• Fotografie challenge
  • Fotografie challenge
  • Bagels met zalm, runderookvlees of rosbief en roomkaas

    Een simpel gerecht dat lekker is als ontbijt, lunch of brunch. Bagels met roomkaas en zalm, runderookvlees of rosbief dat wij met pasen hebben gegeten.

    Wat heb je nodig

    • Bagels (verkopen ze vaak bij de lidl)
    • Roomkaas (Aldi of Monchou)
    • Bieslook liefs vers
    • Zacht gekookt ei
    • Zalm, Runder rookvlees of Rosbief

    Eventueel boter als je dit graag op brood doet.

    Bereidingswijze 

    Volg de instructies op die op de verpakking staan van de bagels en stop een klein schaaltje met water onderin de oven (zo worden ze nog lekkerder) wanneer je de oven voorverwarmt.

    Kook het water voor de eieren in een pannetje, wanneer het water kookt leg dan eieren voorzichtig in kokend water en kook ze ongeveer

      • S eieren 3 minuten
      • M eieren 4 minuten
      • L eieren 5 minuten

    Als de oven voorverwarmd is, stop je de bagels in de oven, houd dan de tijd aan van de verpakking van de bagels

    Snij de verse bieslook in fijne stukjes

    Wanneer de eieren gekookt is, giet ze af en zet ze even onder koud stromend water ongeveer 20 seconden

    Als de bagels klaar zijn, haal ze uit de oven en snij deze door midden en smeer hier eventueel boter op, roomkaas (hier hoef je niet zuinig mee te wezen), strooi dan de bieslook over de roomkaas en doe er dan rijk belegd zalm, runderookvlees of rosbief op. Wanneer het broodje belegd is doe je de bovenkant van de bagel weer op het broodje.

    De broodjes zijn nu belegd, dan kun je de bovenkant van de ei eraf tikken en leg je de ei in het donut gaatje zoals in de foto’s van het recept. Dit staat niet alleen sierlijk, maar je kan ook wanneer je runderookvlees of rosbief op het broodje heb het zacht gekookt eitje op het broodje doen. Ik zou dit alleen niet met zalm doen, omdat dit mij geen lekkere combinatie lijkt.

    Liefs,

    Quirina

    Quirina

    Hey hallo, ik ben Quirina en woon samen met mijn man Marcel en onze hond Matsi in Emmen. Mijn grootste passie is fotograferen en doe ik vooral de dingen die ik erg leuk vind.

    Op deze blog lees je over de dingen die ik beleef, deel ik mijn passie voor fotografie, reizen en een klein beetje lifestyle. Hiermee hoop ik je te inspireren om je eigen dromen waar te maken en vooral jezelf te blijven in deze maatschappij.

    Find me on: Web | Twitter | Facebook

    Share:

    4 Reacties

    1. 6 april 2018 / 18:30

      Mmmmm ziet er heerlijk uit! Ga ik ook eens proberen!

    2. 6 april 2018 / 23:58

      Ziet er heel lekker en gezond uit! Ik ga ‘m morgen gelijk maken met rosbief, houd helaas niet zo van zalm..

    3. Frederique
      11 april 2018 / 12:16

      Wat een leuk idee om het ei zo in een bagel te verwerken.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    YouTube

    Vanaf 1 januari, ga ik de 365 dagen foto challenge doen. Hoe het mij zal vergaan? Dat kan je zien in mijn wekelijkse vlog en natuurlijk geef ik je ook een kijkje in mijn leven.

    Kijk je gezellig mee? Hier vind je de link naar mijn kanaal. Hopelijk tot snel!

    Laatste video