we natuurlijk erg jammer vonden. Hebben wij echt genoten van deze middag net als onze hond Matsi. Natuurlijk hebben wij het ook over Benny en Khaleesy gehad en vinden dan ook Khaleesy sprekend op Diva lijken. Bij Benny kon ik toch merken dat ondanks hij erg op Diva lijkt, ook wel erg veel weg van Matsi hebben en echt een mix is van Matsi en Diva.

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *