Bagels met roomkaas en zalm, runderookvlees of rosbief

Een simpel gerecht dat lekker is als ontbijt, lunch of brunch. Bagels met roomkaas en zalm, runderookvlees of rosbief dat wij met pasen hebben gegeten.

Wat heb je nodig

  • Bagels (verkopen ze vaak bij de lidl)
  • Roomkaas (Aldi of Monchou)
  • Bieslook liefs vers
  • Zacht gekookt ei
  • Zalm, Runder rookvlees of Rosbief

Eventueel boter als je dit graag op brood doet.

Bereidingswijze 

Volg de instructies op die op de verpakking staan van de bagels en stop een klein schaaltje met water onderin de oven (zo worden ze nog lekkerder) wanneer je de oven voorverwarmt.

Kook het water voor de eieren in een pannetje, wanneer het water kookt leg dan eieren voorzichtig in kokend water en kook ze ongeveer

    • S eieren 3 minuten
    • M eieren 4 minuten
    • L eieren 5 minuten

Als de oven voorverwarmd is, stop je de bagels in de oven, houd dan de tijd aan van de verpakking van de bagels

Snij de verse bieslook in fijne stukjes

Wanneer de eieren gekookt is, giet ze af en zet ze even onder koud stromend water ongeveer 20 seconden

Als de bagels klaar zijn, haal ze uit de oven en snij deze door midden en smeer hier eventueel boter op, roomkaas (hier hoef je niet zuinig mee te wezen), strooi dan de bieslook over de roomkaas en doe er dan rijk belegd zalm, runderookvlees of rosbief op. Wanneer het broodje belegd is doe je de bovenkant van de bagel weer op het broodje.

De broodjes zijn nu belegd, dan kun je de bovenkant van de ei eraf tikken en leg je de ei in het donut gaatje zoals in de foto’s van het recept. Dit staat niet alleen sierlijk, maar je kan ook wanneer je runderookvlees of rosbief op het broodje heb het zacht gekookt eitje op het broodje doen. Ik zou dit alleen niet met zalm doen, omdat dit mij geen lekkere combinatie lijkt.

Quirina

4 Comments

  • Mari 5 april 2018 at 20:17

    Goed idee! Ga ik zeker maken!

    Reply
  • Amelie 6 april 2018 at 18:30

    Mmmmm ziet er heerlijk uit! Ga ik ook eens proberen!

    Reply
  • Gwyneth 6 april 2018 at 23:58

    Ziet er heel lekker en gezond uit! Ik ga ‘m morgen gelijk maken met rosbief, houd helaas niet zo van zalm..

    Reply
  • Frederique 11 april 2018 at 12:16

    Wat een leuk idee om het ei zo in een bagel te verwerken.

    Reply

Leave a Comment